Συνέλευση φοιτητών Νομικής: Στηρίζουν τη διερεύνηση των καταγγελιών για την παρενοχλητική συμπεριφορά καθηγητή

Συνέλευση φοιτητών Νομικής: Στηρίζουν τη διερεύνηση των καταγγελιών για την παρενοχλητική συμπεριφορά καθηγητή

Γενική συνέλευση με σκοπό την απομάκρυνση του καθηγητή ο οποίος σύμφωνα με καταγγελίες έχει προβεί σε σεξουαλικές παρενοχλήσεις, πραγματοποίησαν οι φοιτητές Νομικής του ΕΚΠΑ, όπου επικυρώθηκε το αρχικό κείμενο και πλαίσιο στο οποίο οι φοιτητές στηρίζουν τη διερεύνηση των καταγγελιών. Η συνέλευση έρχεται μία μέρα μετά την εισαγγελική έρευνα για τη διερεύνηση της υπόθεσης την οποία διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Στη γενική συνέλευση παραβρέθηκαν 219 φοιτητές, ενώ ακολούθησε συνάντηση με τον κοσμήτορα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr, κατά τη συνάντηση με τον κοσμήτορα, ο ίδιος φάνηκε πρόθυμος και να ακούσει το Σύλλογο Φοιτητών και να διερευνήσει τα περιστατικά παρενόχλησης. Δεν μπορεί ωστόσο να προχωρήσει σε απομάκρυνση του καθηγητή έως ότου ακούσει όλες τις καταγγελίες των θυμάτων παρενόχλησης, κάτι που έχει προγραμματιστεί να γίνει τις επόμενες ημέρες παρουσία και γραμματέως που θα κρατάει τα πρακτικά των συζητήσεων. Δεσμεύτηκε επίσης να ενημερώνει το φοιτητικό σύλλογο για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Ένα βασικό ζήτημα είναι να αποσυνδεθεί η τελική βαθμολογία του γραπτού του καταγγελλόμενου με την πράξη της παρενόχλησης του καθηγητή – στην ανακοίνωση του Συλλόγου Φοιτητών αναφέρεται ότι ο φοιτητής βαθμολογήθηκε με 2, χωρίς να του επιτρέπεται να δει το γραπτό του. Μπορεί ο συγκεκριμένος φοιτητής να έγραψε για 2 ή για 10, και εάν του αναλογούσε μεγαλύτερη βαθμολογία και ο καθηγητής λειτούργησε εκδικητικά αξίζει να διερευνηθεί. Εάν έγραψε πράγματι για 2, αυτό δε σημαίνει πως δεν υπήρξε παρενόχληση. Η παρενόχληση άλλωστε προηγήθηκε της γραπτής εξέτασης και συνεχίστηκε και αργότερα, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένονται και άλλες καταγγελίες φοιτητών για τον ίδιο καθηγητή.

Υπενθυμίζεται πως στο ψήφισμα του Συλλόγου Φοιτητών που έχει τεθεί υπό εισαγγελική έρευνα αναφέρεται πως τα περιστατικά με πρωταγωνιστή τον καταγγελλόμενο επιτηρητή αρχικά και εν συνεχεία καθηγητή, είναι πολλά, το σοβαρότερο εκ των οποίων φέρεται να έλαβε χώρα σε περίοδο εξεταστικής.

Σύμφωνα με τους φοιτητές, ο καθηγητής προσέγγιζε συνεχώς έναν συμφοιτητή τους του οποίου κοιτούσε επίμονα το πάσο προκειμένου, σύμφωνα με την καταγγελία, να συγκρατήσει το όνομά του. Κατά τους καταγγέλλοντες την ίδια μέρα, ο εκπαιδευτικός φέρεται να του έστειλε αίτημα σε διάφορα social media συστήνοντας τον εαυτό του ως «ο επιτηρητής σου, χαχα, σοκ».

Νομική ΕΚΠΑ: Καταγγελίες για καθηγητή πως παρενοχλεί φοιτητές – Σύσσωμες καταδικάζουν οι παρατάξεις

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter