Συνεδρίαση ΚΥΣΕΑ: Συνεχίζει να εγκρίνει εξοπλισμούς ο Μητσοτάκης

Συνεδρίαση ΚΥΣΕΑ: Συνεχίζει να εγκρίνει εξοπλισμούς ο Μητσοτάκης

Στην ανακοίνωση της έγκρισης εξοπλισμών και μάλιστα πυραυλικών προχώρησε το Μέγαρο Μαξίμου μετά από συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει τις αγορές όπλων παρά το γεγονός πως την Τρίτη προχώρησε στην προκήρυξη των εκλογών για τις 21 Μαΐου. Υπενθυμίζεται πως προ δέκα ημερών, έλαβε χώρα έκτακτο ΚΥΣΕΑ με το οποίο καρατομήθηκε αιφνιδιαστικά ο αρχηγός της αστυνομίας, Κωνσταντίνος Σκούμας.

«Τακτική συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας» έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μαξίμου το πρωί της Τετάρτης, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προεδρεύει και να ανακοινώνει νέους εξοπλισμούς για τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Κατά τις ανακοινώσεις, εγκρίθηκε η προμήθεια συστημάτων SPIKE- NLOS «για τις ανάγκες» των Ενόπλων Δυνάμεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για σύμβαση αξίας περί τα 370 εκατ. ευρώ, και προορίζονται για μονάδες του στρατού Ξηράς και της Αεροπορίας.

Υπενθυμίζεται πως στο ΚΥΣΕΑ της 8ης Φεβρουαρίου, είχε ανακοινωθεί πως το κεντρικό ζήτημα της συζήτησης ήταν «η πορεία υλοποίησης του εξοπλιστικού προγράμματος της χώρας, στο οποίο επίκειται η ολοκλήρωση της διαδικασίας προμήθειας των συστημάτων SPIKE με την υπογραφή των συμβάσεων, στις οποίες προβλέπεται αυξημένη συμμετοχή της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας».

Λίγες ημέρες νωρίτερα, τον Ιανουάριο, ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος είχε δηλώσει ότι είναι ένα σύνθετο οπλικό σύστημα «το οποίο έχει εφαρμογή και σε οχήματα του Στρατού Ξηράς και σε πλοία επιφανείας και σε ελικόπτερα και είχε τονίσει ότι έγιναν τρεις διαφορετικές συμβάσεις με διαφορετικούς όρους και τεχνικές προδιαγραφές».

Πάντως, από τις ανακοινώσεις του Μεγάρου Μαξίμου δεν έγινε μέχρι στιγμής γνωστή η «αυξημένη συμμετοχή της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας».

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως μόλις προ δέκα ημερών, στο Μέγαρο Μαξίμου συνεδρίασε έκτακτο ΚΥΣΕΑ -που δεν ανακοινώθηκε ως τέτοιο- κατά το οποίο αποφασίστηκε η καρατόμηση του αρχηγού της αστυνομίας, Κωνσταντίνου Σκούμα, και η αντικατάστασή του από τον αντιστράτηγο Λάζαρο Μαυρόπουλο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter