Συνελήφθη ένας εκ των βασανισμένων του Βελβεντού, ο «τοξοβόλος του Συντάγματος», που είχε δραπετεύσει

Συνελήφθη ένας εκ των βασανισμένων του Βελβεντού, ο «τοξοβόλος του Συντάγματος», που είχε δραπετεύσει

Συνελήφθη το πρωί της Πέμπτης από την Αντιτρομοκρατική υπηρεσία ο Γ. Μιχαηλίδης, γνωστός στο ευρύ κοινό ως ένας από τους τέσσερις βασανισμένους από την ΕΛ.ΑΣ. της ληστείας στον Βελβεντό αλλά και ως τοξοβόλος του Συντάγματος καθώς είχε συλληφθεί το 2011 αφού κατά τη διάρκεια διαδήλωσης σημάδευε τη Βουλή με τόξο.

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης απέδρασε από τις φυλακές Τίρυνθας, όπου κρατείτο, τον περασμένο Ιούνιο.

Οι πρώτες πληροφορίες σχετικά τόσο με τη σύλληψή του όσο και με τη σύλληψη δύο ακόμα γυναικών αναφέρουν πως στην κατοχή των τριών συλληφθέντων βρέθηκε οπλισμός.

Να σημειωθεί πως ο Γ. Μιχαηλίδης είχε καταδικαστεί για ένοπλη συμπλοκή με την αστυνομία στην Πεύκη, κατά τη διάρκεια της οποίας είχαν τραυματιστεί δύο άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. και ένας νεαρός. 

Ο ίδιος  ήταν ένας από τους τέσσερις συλληφθέντες για τη διπλή ληστεία της τράπεζας στο Βελβεντό Κοζάνης, που είχαν βασανιστεί από την ΕΛ.ΑΣ. και είχαν παραποιηθεί οι φωτογραφίες τους για να μην διακρίνονται τα τραύματα. 

Ακόμα συνελήφθη μια 28χρονη συνεργάτης της Πόλας Ρούπα που είχε συλληφθεί μαζί της πριν από τρία χρόνια σε επιχείρηση που έγινε στην Ηλιούπολη και τον Άγιο Δημήτριο και μια 26χρονη, φίλη του 32χρονου Γ. Μιχαηλίδη. Κατά τις ίδιες πληροφορίες από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία γίνεται έρευνα σε σπίτι που διέμενε ο 32χρονος και η φίλη του.

Η 28χρονη είχε αφεθεί ελεύθερη λόγω παρέλευσης του 18μήνου από τη σύλληψή της, με περιοριστικούς όρους, αλλά εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια της δίκης της τον Ιούνιο του 2019.

Στην Ευελπίδων οδηγήθηκαν οι συληφθέντες κάτω από δρακόντια μέτρα ασφαλείας. 

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. 

«Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) μετά από συντονισμένη επιχείρηση συνελήφθησαν πρωινές ώρες χθες 29-01-2020 στην Αθήνα, ημεδαπός άνδρας 32 ετών και δύο ημεδαπές γυναίκες, 26 και 28 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή και έφεραν μαζί τους βαρύ οπλισμό. Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη»

Σε κλεμμένο αυτοκίνητο, μέσα στο οποίο βρέθηκε βαρύς οπλισμός, σύμφωνα με την αστυνομία, επέβαιναν οι τρεις συλληφθέντες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οπλισμός αποτελείτο από ένα πολεμικό τυφέκιο καλάσνικοφ, ένα αυτόματο «ούζι» και τουλάχιστον δύο πιστόλια.

Οι τρεις συλληφθέντες παρακολουθούνταν από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που ακινητοποίησαν το κλεμμένο αυτοκίνητο στην Αγία Παρασκευή, καθώς εκινείτο προς την οδό Αγίου Ιωάννου από την πλευρά του Υμηττού.

Τι κατέσχεσε η ΕΛ.ΑΣ. 








Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter