Συνάντηση Κασσελάκη με φορείς τουρισμού: «Χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο, μακρόπνοο εθνικό σχέδιο»

Συνάντηση Κασσελάκη με φορείς τουρισμού: «Χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο, μακρόπνοο εθνικό σχέδιο»

Την αναγκαιότητα ο τουρισμός να εντάσσεται σε ένα συνολικό εθνικό σχέδιο υπογράμμισε ο Στέφανος Κασσελάκης σε συνάντηση εργασίας με φορείς του Τουρισμού.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι «θα έχετε ανοικτό μυαλό και τεχνοκρατική προσέγγιση από εμάς», προσθέτοντας ότι «μπορούμε να φτιάξουμε αυτό το εθνικό σχέδιο και να πετύχει για όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες».

Εξέφρασε τη θέση ότι «χρειάζεται ολοκληρωμένο και μακρόπνοο σχέδιο που να συνδυάζει και υποδομές και πολιτισμό για να μπορέσει να ενισχύσει την τουριστική μας δραστηριότητα». «Ο τουρισμός πρέπει να είναι συμπληρωματικός στον πολιτισμό μας, ώστε ο τουρισμός να διαρκεί 12 μήνες και όχι μόνο τη σεζόν». Πρόσθεσε ότι πρέπει να συνδυαστούν με τις υποδομές όλες οι διαφορετικές προσεγγίσεις των κάθε περιοχών. Όπως ανέπτυξε, «η χώρα πέρασε από δέκα χρόνια μνημόνιο, κόβιντ, έχει αποδομηθεί το δημόσιο σε μεγάλο βαθμό και υπάρχουν δυσκολίες στο να υπάρξει αποκέντρωση στη χώρα». Τόνισε ότι οι εργαζόμενοι στον τουρισμό ανά τη χώρα χρειάζονται σταθερότητα, «άρα το θέμα των συγκοινωνιών, της δημόσιας υγείας, της δημόσιας παιδείας και έξω από την Αθήνα είναι ο τρόπος που μπορούμε να στηρίξουμε και τον τουρισμό σε όλη την επικράτεια».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι από τον τουρισμό ζουν πάρα πολλές οικογένειες, συμπληρώνοντας ότι είναι «ένα κύριο όχημα ανθεκτικότητας και μαζί με τη ναυτιλία είναι από τις πιο εξωστρεφείς δραστηριότητες των Ελλήνων». Πρόσθεσε ότι υπάρχει η προσέγγιση κατά την οποία πρέπει να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο ο τουρισμός ώστε να αυξηθεί από το 20% που είναι αυτή τη στιγμή η προσφορά του στην οικονομική δραστηριότητα της χώρας, εμπλουτίζοντας τον και με τον πολιτισμό και μέσω της αποκέντρωσης. Στο ίδιο πλαίσιο, είπε ότι ο τουρισμός ως μέρος της «πίτας» πρέπει να αυξηθεί ώστε να μπορέσει να υπάρξει «επένδυση» στις υποδομές και τις τοπικές ανάγκες για να μειωθούν οι ανισότητες. «Έχουμε ένα θησαυρό, πρέπει να τον αξιοποιήσουμε και αν το κάνουμε θα μπορέσει να υπάρχει και μια σύγκλιση με την Ευρώπη μακροπρόθεσμα» είπε, τονίζοντας ότι τώρα οι δημοσιονομικοί στόχοι επιτυγχάνονται με «φτωχοποίηση» των πολιτών.

Ποιοι συμμετείχαν στη συνάντηση

Στη συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ έλαβαν μέρος: ο ΣΕΤΕ – Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, η FEDHATTA – Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού, η ΕΠΕΣΤ – Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού, η ΕΛΙΜΕ – Ένωση Λιμένων Ελλάδος, η ΣΕΕΝ – Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, η HAPCO & DES – Σύνδεσμος Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων, η ΠΟΞΕΝ – Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξεναγών, η ΣΤΕΕΑΕ – Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Ενοικιάσεως Αυτοκινήτων Ελλάδος, η ΓΕΠΟΕΤ – Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού και η ΣΕΤΕΥΔΑ – Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Αναψυχής.

Διαβάστε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία – Συναντήσεις Κασσελάκη με ΓΣΕΕ και φορείς Τουρισμού

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter