Συνάντηση της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου με τον νέο Υπουργό Μετανάστευσης

Συνάντηση της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου με τον νέο Υπουργό Μετανάστευσης

Συνάντηση του Προεδρείου της ΕΕΔΑ με τον νέο Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Δημήτρη Καιρίδη πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023 στο γραφείο του Υπουργού. Την ΕΕΔΑ εκπροσώπησαν η Πρόεδρός της Μαρία Γαβουνέλη, ο Α’ Αντιπρόεδρος Γιάννης Ιωαννίδης, η Β’ Αντιπρόεδρος Έλλη Βαρχαλαμά και η Ειδική Επιστήμονας Εύα Τζαβαλά.

Στη συνάντηση συμμετείχαν και στελέχη του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. Κατά την συνάντηση, συζητήθηκαν ειδικότερα οι σύγχρονες προκλήσεις και τα κενά στην προστασία των αιτούντων διεθνή προστασία, των προσφύγων και των μεταναστών με ειδική μνεία στα ζητήματα πρόσβασης στο άσυλο, εργασίας και απασχόλησης, νόμιμης μετανάστευσης και ένταξης.

Η Πρόεδρος ενεχείρισε στον Υπουργό περιληπτικό υπόμνημα με τις προτάσεις της ΕΕΔΑ σε μια σειρά ζητημάτων όπως των συνθηκών διαμονής, ατύπων αναγκαστικών επιστροφών και νομίμων οδών μετανάστευσης.

Αμφότεροι συμφώνησαν στην εγκαθίδρυση μιας τακτικής επικοινωνίας ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ και στα ζητήματα αρμοδιότητας της Επιτροπής, μέσω και του λειτουργικού συνδέσμου του Υπουργείου στην ΕΕΔΑ αλλά και στη δρομολόγηση μιας σειράς ενεργειών, κατά προτεραιότητα, για την άρση διοικητικών και άλλων εμποδίων που στερούν από τους πολίτες τρίτων χωρών την ΙΣΟΤΙΜΗ απόλαυση των δικαιωμάτων τους όπως αυτά κατοχυρώνονται στην εθνική, ευρωπαϊκή και διεθνή νομοθεσία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter