Συνέδριο ΝΔ: Γκρίνια για τους «μπλε» δημάρχους που μπλοκάρουν έργα ΑΠΕ

Συνέδριο ΝΔ: Γκρίνια για τους «μπλε» δημάρχους που μπλοκάρουν έργα ΑΠΕ

Μιλώντας στη θεματική ενότητα: «Προστασία του Περιβάλλοντος και αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης» η ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαρία Σπυράκη εξέφρασε τον προβληματισμό της για τη στάση που κρατούν δήμαρχοι του κόμματος απέναντι σε έργα ΑΠΕ στις περιοχές δικαιοδοσίας τους.

Η κ. Σπυράκη αναφέρθηκε στο ζήτημα της δημόσιας αποδοχής των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, τονίζοντας ότι «Δεν είναι δυνατόν δήμοι που ελέγχονται από πλειοψηφίες του κόμματος μας, δήμοι που ελέγχονται από την προοδευτική πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας να βγάζουν αποφάσεις εναντίον αδειοδοτημένων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Δεν είναι δυνατόν να προχωρούμε στη νέα εποχή με τη συμβολή του υπουργείου, με προοδευτικά νομοθετήματα και αυτά να έχουν κενό εφαρμογής, εξαιτίας του γεγονότος ότι οι άνθρωποι μας, στελέχη μας ακούνε τις φωνές του λαϊκισμού και όχι τις φωνές της επιστήμης». Σημείωσε, μάλιστα, ότι είναι ανάγκη να γίνει στοίχημα της Νέας Δημοκρατίας η αύξηση των εγκαταστάσεων των ΑΠΕ με σύνθημα ότι: το φθηνό ρεύμα είναι το πολύ και το πράσινο ρεύμα.

Προφανώς ανεξαρτήτως επιπτώσεων στο φυσικό περιβάλλον σε περιοχές Natura ή μοναδικού φυσικού κάλλους, αλλά και μη λογοδοτώντας στις τοπικές κοινωνίες που αντιδρούν με τον τρόπο που γίνονται τα έργα από τους εργολάβους της ενέργειας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter