Συνεργασία σταθμός για Volkswagen AG και Ford Motor Company

Συνεργασία σταθμός για Volkswagen AG και Ford Motor Company

Στη σύναψη συμφωνίας προχώρησαν οι Volkswagen AG και Ford Motor Company, με τη συνεργασία αυτή να αξιοποιεί τα πλεονεκτήματά τους με σκοπό τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, της καινοτομίας και της εξυπηρέτησης πελατών.

Η συνεργασία δεν προβλέπει καμία ανταλλαγή μετοχών ανάμεσα στις δύο εταιρείες και το αποτέλεσμα θα είναι αρχικά η παραγωγή μεσαίων επαγγελματικών οχημάτων pickup για τις παγκόσμιες αγορές, ξεκινώντας από το 2022 και η παραγωγή επαγγελματικών οχημάτων van για την Ευρώπη.

Αμφότερες οι εταιρείες δεσμεύονται επίσης να ασχοληθούν με μια ενδεχόμενη συνεργασία αναφορικά με τα ηλεκτρικά οχήματα, την αυτόνομη οδήγηση και τις υπηρεσίες μετακίνησης.

Η Ford και η Volkswagen έχουν πλούσια παράδοση στην κατηγορία των επαγγελματικών οχημάτων. Η πρώτη με τα Transit και Ranger και η δεύτερη με τα Transporter, Caddy και Amarok.

Η ζήτηση για μεσαία pickup και επαγγελματικά van θα αυξηθεί παγκοσμίως τα επόμενα πέντε χρόνια και η συνεργασία τους θα επιτρέψει την ίση κατανομή κόστους εξέλιξης, την αύξηση της παραγωγικής ικανότητάς τους, την ανταγωνιστικότητα των οχημάτων τους, διατηρώντας παράλληλα τα χαρακτηριστικά τους.

Η Ford θα κατασκευάσει μέσου μεγέθους pickup για τις δύο εταιρείες, τα οποία θα λανσαριστούν στην αγορά στις αρχές του 2022, θα συνεχίσει με την κατασκευή επαγγελματικών van για την Ευρώπη, ενώ η Volkswagen σκοπεύει να κατασκευάσει ένα van πόλης.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter