Κασσελάκης με πρέσβεις Γερμανίας και Ισραήλ: Στο τραπέζι γερμανικές επανορθώσεις και εκεχειρία στη Γάζα

Κασσελάκης με πρέσβεις Γερμανίας και Ισραήλ: Στο τραπέζι γερμανικές επανορθώσεις και εκεχειρία στη Γάζα

O Στέφανος Κασσελάκης συναντήθηκε σήμερα τόσο με τον πρέσβη της Γερμανίας, Αντρέας Κιντλ, όσο και με τον πρέσβη του Ισραήλ, Νόαμ Κατζ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέδειξε στον Γερμανό πρέσβη το ζήτημα των γερμανικών επανορθώσεων, αναφερόμενος στην Έκθεση-Πόρισμα της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής του Απριλίου του 2019.

Δείτε επίσης: Προσφυγικό: Στο πλευρό των ανθρώπων που σώζουν ζωές ο ΣΥΡΙΖΑ

Επεσήμανε επίσης, την ανάγκη για μια δίκαιη ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική, υπογραμμίζοντας τη διαφωνία της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τη νέα Συμφωνία Μετανάστευσης και Ασύλου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε στον Γερμανό πρέσβη ζητήματα που αφορούν τον τρόπο με τον οποίο διανέμονται τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης, την κατάσταση του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα, ενώ συνομίλησαν και για την ενίσχυση των διμερών οικονομικών σχέσεων και τη συμμετοχή της Γερμανίας, ως τιμώμενη χώρα, στη φετινή ΔΕΘ.

Στο τραπέζι, μεταξύ άλλων, έπεσαν και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, η ευρωπαϊκή διεύρυνση στα Δυτικά Βαλκάνια, οι πρωτοβουλίες για ειρήνη σε Ουκρανία και Παλαιστίνη και η διαφαινόμενη άνοδος της ακροδεξιάς.

«Ανάγκη για ειρήνη στη Γάζα»

Ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε στον πρέσβη του Ισραήλ την ανάγκη να υπάρξει άμεση κατάπαυση πυρός στη Γάζα, με απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων, προκειμένου να τερματιστεί η ανθρωπιστική κρίση που συνεχώς επιδεινώνεται.

Επανέλαβε την ξεκάθαρη καταδίκη της Χαμάς για τις τρομοκρατικές επιθέσεις κατά αμάχων στις 7 Οκτωβρίου, τονίζοντας όμως, ότι η αντιμετώπισή της με επιχειρήσεις που οδηγούν σε χιλιάδες νεκρούς αμάχους και εντείνουν την ανθρωπιστική κρίση, ενισχύει τον εξτρεμισμό και την αποσταθεροποίηση στην ευρύτερη περιοχή. Παράλληλα, επεσήμανε πως «αποδυναμώνει την Παλαιστινιακή Αρχή που είναι η μόνη παλαιστινιακή δύναμη που μπορεί να εξασφαλίσει ένα μέλλον ειρήνης και ασφάλειας στην περιοχή».

Στο πλαίσιο αυτό, ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε ότι σε συνέχεια της κατάπαυσης πυρός πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια «για επανεκκίνηση των συνομιλιών, για λύση δύο κρατών που συμβιώνουν ειρηνικά, στη βάση των συνόρων του 1967, με τα Ανατολικά Ιεροσόλυμα πρωτεύουσα του Παλαιστινιακού κράτους».

Στις συναντήσεις συμμετείχαν η τομεάρχης Εξωτερικής Πολιτικής Ρένα Δούρου, ο τομεάρχης Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου Παυσανίας Παπαγεωργίου και ο διπλωματικός σύμβουλος Ευάγγελος Καλπαδάκης.

Διαβάστε επίσης: Στ. Κασσελάκης: Οκτώ λύσεις για τα προβλήματα των αγροτών

ΣΥΡΙΖΑ: Αναδεικνύει το μείζον πρόβλημα της ακρίβειας – Στο επίκεντρο οι τιμές σε ενέργεια και τρόφιμα

Στέφανος Κασσελάκης: Συναντά στη Βουλή τους πρέσβεις της Κύπρου, της Γαλλίας και της Παλαιστίνης

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter