Συνελήφθη ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος για τη «μαφία των φυλακών»

Συνελήφθη ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος για τη «μαφία των φυλακών»

Συνελήφθη ο γνωστός δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος μετά από ένταλμα σύλληψης του ανακριτή που διερευνά τη υπόθεση της αποκαλούμενης “μαφίας του Κορυδαλλού”. Αυτή τη στιγμή κρατείται στην ΓΑΔΑ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες αναζητείται και άλλος δικηγόρος που εμπλέκεται στην υπόθεση και για τον οποίο έχει επίσης εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Διαβάστε επίσης: Οι συνομιλίες που καίνε τον Λυκουρέζο

Τον γνωστό ποινικολόγο Αλέξανδρο Λυκουρέζο αλλά και ακόμα έναν δικηγόρο, ενέπλεξε από την πρώτη κιόλας κατάθεση του στην ΓΑΔΑ αλλά και αργότερα στον εφέτη -εδικό ανακριτή, ο καταδικασμένος πρωτοδίκως για το σκάνδαλο της Energa, επιχειρηματίας Άρης Φλώρος.

Οι δύο καταθέσεις έχουν δοθεί με αφορμή τη διερεύνηση της εν ψυχρώ δολοφονίας του δικηγόρου, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, πού ήταν δικηγόρος του Άρη Φλώρου.

Στις καταθέσεις του αυτές για τη δολοφονία του συνηγόρου του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, τον Οκτώβριο του 2017 μέσα στο δικηγορικό του γραφείο, ο Φλώρος είχε υποστηρίξει ότι ο Αλ. Λυκουρέζος και ο έτερος συνήγορος εμπλέκονται σε εκβιασμό που του έγινε, προκειμένου να αλλάξουν τς καταθέσεις τους στο εφετείο οι αλβανοί κακοποιοί που τον είχαν “δώσει” ως ηθικό αυτουργό της απόπειρας δολοφονίας του δικηγόρου Γ. Αντωνόπουλου. Είχαν δηλαδή υποστηρίξει ότι ο Άρης Φλώρος είχε δώσει την εντολή.

Ο Γ. Αντωνόπουλος είχε αντιδικήσει με τον Άρη Φλώρο όταν ήταν δικηγόρος του ΛΑΓΗΕ και διαχειριζόταν τα συμφέροντα του δημοσίου σε σχέση με το σκάνδαλο της Energa.

O Φλώρος λοιπόν όταν δολοφονήθηκε ο Μιχ. Ζαφειρόπουλος επειδή -εκπροσωπώντας τον – αρνήθηκε να ενδώσει στους εκβιασμούς των αλβανών, κατέθεσε ότι τόσο ο Αλ.Λυκουρέζος όσο και ο άλλος δικηγόρος , που εκπροσωπούσαν τότε τον Γ.Αντωνόπουλο ήταν αυτοί που είχαν μπει μπροστά και ζητούσαν ένα αστρονομικό ποσόν ώστε να συμβάλλουν από την πλευρά τους στο να κλείσει η σε βάρος του υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας για την οποία πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών.

Η πρώτη κατάθεση Φλώρου

Ολόκληρη η πρώτη κατάθεση του Άρη Φλώρου, όπου σε αυτήν δεν αναφέρει ονομαστικά τους δύο δικηγόρους, καθώς όπως είχε πει φοβόταν για την ζωή του:

«Τον Σεπτέμβρη του 2016 διάβασα ένα άρθρο εφημερίδας που με κατονόμαζε ως ηθικό αυτουργό σε μια απόπειρα ανθρωποκτονίας. Όταν το διάβασα εξοργίστηκα. Δεν μπορούσα να το πιστέψω ότι κάποιος είχε μπλέξει χωρίς λόγο το όνομά μου σε κάτι τέτοιο. Αμέσως πήγα στον Μιχάλη, του έδειξα το άρθρο και του ζήτησα να με εκπροσωπήσει σε αυτήν την υπόθεση.

Η υπόθεση αφορούσε την απόπειρα ανθρωποκτονίας του δικηγόρου Αντωνόπουλου Γεώργιου, που είχε γίνει το 2014. Για αυτήν κι άλλες υποθέσεις ποινικού αντικειμένου είχαν κατηγορηθεί δύο Αλβανοί.

Αυτοί οι δύο, μετά από μία συνάντηση που είχαν με τον Αντωνόπουλο στις φυλακές στα Χανιά, ισχυρίστηκαν ότι είχαν τηλεφωνικές επικοινωνίες μαζί μου και πως εγώ τους έδωσα την εντολή να σκοτώσουν τον Αντωνόπουλο. Για να μη σας παιδεύω με λεπτομέρειες, εν ολίγοις, ο Μιχάλης δέχθηκε να με υπερασπιστεί παρόλο που εκείνος δεν αναλάμβανε συχνά ποινικές υποθέσεις. Το έκανε κυρίως εξαιτίας της προσωπικής μας φιλίας, αλλά και επειδή γνώριζε πολύ καλά τι άτομο είμαι και πως δεν υπήρχε καμία περίπτωση να ευσταθούν οι σε βάρος μου κατηγορίες. Όπως σας είπα ήδη, τον Φλεβάρη του 2017 εγώ ξαναμπήκα στη φυλακή. Κάποια στιγμή λοιπόν, τον Μάι του 2017, έτυχε να έρθει για να συναντήσει έναν πελάτη του εδώ στον Κορυδαλλό ο ένας από τους συνηγόρους του Αντωνόπουλου.

Ξέχασα να σας πω ότι για την συγκεκριμένη υπόθεση, δηλαδή της σε βάρος του απόπειρας ανθρωποκτονίας, ο Αντωνόπουλος είχε διορίσει δύο πολύ γνωστούς δικηγόρους, τον Π.Θ. και τον Λ.Α. Δεν θέλω να σας τους κατονομάσω επακριβώς γιατί φοβάμαι για τη ζωή μου. Όπως και να έχει, αυτός ο δικηγόρος, ο Π. Θ. μου είπε ότι είναι πολύ φίλος με τον Αντωνόπουλο και πως ο ίδιος ο Αντωνόπουλος θέλει να λήξουμε το θέμα που έχει προκύψει διότι είναι πολύ κρίμα. Αυτές ήταν οι κουβέντες του. Συνέχισε λέγοντας μου ότι πίστευε πως αν δεχόμουν να καλύψω τα έξοδα που είχαν προκύψει για τον Αντωνόπουλο και αφορούσαν σε έξοδα που είχε κάνει για τον προσωπική του ασφάλεια, εκείνος, ο Αντωνόπουλος δηλαδή, θα υπαναχωρούσε από την αρχική του δήλωση, ότι δηλαδή εγώ ήμουν ο ηθικός αυτουργός της σε βάρος του απόπειρας.

Εγώ του εξήγησα ότι δεν είχα καμία σχέση με την υπόθεση αυτή και πως δεν μπορούσα να δεχθώ να αναλάβω έξοδα για κάτι που δεν είχα κάνει. Το ποσό αυτό ήταν της τάξεως των 1.500 ευρώ κάθε μήνα για δύο έτη. Η κουβέντα μας έληξε εκεί και το μόνο που ζήτησα εγώ από τον Π.Θ. ήταν να μιλήσει, αν θέλει με τον Αντωνόπουλο, να του εξηγήσει ότι εγώ δεν είχα καμία σχέση με την υπόθεσή του και να μας φέρει σε επαφή ώστε να του εξηγήσω και ο ίδιος όλα όσα του είπα. Αρχές του επόμενου μήνα, δηλαδή τον Ιούνιο του 2017, έλαβα ένα μήνυμα εδώ μέσα στη φυλακή. Όταν λέω ότι έλαβα μήνυμα εννοώ ότι ήρθαν κάποια άτομα, φυλακισμένοι και μου μετέφεραν απειλητικό μήνυμα…

…Το μήνυμα αυτό έλεγε πως αν τους δώσω πέντε εκατομμύρια ευρώ, θα έπαιρναν πίσω τις καταθέσεις τους, διαφορετικά θα έκαναν κακό σε μένα και θα σκότωναν την οικογένειά μου. Επειδή με ρωτάτε, σας λέω ότι δεν θέλω να κατονομάσω τα άτομα που με μετέφεραν το μήνυμα που μόλις σας είπα, αλλά μπορώ να σας πω ότι αυτοί ήταν Αλβανοί.

Αυτοί που παραμύθιασαν ότι δήθεν εγώ τους είχα δώσει εντολή να τον σκοτώσουν και εκείνος εντελώς αθώα τους πίστεψε. Όλα όσα σας είπα σε σχέση με την υπόθεση Αντωνόπουλου τα έχω καταθέσει στον αρμόδιο ανακριτή που επιλήφθηκε στην υπόθεση. Στα πλαίσια της υπεράσπισής μου, ο Ζαφειρόπουλος ήρθε σε επαφή με τον Αντωνόπουλο και τους δύο δικηγόρους του που σας είπα. Στην πρώτη τους συνάντηση, που έγινε κάπου μέσα στον Ιούνιο, ο Αντωνόπουλος είπε στον Ζαφειρόπουλο ότι από τότε και στο εξής, για όσα έχουν να κάνουν με την υπόθεσή του θα μιλάει απευθείας με τους δικηγόρους του Λ.Α. και του Π.Θ. Ακολούθησαν και άλλες συναντήσεις του Μιχάλη με τον Λ.Α. και τον Π.Θ.

Στην επόμενη από αυτή που μόλις σας περιέγραψα, ο Λ.Α. είπε χαρακτηριστικά στον Μιχάλη, όπως μου τα μετέφερε ο Μιχάλης, «ο Αντωνόπουλος δεν θέλει να καταδικαστεί ο Φλώρος. Πες του να δώσει 2 εκατομμύρια ευρώ και εμείς θα αποσύρουμε τις κατηγορίες και θα φροντίσουμε οι Αλβανοί να υποχωρήσουν». Ο Μιχάλης μου το μετέφερε αυτό και πραγματικά έμεινα άναυδος. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι δικηγόροι τέτοιου βεληνεκούς και αναγνωρισιμότητας θα είχαν τέτοιους ανήθικους τρόπους συναλλαγής. Ο Μιχάλης είχε εκπλαγεί και αυτός με την πρόδηλη αυτή δήλωση.

Εγώ του πρότεινα να τους μαγνητοφωνήσει με νόμιμο τρόπο στην επόμενή τους συνάντηση, όμως εκείνος μου είπε πως κάτι τέτοιο θα εξέθετε τον ίδιο στον δικηγορικό κόσμο και δεν το ήθελε. Καταλαβαίνοντας τον προβληματισμό του και γνωρίζοντας το επαγγελματικό κύρος των δύο αυτών δικηγόρων, δεν πίεσα περισσότερο τον Μιχάλη. Έχοντας εκπλαγεί με την εξέλιξη της υπόθεσης, ενημέρωσα για όσα είχαν συμβεί και όσα είχαν ειπωθεί τους δικηγόρουε μου στην υπόθεση ENERGA δηλαδή τον Δημακόπουλο και τον Αργυρόπουλο. Και εκείνοι μόλις τα άκουσαν, σάστισαν. Σε μια από τις επόμενες συναντήσεις του Μιχάλη με τους δικηγόρους του Αντωνόπουλου, όπως χαρακτηριστικά μου είπε ο Μιχάλης, ο Λ.Α. του είπε «τους Αλβανούς εμείς τους ελέγχουμε», ενώ τελικά σταδιακά έριξαν τις απαιτήσεις τους αρχικά στο 1,5 εκατ. ευρώ και στη συνέχεια στο 1 εκατ.

Ο Μιχάλης προσπαθούσε να ξηγήσει στους Λ.Α. και Π.Θ. ότι ανεξάρτητα με το τι μπορεί να είχε διαδοθεί στονν Τύπο και τις άλλες φήμες που ίσως κυκλοφορούσαν η πραγματική οικονομική μου κατάσταση, τόσο η δική μου όσο και της οικογένειάς μου δεν μου επέτρεπε να αντεπεξέλθω σε τέτοιου είδους παράλογες οικονομικές απαιτήσεις. Εξάλλου δεν είχα κανένα απολύτως λόγο να προβώ σε αυτήν την συναλλαγή από τη στιγμή που δεν είχα καμία σχέση με την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας του Αντωνόπουλου.

Ήταν παράλογο. Επειδή πραγματικά δεν ήμουν σίγουρος αν πράγματι ο ίδιος ο Αντωνόπουλος γνώριζε όλα όσα μετέφεραν οι δικηγόροι του στον Ζαφειρόπουλο, ζήτησα από τον Ζαφειρόπουλο να έρθει σε επαφή μαζί του και να τον ενημερώσει. Τότε ο Μιχάλης μου εξήγησε πως εφόσον από την πρώτη στιγμή ο Αντωνόπουλος του είχε ξεκαθαρίσει ότι για οτιδήποτε αφορά στην υπόθεσή του θα μιλάει με τους δικηγόρους του δεν θεωρούσε επαγγελματικό, ούτε λογικό να τον ενοχλήσει.

Όπως μου μετέφερε ο Μιχάλης, έμαθε ότι ο Λ.Α. έδειχνε ενοχλημένος, δεν ξέρω όμως τον ακριβή λόγο. Την ημέρα που σκότωσαν τον Μιχάλη, εκείνος είχε έρθει να με επισκεφθεί και να συζητήσουμε για την υπόθεσή μου με τον Αντωνόπουλο. Αν θυμάμαι καλά είχε έρθει γύρω στις 16.00. Συζητούσαμε σχετικά με την αίτησή μου για διακοπή της ποινής προφυλάκισης και μου είπε πως είχε συναντήσει λίγες ημέρες νωρίτερα τον Αντωνόπουλο στην Πρώην Σχολή Ευελπίδων και του είπε πως όσα είχαμε πει ισχύουν, ότι δηλαδή θα επανορθώσει το λάθος που είχε κάνει μαζί μου, όμως του εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με τους Αλβανούς που πλέον απειλούσαν και τον ίδιο. Ο Μιχάλης μου είπε πως τον συμβούλεψε να μην δίνει σημασία σε μπούρδες και ψεύτικες απειλές Αλβανών. Τελειώσαμε την κουβέντα μας και έφυγε. Θυμάμαι μου είχε πει πως θα πάει σε έναν άλλο πελάτη του στον Κορυδαλλό. Δεν μου ανέφερε οτιδήποτε άλλο, ούτε τον είδα ανήσυχο για κάτι.

Ερώτηση: Όπως προέκυψε από την προανάκριση, οι δράστες ανέφεραν χαρακτηριστικά στον Ζαφειρόπουλο «έχουμε έρθει από την Κύπρο, να του πεις να μοιράσουν τα λεφτά στην Κύπρο, να του πεις πρέπει να μοιράσουν τα λεφτά στην Κύπρο». Πως ερμηνεύεις αυτή τη δήλωση;

Απόκριση: Με αυτό που μου λέτε ένα πράγμα μπορώ να σκεφτώ, τους λογαριασμούς τραπέζης που έχω στην Κύπρο. Τα περισσότερα από τα χρήματα που είχα αφορούσαν είτε προσωπικούς λογαριασμούς, είτε της εταιρίας μου, είτε άλλων μελών της οικογένειάς μου, στην πλειονότητά τους είναι στην Κύπρο. Όμως αυτοί οι λογαριασμοί είναι δεσμευμένοι και δεν μπορώ να κάνω καμία κίνηση. Αυτά προκύπτουν από τη δικογραφία για την ENERGA, ψάξτε το αν θέλετε. Σε αυτούς τους λογαριασμούς υπάρχουν αρκετά χρήματα, πράγματι, γύρω στα 25 εκατ. ευρώ, όμως σας ξαναλέω είναι δεσμευμένα. Όσο κουβεντιάζουμε θυμήθηκα και κάτι άλλο σχετικά με την Κύπρο. Λίγο πριν γίνει η δέσμευση των λογαριασμών της εταιρίας, η γραμματέας μου Σκλαβάκη Μαρία, έχοντας πλαστογραφήσει την υπογραφή του οικονομικού διευθυντή της εταιρίας, μετέφερε ένα μεγάλο ποσό σε δικό της λογαριασμό στην Κύπρο και από εκεί σε διάφορους λογαριασμούς στο εξωτερικό. Το ποσό αυτό ήταν γύρω στα 5 εκατ. ευρώ. Όσο για τα χρήματα αυτά δεν γνωρίζω τι έχουν απογίνει. Το μόνο που ξέρω είναι ότι το δικαστήριο δεν τα βρήκε και έτσι δεν έχουν δεσμευτεί».

Βολές και από τον Γιώργο Αντωνόπουλο

Boλές όμως σε βάρος του Αλέξανδρου Λυκουρέζου , και όχι μόνον, έχει ρίξει και ο Γ.Αντωνόπουλος , ο οποίος είναι προσωρινά κρατούμενος πλέον στον Κορυδαλλό ως μέλος της “μαφίας του Κορδαλλού”.

Ο ίδιος καταγγέλλει πλέον ότι δεν ευθύνεται αυτός για τον καταγγελλόμενο εκβιασμό Φλώρου και ότι οι τότε συνήγοροι του, ένας εκ των οποίων ήταν ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος ,επιχείρησαν να κάνουν “ντιλ” πίσω από την πλάτη του.

Μάλιστα χθες ο Αλέξης Κούγιας , που ανέλαβε πρόσφατα συνήγορος του Γ. Αντωνόπουλου σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες , ενώ είχε ήδη καταθέσει και σχετικό υπόμνημα, κατήγγειλε ακόμα συντονισμένη προσπάθεια ενός νομικού επιτελείου, από μεγαλοδικηγόρους και «βαριά» ονόματα ακόμα και από τον γαλάζιο πολιτικό χώρο , ώστε να απαλλαγεί ο Αρης Φλώρος και από τις δύο υποθέσεις στις οποίες εμπλέκεται.

Απολογούνται για τη «μαφία του Κορυδαλλού»

Εν τω μεταξύ απολογούνται σήμερα ενώπιον του εφέτη-ειδικού ανακριτή οι συλληφθέντες δικηγόροι Γιώργος Αντωνόπουλος και η Χρύσα Κιουμουρτζή που κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στην εγκληματική οργάνωση του Αλβανού Κλοντιάν Λεκοτσάι που είχε ως στόχο την εκβίαση του Άρη Φλώρου.

Διαβάστε επίσης: Βαριά ονόματα της δικηγορίας και της πολιτικής «δίνει» ο δικηγόρος Αντωνόπουλος για την υπόθεση Φλώρου-Energa

Διαβάστε επίσης: «Μαφία φυλακών»: Δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο ο Αντωνόπουλος – Διατάχθηκε η μεταγωγή του

Διαβάστε επίσης: ΔΣΑ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο πειθαρχικής έρευνας για δικηγόρους που εμπλέκονται στη μαφία των φυλακών

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter