Αυτόνομη οδήγηση

Συνεργασία Nissan και NASA

Η Nissan North America, Inc., θυγατρική της Nissan Motor Co. Ltd., με έδρα στις ΗΠ.Α., ανακοίνωσε στην έκθεση CES 2018 ότι ήρθε σε συμφωνία με την NASA Ames Research Center στη Silicon Valley της Καλιφόρνιας για συνεργασία στην έρευνα και τεχνολογική ανάπτυξη που αφορά μελλοντικές αυτόνομες υπηρεσίες κινητικότητας, συμπεριλαμβανομένης μιας δοκιμαστικής επίδειξης στο Silicon Valley.

Αυτή η επικαιροποίηση που βασίζεται στην ήδη επιτυχημένη συνεργασία μεταξύ της Nissan και της NASA, θα καθορίσει ένα νέο πεδίο δραστηριοτήτων μέσα στο 2019.

Σύμφωνα με τους όρους της πενταετούς εταιρικής σχέσης έρευνας και ανάπτυξης, οι ερευνητές του ερευνητικού κέντρου της Nissan στη Silicon Valley και της NASA Ames συνεργάζονται για την προώθηση αυτόνομων συστημάτων οχημάτων. Τον Ιανουάριο του 2017, στην έκθεση CES στο Λας Βέγκας, η Nissan εισήγαγε την τεχνολογία Nissan Seamless Autonomous Mobility (SAM), μια νέα πλατφόρμα διαχείρισης στόλων αυτόνομων οχημάτων, που αναπτύχθηκε με βάση την τεχνολογία της NASA. Αυτή η νέα φάση της κοινής συνεργασίας, θα στηριχτεί σε αυτή την επιτυχία για την περαιτέρω ανάπτυξη της συγκεκριμένης τεχνολογίας και θα δοκιμάσει τη χρήση της SAM στον τομέα της διαχείρισης αυτόνομων υπηρεσιών μεταφοράς.

«Κατασκευάσαμε την SAM από την τεχνολογία που η NASA ανέπτυξε για τη διαχείριση των διαπλανητικών δρομολογητών καθώς κινούνται γύρω από απρόβλεπτα τοπία», δήλωσε ο Μάρτιν Σίρχουι, διευθυντής του ερευνητικού κέντρου της Nissan στη Silicon Valley και πρόσθεσε: «Στόχος μας είναι να αναπτύξουμε την SAM για να βοηθήσουμε και άλλους οργανισμούς στην κατεύθυνση ενσωμάτωσης ενός στόλου αυτόνομων οχημάτων σε απρόβλεπτα αστικά περιβάλλοντα, με ασφάλεια, όπως για παράδειγμα υπηρεσίες μεταφοράς προσώπων, αντικειμένων και στην εφοδιαστική αλυσίδα. Το τελικό στάδιο της υφιστάμενης ερευνητικής μας συμφωνίας με τη NASA θα μας φέρει πιο κοντά σε αυτόν τον στόχο και θα δοκιμάσουμε τη SAM σε μια επίδειξη που θα πραγματοποιηθεί σε δημόσιους δρόμους».

Η ερευνητική συνεργασία με τη NASA αποτελεί μέρος του οδικού χάρτη της Nissan, για την τεχνολογική και επιχειρηματική εξέλιξη της αυτοκινητοβιομηχανίας, στο πλαίσιο του Nissan Intelligent Mobility. Αυτός ο “οδικός χάρτης” αποτελείται από τρία εργαστήρια αλληλοσυνδεόμενων καινοτομιών στους άξονες των Intelligent Drive, Intelligent Power και Intelligent Integration. Η SAM αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο του Intelligent Integration της Nissan, παρέχοντας την υποδομή για την ασφαλή και απρόσκοπτη ενσωμάτωση των αυτόνομων υπηρεσιών κινητικότητας σε υπάρχοντα αστικά περιβάλλοντα. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.