Συνεχίζει να προκαλεί τους καλλιτέχνες η Μενδώνη: «Δεν κατάλαβαν το Προεδρικό Διάταγμα»

Συνεχίζει να προκαλεί τους καλλιτέχνες η Μενδώνη: «Δεν κατάλαβαν το Προεδρικό Διάταγμα»

Λάδι στη φωτιά ρίχνει η υπουργός Πολιτισμού με φόντο την ασίγαστη κόντρα που έχει ξεσπάσει με τους ανθρώπους του πολιτισμού. Παρά τις σύσσωμες αντιδράσεις, η Λίνα Μενδώνη ισχυρίστηκε στη Βουλή για το επίμαχο Προεδρικό Διάταγμα πως οι καλλιτέχνες «δεν το κατάλαβαν ή κάποιοι δεν θέλησαν να τους αφήσουν να το καταλάβουν».

Ως προς την παραίτηση των καθηγητών του Εθνικού Θεάτρου, τις οποίες χαρακτήρισε νωρίτερα «μαύρη μέρα για τον πολιτισμό» η Σία Αναγνωστοπούλου στηλιτεύοντας την κυβερνητική αδιαλλαξία, η υπουργός υποστήριξε πως «δεν εδράζεται σε κανένα υπόβαθρο» διότι «δεν τους έβλαπτε σε τίποτα» το επίμαχο Προεδρικό Διάταγμα.

Διαβάστε επίσης: Αναγνωστοπούλου σε Μενδώνη: Μαύρη σελίδα για τον πολιτισμό η παραίτηση των καθηγητών του Εθνικού Θεάτρου λόγω της αδιαλλαξίας σας

Μάλιστα, επικαλέστηκε την πρόσφατη τροπολογία που ψήφισε η συμπολίτευση για να υποστηρίξει πως η κυβέρνηση εξαίρεσε ρητά από τις προβλέψεις του Προεδρικού Διατάγματος τις προσλήψεις των καλλιτεχνών στο Δημόσιο.

Σημείωσε δε ότι συστάθηκαν διυπουργικές επιτροπές για τους ανθρώπους του θεάτρου, του χορού και της μουσικής, με σκοπό την εκπόνηση ειδικών προτάσεων που θα οδηγήσουν στην ανάληψη σχετικής νομοθετικής πρωτοβουλίας.

Διαβάστε επίσης:

Υποβάθμιση πτυχίων: Παραιτήθηκαν οι 41 διδάσκοντες της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου

«Τελεσίγραφο» καθηγητών Εθνικού Θεάτρου στην κυβέρνηση: «Θα υποβάλλουμε την παραίτησή μας»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter