Όργιο καταστολής από τα ΜΑΤ στο ΑΠΘ – Τραυματισμός φοιτητή

Όργιο καταστολής από τα ΜΑΤ στο ΑΠΘ – Τραυματισμός φοιτητή

Ένας φοιτητής τραυματίστηκε όταν τα ΜΑΤ επιτέθηκαν σε ομάδα φοιτητών που διαδήλωνε μπροστά από τη Σχολή Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κατά της αστυνομικής παρουσίας στο πανεπιστήμιο.

Συγκεκριμένα, οι δυνάμεις των ΜΑΤ απώθησαν τους διαμαρτυρόμενους με ρίψη χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε στο πρόσωπο ένας φοιτητής του ΤΕΦΑΑ, ο οποίος βρέθηκε αιμόφυρτος στο δρόμο και παρελήφθη στη συνέχεια από το ΕΚΑΒ.

Ο φοιτητής βρίσκεται στο Ιπποκράτειο και εξετάζεται. Φέρει τραύματα στο χείλος και στο κεφάλι, ενώ δεν έχει έχει διαγνωσθεί με απώλεια ακοής.

Παράλληλα, αίσθηση προκαλεί η καταγγελλία για προσαγωγή άλλου φοιτητή που βρισκόταν πολύ μακριά από τον χώρο της Σχολής Θετικών Επιστημών.

Εν τω μεταξύ, πορεία έχει καλεστεί από φοιτητικούς συλλόγους στις 19:00 πορεία στην Καμάρα ενάντια στην αστυνομική καταστολή.

Το σημερινό περιστατικό έρχεται στο φόντο της πρωτόγνωρης επίθεσης της αστυνομίας μέσα στη Σχολή Θετικών Επιστημών, λίγες ημέρες νωρίτερα, στη λογική του δόγματος «Νόμος και Τάξη» που προωθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη και με την συγκρότηση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας.

 

Ανακοίνωση του τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

Τα επεισόδια της αστυνομικής βίας που κατ’ εξακολούθηση επί ένα χρόνο στιγματίζουν τον ακαδημαϊκό χώρο του ΑΠΘ, κλιμακώθηκαν σήμερα επικίνδυνα: χύθηκε αίμα. Η επίθεση των ΜΑΤ, τα αστυνομικά έκτροπα που τη συνόδεψαν, έστειλαν αιμόφυρτο στο νοσοκομείο ένα φοιτητή, ο οποίος μαζί με άλλους φοιτητές και πανεπιστημιακούς διαμαρτύρονταν για τις αλλεπάλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις που λαμβάνουν χώρα με τα γνωστά προσχήματα και την επικείμενη εγκαθίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Ευχόμαστε ο φοιτητής να γίνει σύντομα καλά. Και η κυβέρνηση να αναλογιστεί τις ευθύνες της, για μια πολιτική που στο όνομα πραγματικών ή κατασκευασμένων προβλημάτων, ελεεινολογεί το πανεπιστήμιο σαν άντρο βίας, προκαλώντας με τη στάση της την έξαρση της βίας. Να αναλογιστεί η κυβέρνηση αλλά και οι πρυτανικές αρχές πού οδηγούμαστε, όσο ακόμη μπορούμε να αποτρέψουμε τα χειρότερα. Οι σημερινές εικόνες στο ΑΠΘ θυμίζουν εποχές εκκαθαριστικών επιχειρήσεων της αστυνομίας στην Τουρκία, τη Λατινική Αμερική και αλλού. Και σε κάθε περίπτωση, δεν πρόκειται για ευρωπαϊκή κανονικότητα…

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται για την επαναφορά του πανεπιστημιακού ασύλου και την κατάργηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Αν η κυβέρνηση επιλέγει να προκαλέσει το φαύλο κύκλο αστυνομοκρατίας – βίας στα πανεπιστήμια με την υστερόβουλη σκέψη ότι έτσι θα συσπειρώσει το ακροδεξιό εκλογικό ακροατήριο, θα διαψευστεί. Στο μεταξύ, επαναλαμβάνουμε: όχι αίμα! Οι φοιτητές, οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, ευρύτερα η κοινωνία θα υπερασπιστούν τη δημοκρατία και δε θα πέσουν στην παγίδα του αποπροσανατολισμού που στήνει η κυβέρνηση.

 

Ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ:

ΕΞΩ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΑΠ’ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ 

Αστυνομικός εκτόξευσε χειροβομβίδα κρότου λάμψης σε ευθεία βολή εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου τραυματίζοντας σοβαρά φοιτητή στο κεφάλι.
Ο φοιτητής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μέσα στα αίματα.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει νεκρό στο Πανεπιστήμιο. Η ευθύνη και για αυτή την εγκληματική ενέργεια όπως και για όλες τις προηγούμενες, βαραίνει την κυβέρνηση της βιας και της τρομοκρατίας.
Μάθετε κ. Μητσοτάκη πως οι εποχές του «Κράτους της Δεξιάς» και της χωροφυλακής πέρασαν και δεν θα επιτρέψουμε να επιστρέψουν.
Δε θα ανεχτούμε άλλο τους ένοπλους τραμπούκους σας μέσα στα πανεπιστήμια.
Θα αντισταθούμε για το δίκαιο και τη δημοκρατία.
Δεν θα επιτρέψουμε να θρηνήσουμε άλλα θύματα αστυνομικής καταστολής.
Καλούμε όλους και όλες σε πορεία στις 19:00 στην Καμάρα.

 

Διαβάστε επίσης:

Επεισόδια ΑΠΘ – Συλληφθείς μιλά στο documentonews: «Εμείς δε λέμε ότι δε θέλουμε βιβλιοθήκη – Μου έλεγαν τώρα θα πεις πονάω παλιοπ@@@να;»

Διαβάστε επίσης:

Καταστολή στο ΑΠΘ: ΝΔ και ΕΛΑΣ θεωρούν τους φοιτητές ομάδες βίας

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter