Πρώτα στέλνει επιστολές και μετά τα ΜΑΤ στο ΑΠΘ η κυβέρνηση Μητσοτάκη (Video)

Πρώτα στέλνει επιστολές και μετά τα ΜΑΤ στο ΑΠΘ η κυβέρνηση Μητσοτάκη (Video)

Από τη μία η υπουργός Παιδείας, μέσω επιστολής, ζητά από τους φοιτητές να συμμετάσχουν ενεργά στη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης του νομοσχεδίου για την Παιδεία, από την άλλη επιστρατεύει τα ΜΑΤ να τους χτυπήσει στο ΑΠΘ. Όλα αυτά μετά το όργιο καταστολής στο Αριστοτέλειο αλλά και τον σοβαρό τραυματισμό του φοιτητή στο πρόσωπο την περασμένη εβδομάδα από χειροβομβίδα κρότου – λάμψης.

Δείτε επίσης: Όργιο καταστολής από τα ΜΑΤ στο ΑΠΘ – Τραυματισμός φοιτητή

Ωστόσο, το μεσημέρι της Πέμπτης σημειώθηκαν εκ νέου επεισόδια εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σημειώθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης. Σύμφωνα με το Thestival.gr, αμέσως μετά την πορεία κατά της αστυνομικής παρουσίας στο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, μπροστά από τον χώρο όπου γίνονται οι εργασίες για την δημιουργία Βιβλιοθήκης, ομάδα ατόμων κινήθηκε προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με χρήση χημικών.

Δείτε το βίντεο του thestival.gr:

Η επιστολή Κεραμέως

Επιστολή προς τους φοιτητές των Πανεπιστημίων της χώρας έστειλε νωρίτερα η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, μέσω των Πρυτάνεων των ΑΕΙ, στις οποίες συνοψίζει τα οφέλη για τους ίδιους που απορρέουν από το υποβληθέν σε διαβούλευση νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ.

Ειδικότερα, στους φοιτητές και τις φοιτήτριες των ελληνικών ΑΕΙ, η Υπουργός παραθέτει τις 10 δέσμες ρυθμίσεων, που, μεταξύ άλλων, όπως ισχυρίζεται το υπουργείο: «βελτιώνουν την ποιότητα σπουδών των προγραμμάτων, τη διεπιστημονικότητά τους, παρέχουν πρόσθετες δυνατότητες όπως τα διπλά, τα κοινά πτυχία, το εσωτερικό Erasmus και τα επαγγελματικά μεταπτυχιακά, ενισχύουν τη διασύνδεση με την αγορά εργασίας όπως π.χ. μέσω πρακτικής άσκησης, ιδρύουν δομές για την έμπρακτη υποστήριξη των φοιτητών όπως το Κέντρο Ψυχολογικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης, αναβαθμίζουν την εκπροσώπηση των φοιτητών στα όργανα διοίκησης των ΑΕΙ, όπως μέσα από το θεσμό του ενιαίου ψηφοδελτίου».

Τέλος, σύμφωνα πάντα με το υπουργείο: «Η Νίκη Κεραμέως ζήτησε και από τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να συμμετάσχουν ενεργά στη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης, στην οποία έχει τεθεί το νομοσχέδιο, προκειμένου να συμβάλουν με τα σχόλια και τις παρατηρήσεις τους στην κοινή προσπάθεια συνολικής αναβάθμισης του Πανεπιστημίου προς όφελος όλων».

Φωτογραφία/Βίντεο: Thestival.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter