Συμφωνία Βρετανίας – Τουρκίας για να την παραγωγή 250 πολεμικών αεροσκαφών

Συμφωνία Βρετανίας – Τουρκίας για να την παραγωγή 250 πολεμικών αεροσκαφών

Καλές οι διακηρύξεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα καλές όμως και οι μπίζνες. Η Βρετανίδα πρωθυπουργός εξέφρασε υπέγραψε μία συμφωνία με τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν, σύμφωνα με την οποία η Μεγάλη Βρετανία θα προμηθεύσει την Τουρκία με μαχητικά αεροσκάφη, με την ελπίδα να γίνει η χώρα της ο κύριος προμηθευτής αμυντικών συστημάτων της γειτονικής μας χώρας.

Όπως ανακοίνωσε η Τερέζα Μέι, η βρετανική BAE Systerms θα συνεργαστεί με την τουρκική ΤΑΙ (Turkish Aerospace Industries) στην κατασκευή ενός νέου τουρκικού μαχητικού τζετ, του TF-X.

Η πρόοδος στην εμπορική συμφωνία είχε παύσει μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του Ερντογάν, όμως η Μέι και ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσαν ότι τώρα το κοινό πρόγραμμα θα προχωρήσει.

Η συμφωνία για τα μαχητικά αεροσκάφη, τα οποία η βρετανική ΒΑΕ θα σχεδιάσει και θα κατασκευάσει σε συνεργασία με την Τουρκία, αναμένεται να ανοίξει το δρόμο για την παραγγελία 250 επιπλέον αεροσκαφών τα επόμενα 20 χρόνια.

Η βρετανική BAE ανταγωνιζόταν την ευρωπαϊκή εταιρία Airbus για το συγκεκριμένο συμβόλαιο και η Ντάουνιγκ Στριτ βρήκε την ευκαιρία, μέσω της συμφωνίας με την Τουρκία, να αυξήσει τις δουλειές στην αμυντική της βιομηχανία.

Νωρίτερα η Τερέζα Μέι άφησε αιχμές για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και το κράτος δικαίου στην Τουρκία.

Το ρεπορτάζ για τις παρατηρήσεις της Τερέζα Μέι εδώ:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter