Συνέδριο ΟΝΝΕΔ: Προεκλογικό εμπόριο ελπίδας από τον Μητσοτάκη

Συνέδριο ΟΝΝΕΔ: Προεκλογικό εμπόριο ελπίδας από τον Μητσοτάκη

Μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της μαύρης κορυφής της ανεργίας των νέων στη χώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε στο συνέδριο της νεολαίας του κόμματός του απευθυνόμενος στη νέα γενιά, και μετατρέποντας την κομματική εκδήλωση σε προεκλογική φιέστα.

Σε ένα φεστιβάλ ψεύδους και τοξικότητας, με την επιμονή στο διχαστικό δίλημμα «με τις βιβλιοθήκες ή με τις βαριοπούλες», ο πρωθυπουργός έβαλε ουσιαστικά ταφόπλακα στις ελπίδες για άμεση ανακοίνωση ουσιαστικού σχεδίου για την κατοικία των νέων ανθρώπων, αφού τις υποσχέσεις του προηγούμενου διαστήματος τις ενέταξε στο προεκλογικό του πρόγραμμα για την επόμενη τετραετία.

Διαβάστε επίσης: Μητσοτάκης: Υπουργικό συμβούλιο δικαιολογιών, ψευδών και νέων απειλών για την κοινωνική ζωή

Την επένδυση της Νέας Δημοκρατίας στην εμπρηστική κατάσταση που έχει δημιουργήσει η αστυνομική βαρβαρότητα που ήρθε να ανοίξειστον δρόμο στην πανεπιστημιακή αστυνομία επιβεβαίωσε και από το βήμα του 13ου συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που και πάλι εμφανίστηκε σε έντονο προεκλογικό τόνο με ακόμα πιο έντονο εμπόριο ελπίδας προς τους νέους ανθρώπους.

Παρά τις αναφορές του σε «πρωτοβουλίες» της κυβέρνησής του για τη νέα γενιά, σε όλη του την ομιλία επικεντρώθηκε στα «δικά μας παιδιά», πότε με γλυκόλογα για τη νεολαία της παράταξής του, πότε με εύσημα για τις δράσεις της, και πότε με ομολογία πως νομοθετεί «κατά παραγγελία» της γαλάζιας νεολαίας, όπως με την ουσιαστική κατάργηση των φοιτητικών παρατάξεων που προωθεί. Μάλιστα, για το τελευταίο δεν δίστασε να κουνήσει το δάχτυλο στην αντιπολίτευση και στη φοιτητική νεολαία που αντιδρά, επιχειρώντας να κάνει το μαύρο- άσπρο.

«Εκείνο που κρύβει το ψέμα της δημαγωγίας είναι η αλήθεια της ουσίας», είπε προσθέτοντας με μία νέα σοφιστεία στη φαρέτρα του και υποστηρίζοντας πως εκείνο που αλλάζει «είναι ότι οι εκπρόσωποι στα όργανα των ιδρυμάτων θα αναδεικνύονται μέσα από ενιαίο ψηφοδέλτιο για να μην γίνονται οι αποφάσεις τους όμηροι των επιλογών και των παζαριών με φοιτητικές παρατάξεις». Πρόσθεσε δε πως «αυτή ήταν δικιά σας πρότασης της ΔΑΠ και γίνεται πράξη και η ΔΑΠ θα είναι στα πανεπιστήμια να πρωταγωνιστεί και πάλι».

Στη νέα θεωρία των δύο άκρων, ο πρωθυπουργός προχώρησε σε ένα υβρεολόγιο κατά των φοιτητών που αντιδρούν, δηλώνοντας μεταξύ άλλων πως «πότε η κατασκευή μίας βιβλιοθήκης θεωρείται καταπάτηση του ασύλου, πότε λίγοι κρανιοφόροι, πολλοί εκ των οποίων δεν έχουν καμία σχέση με το πανεπιστήμιο βαφτίζονται χιλιάδες φοιτητές, και πότε οι πρωταγωνιστές των επεισοδίων αποδεικνύονται επαγγελματίες τραυματίες».

Με μπροστάρη την πανεπιστημιακή αστυνομία

Από την ομιλία του δεν θα μπορούσε να λείπει η υπεράσπιση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, παρά το γεγονός πως προηγουμένως επιχείρησε να αναφερθεί σε πρωτοβουλίες για τα πειραματικά και πρότυπα σχολεία, τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, το νέο ψηφιακό σχολείο και τις προσλήψεις εκπαιδευτικών μετά από δέκα χρόνια. Καμία αναφορά δεν τον συνεπήρε όμως όπως η παρακάτω.

«Το δίλημμα σήμερα είναι ή με τις βιβλιοθήκες ή με τις βαριοπούλες» επανέφερε την χυδαιότητα της περασμένης εβδομάδας, καλώντας όλους «να τοποθετηθούν ξεκάθαρα» και ρίχνοντας λάδι στη φωτιά του διχασμού με τη φράση «εμείς ξέρουμε με ποια πλευρά είμαστε. Με τη γνώση και την ελευθερία απέναντι στη βία και την παρανομία». «Το πανεπιστήμιο ανήκει στους φοιτητές και τους καθηγητές» πρόσθεσε.

«Όσο δύσκολο και αν είναι, ο νόμος δεν θα σταματάει στις πύλες του. Οι ομάδες προστασίας πανεπιστημιακών ιδρυμάτων σύντομα θα είναι εκεί», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανεβάζοντας εκ νέου τους τόνους.

Διαβάστε επίσης: Πρώτα στέλνει επιστολές και μετά τα ΜΑΤ στο ΑΠΘ η κυβέρνηση Μητσοτάκη (Video)

Επιμένει για την «ολιστική ζωή»

Από τις αναφορές του, αναμφίβολα ξεχώρισε και αυτή με την οποία επιχείρησε να «εξηγήσει» και να κουνήσει και πάλι το δάχτυλο για την αναφορά του στην «ολιστική ζωή», που τις προηγούμενες εβδομάδες προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων και έντονης κριτικής από τους πολίτες, με την ατάκα του πως «νεολαία δεν σημαίνει μόνο μόρφωση, δουλειά ή χρήμα» να βάζει υποψηφιότητα για την επόμενη που θα προκαλέσει αντίστοιχες αντιδράσεις.

«Πρόσφατα χρησιμοποίησα τον όρο ολιστική θεώρηση της ζωής, ακριβώς για να τονίσω τους πολλούς παράγοντες που τελικά καθορίζουν πια την καθημερινότητα ενός νέου. Κάποιοι βέβαια δεν κατάλαβαν, ή έκαναν πως δεν κατάλαβαν. Σημασία όμως έχει η ουσία, η νέα γενιά, κάθε νέα γενιά τα θέλει όλα και τα θέλει τώρα, όπως λέει και το παλιό σύνθημα» σημείωσε, προσθέτοντας «όχι απλά καλούς μισθούς, αλλά πλουραλιστικό πολιτισμό, ελεύθερο χρόνο, καθαρό περιβάλλον, ανοιχτή επικοινωνία, συμμετοχή στον δημόσιο διάλογο, πάνω από όλα αλήθεια».

Νέα αναφορά στον έλεγχο του διαδικτύου

Αξίζει να σημειωθεί πως και απέναντι στο κομματικό ακροατήριο της νεολαίας του κόμματός του, ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να προϊδεάσει για τα σχέδιά του να κηρύξει τον πόλεμο στα κοινωνικά δίκτυα, αυτή τη φορά με λιγότερα λόγια.  «Είναι πολύ σημαντικό όλες αυτές οι παρεμβάσεις να μη χαθούν μέσα σε ένα επικοινωνιακό περιβάλλον όπου τα fake news, οι φήμες και τα συνθήματα σκεπάζουν συχνά την αλήθεια, και σε αυτό πρωταγωνιστεί η προπαγάνδα των λαϊκιστών» δήλωσε, ενώ τις τελευταίες εβδομάδες, με την ίδια φρασεολογία έχει μιλήσει ανοιχτά για την ανάγκη ελέγχου του διαδικτύου στο όνομα του «πολέμου στην παραπληροφόρηση».

«Θέλω συνεχή επαγρύπνηση» είπε και ζήτησε, «οι συκοφάντες να αποκαλύπτονται αμέσως και οι απαντήσεις μας δια ζώσης ή στα κοινωνικά δίκτυα, γρήγορες και καταλυτικές», προσθέτοντας πως «στο επόμενο διάστημα παρά τον πόλεμο η κυβέρνηση θα συνεχίσει το πολύπλευρο πρόγραμμά της για τη νεολαία».

Άνθρακες ο θησαυρός του στεγαστικού προγράμματος

Αναμφίβολα, το σημαντικότερο από αυτά που είπε είχε να κάνει με το περιβόητο πρόγραμμα για τη στέγαση που ο φιλοκυβερνητικός Τύπος και κυβερνητικές διαρροές φρόντιζαν όλο το προηγούμενο διάστημα να διαδίδουν πως θα ανακοινώσει. Αντί για αυτό, το παρέπεμψε στις ελληνικές καλένδες.

Αφού μίλησε για ένα «πλήρες σχέδιο με όλες τις λύσεις και αξιοποιεί όλες τις δυνάμεις που διαθέτουμε», αφού έβαλε στο κάδρο «από την ανεκμετάλλευτη περιουσία του δημοσίου μέχρι αντικίνητρα και κίνητρα για να απελευθερωθούν διαμερίσματα χρόνια κλειστά», αφού αναφέρθηκε στην περιουσία του «παλιού ΟΑΕΔ και του οργανισμού εργατικής κατοικίας», σε συμπράξεις -φυσικά- του ιδιωτικού με τον δημόσιο τομέα για την ανακαίνιση παλαιών στεγών, και βέβαια, στην κατασκευή νέων φοιτητικών εστιών με ΣΔΙΤ και με «μικρό ενοίκιο», ανακοίνωσε πως  «όλα αυτά θα υλοποιηθούν στη δεύτερη τετραετία της Νέας Δημοκρατίας», προκαλώντας ψυχρολουσία τόσο στα μέλη της παράταξής του, όσο και στη νεολαία σε όλη τη χώρα.

Και μηνύματα στην Τουρκία

Προς το τέλος της ομιλίας του, ο Κυρ. Μητσοτάκης επέλεξε να αναφερθεί και στην Τουρκία, παρότι επρόκειτο για κομματική εκδήλωση. «Βλέπετε μπορεί οι γείτονες να τα βάζουν με την ιστορία και το διεθνές δίκαιο, όμως κάθε ρητορικό επιθετικό τους βήμα μετατρέπεται σε ένα ακόμη βήμα της δικής τους υποχώρησης προς το περιθώριο και τη διεθνή απομόνωση» ανέφερε.

«Εμείς όμως είμαστε στην πραγματικότητα. Και ευχόμαστε μαζί με το όνομα τους, να αλλάξουν και τη λογική τους. Αλλά δεν ανοίγουμε διάλογο με το ανιστόρητο, με το παράνομο και με το παράλογο» τόνισε συνεχίζοντας, επιλέγοντας στη συνέχεια μία αναφορά με το βλέμμα περισσότερο στο εσωτερικό και τις πρόσφατες ομιλίες Σαμαρά και Καραμανλή.

«Ο αληθινός πατριωτισμός δεν ζυγίζεται σε πομπώδη συνθήματα και δεν μετριέται με στολές και φιέστες. Αυτές ήταν οι καμένες λογικές που απέτυχαν. Σήμερα το εθνικό συμφέρον απαιτεί σταθερές συμμαχίες και τις έχουμε, ισχυρή άμυνα και την χτίζουμε» υποστήριξε, για να καταλήξει πως «το εθνικό συμφέρον απαιτεί την ικανότητα να προβάλλουμε παντού, όπου πρέπει και όπως πρέπει, τα δίκαιά μας που συμβαδίζουν πάντα με το διεθνές δίκαιο».

«Για αυτό και κρατάμε τις πόρτες μας κλειστές σε προκλήσεις. Αλλά πάντα ανοιχτές τις συζητήσεις» υπογράμμισε, και συμπλήρωσε πως «το νόμιμο επιχείρημα είναι και αυτό σήμερα ένα μεγάλο όπλο».

Τους κάλεσε σε προεκλογικό αγώνα

«Σας θέλω δίπλα μου καθεμία και καθέναν ξεχωριστά, όταν με το καλό έρθει η νέα τετραετία. Μπορούμε να το πούμε πια ανοιχτά και δημόσια. Απόφασή μου είναι να είναι η νεολαία στην πρώτη γραμμή, και η νέα τετραετία να είναι πρώτα και πάνω από όλα αφιερωμένη στις δικές σας ανησυχίες», ανέφερε καθώς ανέβαλε το ένα μετά το άλλο τα σχέδια ενίσχυσης της νεολαίας.

«Να τι θέλω για τη γενιά των πολλαπλών κρίσεων. Συναντηθήκατε με τα μνημόνια όταν ήσασταν δημοτικό ή γυμνάσιο, με την περιπέτεια του ΣΥΡΙΖΑ στο λύκειο, σήμερα με τον πόλεμο στην Ουκρανία. Θέλω να αποφοιτήσετε από ένα πανεπιστήμιο της γνώσης που θα σας κάνει περιζήτητους επαγγελματίες» συμπλήρωσε, καλώντας τους μάλιστα να μην ψάχνουν δουλειά με μέσο αλλά να πατάνε καλά στα πόδια τους.

«Για να συμβεί αυτό, η πολιτική αλλαγή του 19 πρέπει να συνεχιστεί. Να γίνει το συνέδριο αφετηρία για την τελική ευθεία προς την επόμενη εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας», πρόσθεσε συνεχίζοντας το προεκλογικό του κρεσέντο και ζητώντας από τη γαλάζια νεολαία να γίνει «αγγελιοφόρος» της κυβέρνησης.

«Η πατρίδα χρειάζεται μία σωστή κυβέρνηση που κάνει και λάθη παρά μια λάθος κυβέρνησης» κατέληξε, πριν κλείσει την ομιλία του με κραυγές «ζήτω η ΟΝΝΕΔ! Ζήτω η ΔΑΠ ΝΔΦΚ! ζήτω η Νέα Δημοκρατία!».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter