Συνέντευξη του Άρη Βασιλόπουλου: Η ΑΕΚ δικαιούται γήπεδο – Ο Δήμος έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις

Συνέντευξη του Άρη Βασιλόπουλου: Η ΑΕΚ δικαιούται γήπεδο – Ο Δήμος έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις

Η Νέα Φιλαδέλφεια βράζει εδώ και λίγο καιρό.

Ομάδες ατόμων, φερόμενων ως οπαδών τις ΑΕΚ, τραμπουκίζουν συστηματικά τη δημοτική αρχή της πόλης, ενώ επίθεση δέχτηκε και ο κοινωνικός χώρος “Στρούγκα”. Ο λόγος; Το γήπεδο της ΑΕΚ.

Το γήπεδο της ΑΕΚ είναι μια… πονεμένη ιστορία, από το γκρέμισμα της θρυλικής Σκεπαστής, έως σήμερα. Τώρα η ΠΑΕ καταθέτει σχέδιο, το οποίο αντιτίθεται σε εκείνο του Δήμου, αλλά και δημιουργεί ενστάσεις στην τοπική κοινωνία.

Ο δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος, καταγγέλλει ότι δέχεται καθημερινά απειλές κατά της ζωής του και της οικογένειάς του, ενώ προειδοποιεί πως “αν δεν υπάρξει δημοκρατική εγρήγορση, πολύ φοβάμαι ότι κινδυνεύουμε να θρηνήσουμε νέο Παύλο Φύσσα στην πόλη μας

Μόλις σήμερα, 7 Απριλίου, κατατέθηκε η τροπολογία για την κατασκευή του γηπέδου, η οποία και δίνει το δικαίωμα στην ΠΑΕ να παρακάμψει τι όποιες αντιρρήσεις και ενστάσεις του Δήμου.

-Κ. Βασιλόπουλε, η εικόνα που μας έρχεται από τη Νέα Φιλαδέλφεια είναι σχεδόν “πολεμική”. Τι συμβαίνει στην πόλη σας;

Εδώ και πάνω από μήνα το κέντρο της πόλης μας ζει υπό μία άτυπη πολιορκία ομάδας εγκληματικών και νεοφασιστικών στοιχείων, που σπέρνουν τον τρόμο σε όποιον θεωρούν ότι έχει διαφορετική άποψη από αυτούς στο επίμαχο θέμα του γηπέδου. Και αναφέρομαι σε εγκληματικά στοιχεία γιατί δεν πρόκειται για απλές διαμαρτυρίες, αλλά για ένα καθεστώς τρομοκρατίας που προσπαθεί να επιβληθεί στην πόλη και περιλαμβάνει διαρκείς απειλές και επιθέσεις σε πρόσωπα, επιδρομές σε σπίτια και αποκλεισμό κοινωνικών στεκιών. Τέλος αναφέρομαι σε νεοφασιστικά στοιχεία γιατί αποδεικνύεται ότι βασικός φορέας των επιθέσεων είναι νεοφασίστες που προσβάλλουν το όνομα και την ιστορία της ΑΕΚ. Αν δεν υπάρξει δημοκρατική εγρήγορση, πολύ φοβάμαι ότι κινδυνεύουμε να θρηνήσουμε νέο Παύλο Φύσσα στην πόλη μας.

-Πώς αντιδρά ο λαός της Νέας Φιλαδέλφειας;

Ο κόσμος φοβάται γιατί δεν θέλει μπλεξίματα. Αυτό άλλωστε είναι και το βασικό όπλο της τρομοκρατίας, να εκφοβίζει δηλαδή τους πολίτες ότι θα έχουν συνέπειες στη ζωή τους αν τολμήσουν να εκφράσουν κάποια άποψη που δεν είναι αρεστή. Δυστυχώς αυτό το καθεστώς τρομοκρατίας έχει επιβληθεί σταδιακά και μεθοδικά στη Νέα Φιλαδέλφεια από το 2013, όταν και υπήρξαν δημοτικά συμβούλια που έλαβαν αποφάσεις” με το πιστόλι στον κρόταφο” και συνεχίστηκε τα επόμενα χρόνια με την ακύρωση οποιασδήποτε δημόσιας συζήτησης γύρω από το θέμα του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αττικής και τις συνέπειες του σχεδίου στhν πόλη μας. Ευτυχώς, η Νέα Φιλαδέλφεια – Νέα Χαλκηδόνα είναι μία πόλη με μακρά δημοκρατική παράδοση και στη συντριπτική πλειοψηφία τους οι πολίτες αντιμετωπίζουν με αποτροπιασμό τέτοια φαινόμενα. Αυτό πλέον έχει αρχίσει να εκφράζεται και με ανακοινώσεις μαζικών φορέων και σωματείων που καταδικάζουν τα φαινόμενα τρομοκρατίας στην πόλη μας.

-Έχετε δεχθεί και προσωπικές απειλές; Ποιοι βρίσκονται πίσω από αυτές;

Οι απειλές εναντίον μου και εναντίον όλων όσων έχουν εκφράσει δημόσια αμφισβήτηση για το γήπεδο της ΑΕΚ, είναι καθημερινές. Οι απειλές για τη ζωή μου και την οικογένειά μου είναι εκατοντάδες και αποτελούν πλέον μέρος της καθημερινότητάς μου. Είναι προφανές πλέον ότι πίσω από όλα αυτά βρίσκονται συγκεκριμένα κέντρα που έχουν καλλιεργήσει κλίμα φανατισμού και στοχοποίησής μου, τα οποία μάλιστα αξιοποιώντας τις σχέσεις διαπλοκής που διατηρούν με συγκεκριμένα ΜΜΕ, παραπληροφορούν σκόπιμα τους φιλάθλους της ΑΕΚ και το ευρύ κοινό προκειμένου να δημιουργήσουν την εικόνα ότι υπάρχουν κάποιοι “βαλτοί” που εναντιώνονται στο όνειρο των φιλάθλων της ΑΕΚ να αποκτήσει στέγη η ομάδα τους. Ξέρετε, οι φανατικοί έχουν ανάγκη από εχθρούς, και εμείς είμαστε ο πλέον κατάλληλος στόχος. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτής της στάσης ήταν η υπόθεση των υψομετρικών μελετών. Μίας 1000% παράνομης και παράτυπης διεκδίκησης από το Δήμο, που όμως υιοθετήθηκε άκριτα ως ορθή από τη συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ. Ευτυχώς, η συντριπτική πλειοψηφία των επιστημονικών φορέων τάχθηκαν με το μέρος μας και είμαστε πεπεισμένοι ότι πολύ σύντομα όλη η σκευωρία που στήθηκε γύρω από αυτήν την υπόθεση θα καταρρεύσει έμπρακτα.

-Θεωρείτε ότι η δημοτική αρχή χρειάζεται βοήθεια από την βοήθεια από την Πολιτεία για να αντιμετωπίσει την κατάσταση; Τι σκοπεύετε να κάνετε από εδώ και πέρα;

Η ανοχή που έχουν επιδείξει τα θεσμικά όργανα της πολιτείας όλο αυτό το διάστημα σε φαινόμενα βίας και ακύρωσης της δημοκρατίας είναι πρόδηλη. Και αναφέρομαι στο κοινοβούλιο, που με εξαίρεση την επερώτηση 21 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ουδέποτε πήρε θέση, στην αστυνομία, που αδυνατεί να προστατεύσει την πόλη και τους αιρετούς από τις επιθέσεις κακοποιών στοιχείων (ίσως και επειδή δεν έχει τέτοιες εντολές), καθώς και τις εισαγγελικές αρχές. Ξέρετε, μας φαίνεται αδιανόητο να προαναγγέλλονται από διάφορους “κύκλους” ποινικές και πειθαρχικές διώξεις εναντίον αιρετών και υπαλλήλων με διαδικασίες εξπρές και την ίδια στιγμή να μη μας έχει ενοχλήσει ένας εισαγγελέας όλο αυτό το διάστημα προκειμένου να προσκομίσουμε στοιχεία για όσα καταγγέλλουμε. Η κύρια ευθύνη όμως της πολιτείας συνίσταται στο ότι νομοθέτησε καθ’ υπόδειξη συγκεκριμένων συμφερόντων εις βάρος της πόλης μας, επιτρέποντας να δημιουργηθεί ένας διχασμός στην πόλη μας και μία κόντρα με τους οπαδούς της ΑΕΚ. Η ΑΕΚ δικαιούται και πρέπει να κάνει το γήπεδό της στη Νέα Φιλαδέλφεια, λαμβάνοντας υπόψη όμως τις προτάσεις του Δήμου και τις ενστάσεις του κόσμου της περιοχής. Η ευθύνη εδώ είναι πρώτα και κύρια της πολιτείας, από την οποία εμείς θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε παρεμβάσεις και αλλαγές που να εξασφαλίζουν την ομαλότερη δυνατή ένταξη ενός νέου γηπέδου στην πόλη μας.

-Ωστόσο, το θέμα έχει ανοίξει κάπως “μονόμπαντα” από τα ΜΜΕ..

Το θέμα έχει ανοίξει εντελώς μεροληπτικά από την πλειοψηφία των ΜΜΕ και όλοι αντιλαμβάνονται τους λόγους γι’ αυτό. Άλλωστε, η ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής και των ΜΜΕ και η διαπλοκή τους με επιχειρηματικά συμφέροντα είναι ένα φαινόμενο που παίρνει σοβαρές διαστάσεις στη χώρα μας. Η άποψή μας, όταν αυτή καταφέρνει να περάσει, εμφανίζεται διαστρεβλωμένη, εκχυδαϊσμένη, και κυρίως αποδιδόμενη σε άλλες σκοπιμότητες. Ευτυχώς, ο κόσμος της περιοχής γνωρίζει την πλήρη ανεξαρτησία μας από κάθε είδους συμφέροντα και την διαρκή προσπάθεια που κάνουμε αυτά τα 2.5 χρόνια απέναντι σε κάθε ομάδα συμφερόντων που στρέφεται ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα, οπότε αυτές οι συκοφαντίες δεν μας αγγίζουν. Δημιουργούν όμως ένα κλίμα φανατισμού, το οποίο πέρα από τους κινδύνους που ενέχει, δεν επιτρέπει την διεξαγωγή οποιουδήποτε διαλόγου, ο οποίος είναι αναγκαίος για την εξεύρεση λύσεων.

-Γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια;

Ναι. Με τις αναγκαίες παρεμβάσεις που οφείλει η πολιτεία να κάνει ώστε να το αγκαλιάσει το σύνολο της τοπικής κοινωνίας. Ο Δήμος, πέρα από τις ενστάσεις, έχει καταθέσει και συγκεκριμένες προτάσεις στην πολιτεία, οι οποίες ελπίζουμε έστω και τώρα να γίνουν δεκτές.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter