Συνεδριάζουν ΠΓ και ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ – Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος οι τομείς ευθύνης στην Κεντρική Επιτροπή

Συνεδριάζουν ΠΓ και ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ – Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος οι τομείς ευθύνης στην Κεντρική Επιτροπή

Συνεδριάζει σήμερα Τρίτη η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ την ερχόμενη Παρασκευή και Σάββατο, σε ξενοδοχείο των Αθηνών, συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Στην σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να συζητηθεί και το θέμα των χρεώσεων στα μέλη της Κεντρικής επιτροπής, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στους επικεφαλής των τμημάτων, θέμα που έχει σηκώσει αρκετή κομματική «σκόνη».

Πάντως, ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα τις τελικές του αποφάσεις στην ΠΓ προκειμένου να δοθούν (πιθανότατα την Τετάρτη) στη δημοσιότητα.

Συζήτηση αναμένεται να διεξαχθεί και για δύο τομείς όπου ο ΣΥΡΙΖΑ υστερεί σε εκπροσώπηση, σε σχέση με το εκλογικό και δημοσκοπικό του μέγεθος, και συγκεκριμένα σε τοπική αυτοδιοίκηση και συνδικαλιστικό κίνημα.

Η αλήθεια είναι ότι όσες προσπάθειες έγιναν στους παραπάνω τομείς τα ερείσματα του κόμματος παραμένουν ισχνά ενώ αναζητούνται ακόμη τα πρόσωπα εκείνα που θα λάβουν τις τελικές αποφάσεις αλλά και θα διεκδικήσουν χρίσματα ειδικά στην αυτοδιοίκηση.

Ζητούμενο παραμένει ακόμη ο κομματικός μηχανισμός να λειτουργεί μακριά από «μάχες» προσώπων και μηχανισμών. Λειτουργία που λόγω των επερχόμενων εκλογών πολλαπλασιάζεται κι αυτό είναι κάτι που γνωρίζει καλά ο πρόεδρος του κόμματος.

Για όλα τα παραπάνω αλλά και για την «γεμάτη» πολιτική ατζέντα των ημερών θα πρέπει να αναμένεται με ενδιαφέρον η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα το απόγευμα της Παρασκευής (μετά τις 18:00) στην έναρξη των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής.

Διαβάστε επίσης:

Ακρίβεια και υποκλοπές «ροκανίζουν» το σύστημα Μητσοτάκη

ΣΥΡΙΖΑ: «Κυβέρνηση συνεργασίας για δημοκρατική αλλαγή»

Ο πλανήτης και η Ελλάδα μοιάζουν με το στούντιο του Σκάι

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter