Συμβουλές… χωρίς τέλος από Τσιόδρα και Χαρδαλιά

Συμβουλές… χωρίς τέλος από Τσιόδρα και Χαρδαλιά

Με νέες συμβουλές επανήλθε στην ενημέρωση των πολιτών ο λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος δεν απέκλεισε την εφαρμογή άλλων μορφών διδασκαλίας, εάν το απαιτήσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, μιλώντας για το επικείμενο άνοιγμα των σχολείων.

Στην ενημέρωση της Τρίτης παρίσταται ο λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας, αλλά και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας σημείωσε ότι εξακολουθούν να απασχολούν τους λοιμωξιολόγους τα κρούσματα σε κλειστές δομές, ενώ αναφερόμενος για το εμβόλιο κατά του Covid-19, τόνισε ότι εντός Οκτωβρίου θα βγουν τα πρώτα αποτελέσματα. «Αισιοδοξώ πως θα έχουμε κάποια αποτελέσματα από τους πρωτοπόρους αυτών των μελετών τον Οκτώβριο», υπογράμμισε ο λοιμωξιολόγος.

Σχετικά με τη μετάδοση του ιού στα παιδιά, ο Σωτήρης Τσιόδρας σημείωσε: «Ξέρουμε ότι μπορεί να κολλήσουν τον ιό αλλά έρευνες με επαρκή τεκμηρίωση δείχνουν ότι αυτό γίνεται σε μικρότερο ποσοστό σε παιδιά κάτω των 12 ετών».

Παράλληλα, έκανε λόγο και για τα αποτελέσματα πρόσφατης μελέτης με 651 παιδιά που νοσηλεύτηκαν από την Βρετανία, όπου επιβεβαιώθηκε ο μικρός κίνδυνος για σοβαρά νοσήματα.

Όσο για το επικείμενο άνοιγμα των σχολείων, ο Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε ότι: «Μπορεί να απαιτηθούν άλλες μορφές διδασκαλίας, αν τα επιδημιολογικά δεδομένα το απαιτήσουν. Θα πρέπει να υπάρχει ετοιμότητα γι’ αυτό, όχι μόνο στην πατρίδα μας αλλά και σε όλες τις χώρες».

«Η χρήση της μάσκας στα νήπια και στα παιδιά των πρώτων ταξεων του δημοτικού έχει δυσκολίες κατά την διάρκεια της σχολικής ημέρας. Σε συνθήκες ηρεμίας μέσα στην τάξη οι εκπαιδευτικοί  μπορούν σε τακτά χρονικά διαστήματα να δίνουν ένα διάλειμμα από την μάσκα ώστε να επέρχεται αποφόρτιση των παιδιών και να ενισχύεται η σωστή χρήση της»

Σχετικά με το θέμα των αποστάσεων ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι: «Όπου μπορεί να εφαρμοστεί το μέτρο των αποστάσεων μέσα στις τάξεις πρέπει να εφαρμοστεί. Αν μπορεί να διατηρηθεί αυτή η απόσταση του ενός  μέτρου, πρόκειται για ένα  πάρα πολύ σημαντικό μέτρο».

Τι ισχύει για τις λαϊκές αγορές σε περιοχές όπου ισχύουν περιοριστικά μέτρα

Επαναλειτουργούν από την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου, υπό συγκεκριμένες όμως προϋποθέσεις, οι λαϊκές αγορές στις περιοχές όπου ισχύουν ειδικά περιοριστικά μέτρα, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς. 

Ειδικότερα, στις περιοχές Ηράκλειο, Χανιά, Χαλκιδική, Μύκονο, Πάρο, Αντίπαρο, Ζάκυνθο και Λέσβο, οι λαϊκές θα λειτουργήσουν με τη συμμετοχή του 50% των πωλητών ανά κατηγορία προϊόντος, η απόσταση ανάμεσα στους πάγκους πώλησης θα είναι 5 μέτρα, ενώ υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς,  ανέφερε ότι: «Με υπομονή, επιμονή και υπευθυνότητα έχουμε πετύχει πολλά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς και υπογράμμισε για άλλη μια φορά ότι πρέπει να τηρούνται οι κανόνες «για να συνεχίσουμε να βγαίνουμε νικητές από κάθε μάχη για να κερδίσουμε στο τέλος τον πόλεμο».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter