Συναγερμός στο Νέο Ηράκλειο: Φόβοι για προσκλητήριο νεοναζί – Συνελήφθησαν 21 Ιταλοί ακροδεξιοί στο αεροδρόμιο (Video)

Συναγερμός στο Νέο Ηράκλειο: Φόβοι για προσκλητήριο νεοναζί – Συνελήφθησαν 21 Ιταλοί ακροδεξιοί στο αεροδρόμιο (Video)

Σε κατάσταση επιφυλακής έχει τεθεί η ΕΛΑΣ υπό τον φόβο επεισοδίων για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής έξω από τα γραφεία του ακροδεξιού κόμματος στο Νέο Ηράκλειο.  Έτσι, την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου, κλείνει από το μεσημέρι ο σταθμός του ΗΣΑΠ στο Νέο Ηράκλειο, όπως και του Προαστιακού. Την ίδια στιγμή, συναγερμό έχει σημάνει η σύλληψη 21 ακροδεξιών στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» που, όπως όλα δείχνουν, βρέθηκαν στην Ελλάδα έπειτα από «προσκλητήριο». Όλα αυτά στον απόηχο του σοβαρού τραυματισμού της 16χρονης στο Νέο Ηράκλειο, το περασμένο Σάββατο, για τον οποίο είναι σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα.

Δείτε επίσης: Νέο Ηράκλειο: Εισαγγελική έρευνα για τον σοβαρό τραυματισμό της 16χρονης

Συγκεκριμένα, μετά τη σχετική απόφαση για τον Προαστιακό στο Νέο Ηράκλειο, ελήφθη παρόμοια απόφαση και για τη Γραμμή 1. Συνεπώς, ο σταθμός θα κλείσει από τις 2 το μεσημέρι και οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς να πραγματοποιούν στάση. Ο σταθμός θα επαναλειτουργήσει με νεότερη εντολή της ΕΛ.ΑΣ. Ήδη από το πρωί, οχήματα της ΕΛΑΣ, συμπεριλαμβανομένης μίας «Αύρας», είναι σταθμευμένα επί της Λεωφόρου Ηρακλείου.

«Σας ενημερώνουμε, πως με εντολή της ΕΛ.ΑΣ την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου 2023 ο σταθμός “ΗΡΑΚΛΕΙΟ” στη Γραμμή 1 του Μετρό θα κλείσει στις 2 το μεσημέρι και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτόν χωρίς να πραγματοποιούν στάση. Ο σταθμός θα επαναλειτουργήσει με νεότερη εντολή της ΕΛ.ΑΣ», επισημαίνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΣΤΑΣΥ.

Στο μεταξύ, η ΕΛΑΣ έχει προχωρήσει σε απαγόρευση κάθε συγκέντρωσης στον νομό Αττικής από τις 6 το πρωί της Τετάρτης έως τις 6 το πρωί της Πέμπτης, καθώς «εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια, λόγω πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων, ιδίως κατά της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας και της ιδιοκτησίας, από τη διεξαγωγή συναθροίσεων και “αντισυναθροίσεων” από ομάδες αντίπαλων θέσεων».

Το «παρών» στις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις θα δώσει και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όπως επεσήμανε με ανακοίνωσή του ο Τομέας Δικαιωμάτων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δίνοντας ραντεβού στις 18.00, στην πλατεία ΗΣΑΠ Ηρακλείου Αττικής.

Συνελήφθησαν 21 ακροδεξιοί

Στο μεταξύ, συνελήφθησαν το βράδυ της Τρίτης στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» 21 ακροδεξιοί Ιταλοί σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Ειδικότερα, κατόπιν αιτήματος των ελληνικών Αρχών, έπειτα από πληροφορίες ότι μέλη ακροδεξιών οργανώσεων του εξωτερικού θα ανταποκριθούν σε κάλεσμα για συγκέντρωση που είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη (01/11), υπήρξε ενημέρωση ότι 21 ακροδεξιοί Ιταλοί θα έρθουν αεροπορικώς στην Ελλάδα.

Όπως επισημαίνεται από τις ίδιες πηγές «η Ελληνική Αστυνομία έδρασε άμεσα και με την άφιξή τους στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» βραδινές ώρες της Τρίτης (31/10) συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, όπου κρατούνται, προκειμένου να κινηθεί σε βάρος τους η διαδικασία της διοικητικής απέλασης για λόγους εθνικής ασφάλειας».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter