Σύμβουλος του Κυριάκου αναλαμβάνει ο μαδουρολόγος Ιάσων Πιπίνης

Σύμβουλος του Κυριάκου αναλαμβάνει ο μαδουρολόγος Ιάσων Πιπίνης

Σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη σε θέματα Λατινικής Αμερικής αναλαμβάνει ο Ιάσονας Πιπίνης, όπως ανακοίνωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μετά την Μαρία Χούκλη, που είναι και επίσημα στην επικοινωνιακή ομάδα του πρωθυπουργού, ήρθε η σειρά και του Ιάσονα Πιπίνη να βρει το «λιμάνι» του. Ένας δημοσιογράφος που έχει γίνει γνωστός στο πανελλήνιο ως ρεπόρτερ με ειδίκευση στη… «μαδουρολογία» και την «πετσιτολογία» αναλαμβάνει πόστο στο πλάι του Κυριάκου Μητσοτάκη, επαληθεύοντας το γνωστό ρητό «κανείς καλός δεν χάνεται».

Ακολουθεί το βιογραφικό του, όπως αναφέρεται στην κυβερνητική ανακοίνωση:

Ο Ιάσων Πιπίνης είναι Ελληνο-περουβιανός δημοσιογράφος. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στις Σύγχρονες Λατινοαμερικάνικες Σπουδές του πανεπιστημίου Complutense της Ισπανίας και πτυχιούχος ισπανικής Φιλολογίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Είναι συγγραφέας τριών βιβλίων για την πολιτική ιστορία της Λατινικής Αμερικής, μεταξύ των οποίων το «Βενεζουέλα. Από τον Τσάβες στον Μαδούρο», που κυκλοφορούν όλα από τις εκδόσεις Κέδρος, ενώ έχει σκηνοθετήσει και τρία ντοκιμαντέρ για τη Λατινική Αμερική.

Έχει συνεργαστεί ως ανταποκριτής με μεγάλα ισπανόφωνα μέσα ενημέρωσης, όπως το TVE, το Telesur και το HispanTV.

Έχει πραγματοποιήσει δημοσιογραφικές αποστολές σε αρκετές χώρες της Λατινικής Αμερικής, όπως Βενεζουέλα Κολομβία, Περού, Κούβα, Παναμά, Κόστα Ρίκα και Βολιβία. Έχει πάρει συνεντεύξεις από λατινοαμερικανούς ηγέτες, όπως ο Ούγkο Τσάβες και ο Έβο Μοράλες.

Εργάστηκε για 18 χρόνια ως δημοσιογράφος στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ενώ εργάστηκε επίσης στον ΣΚΑΙ και στον Ελεύθερο Τύπο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter