Συναυλία στο Ηράκλειο για την υπεράσπιση του Αρχαιολογικού Μουσείου

Συναυλία στο Ηράκλειο για την υπεράσπιση του Αρχαιολογικού Μουσείου
Συναυλία για την υπεράσπιση των πέντε μεγάλων κρατικών μουσείων, ανάμεσά τους και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, διοργανώνεται στην πόλη του Ηρακλείου.

Η συναυλία είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή 29 Απριλίου στις 8:30 το βράδυ στην πλατεία Ελευθερίας, απέναντι από το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Τη συναυλία διοργανώνει το Τοπικό Παράρτημα Κρήτης του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου.

Όπως τονίζεται στο κάλεσμα, «ενώνουμε τις φωνές μας με τους καλλιτέχνες της Κρήτης και τραγουδάμε για να μην μετατραπούν τα πέντε μεγάλα κρατικά Μουσεία της χώρας σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου. Ενώνουμε τις φωνές μας για να υπερασπιστούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο Κρήτης, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού».

Στη συναυλία θα συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:

  • Βασίλης Σταυρακάκης
  • Γιώργης Ξυλούρης – Ψαρογιώργης
  • Στέλιος Πετράκης
  • Αντώνης Σταυρακάκης
  • Γιάννης Κασσωτάκης
  • Μάνος Παπαδάκης και η Γύρα του

Υπενθυμίζεται ότι αρχαιολόγοι και εργαζόμενοι του Αρχαιολογικού Μουσείου του Ηρακλείου αντιτίθενται στο σχέδιο νόμου του ΥΠΠΟΑ που προβλέπει τη μετατροπή πέντε δημόσιων μουσείων, σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, ενώ είχαν πραγματοποιήσει κινητοποιήσεις στις αρχές Απριλίου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter