Συνεχίζει να καίει για 3η ημέρα η φωτιά στα Πιέρια Όρη (Video)

Συνεχίζει να καίει για 3η ημέρα η φωτιά στα Πιέρια Όρη (Video)

Συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτα για τρίτη ημέρα η φωτιά στα Πιέρια Όρη, με τις πληροφορίες να λένε πως δυστυχώς δεν υπολογίστηκε σωστά το μέγεθος και η έντασή της, με αποτέλεσμα να έχει ξεφύγει από την πίσω μεριά του δάσους στα 1800 μέτρα υψόμετρο και να κινείται προς την Κοζάνη.

Εχθές Δευτέρα στο σημείο επιχείρησαν δύο ελικόπτερα και ένα Καναντέρ.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, η φωτιά, που εξελίσσεται μέσα σε χαράδρες, κατευθύνεται δυτικά από το σημείο εκκίνησης της, «τυλίγοντας» στο πέρασμά της δασικές εκτάσεις, ενώ λόγω του δύσβατου της περιοχής δεν έχει τεθεί ακόμη υπό έλεγχο.

Σύμφωνα με το pierianews.gr καίγεται μία από τις πιο παρθένες δασικές περιοχές της χώρας και το καταφύγιο άγριας ζωής. «Μεγάλη η απογοήτευση από την έλλειψη ετοιμότητας του κρατικού μηχανισμού για να ανταπεξέλθει επαρκώς στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς που κατακαίει για δεύτερη μέρα και πάμε για τρίτη, σχεδόν ανενόχλητη, το βουνό των Μουσών, τα Πιέρια!», αναφέρει η ιστοσελίδα.

Την ίδια ώρα ενισχύεται η δύναμη της πυροσβεστικής, επίγεια, σε 131 πυροσβέστες, 8 ομάδες πεζοπόρων και 35 πυροσβεστικά οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν αυτή την ώρα 3 ελικόπτερα.

 

Διαβάστε επίσης:

Όμηρος του alter ego του ο Μητσοτάκης

Τα κομμένα «δεξιά χέρια» του Κυριάκου

Παύλος Μαρινάκης: Επιστροφή σε παλιές «συνταγές» για να διαψεύσει τις αποκαλύψεις για τα μηνύματα της Μαρέβας

Κουτνατζής: Ο αντικαταστάτης Μπρατάκου και οι καταγγελίες για την εκλογή του ως επίκουρος καθηγητής στο ΔΠΘ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Π. Μαρινάκης δεν τόλμησε να ψελλίσει κουβέντα για το ρεπορτάζ του Κ. Βαξεβάνη και του Documento

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter