Συνεχίζει τις απειλές ο Βορίδης – Θέλει νόμο για τις απολύσεις μη εμβολιασμένων σε αναστολή

Συνεχίζει τις απειλές ο Βορίδης – Θέλει νόμο για τις απολύσεις μη εμβολιασμένων σε αναστολή

Μετά τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνη Γεωργιάδη, που επέδειξε και τον τρόπο οι επιχειρηματίες να απομακρύνουν ή απλά να απολύσουν τους εργαζόμενους που αρνούνται να εμβολιαστούν επανήρθε ο Μάκης Βορίδης προτείνοντας το νόμο που ο Άδωνης Γεωργιάδης (θεωρητικά) αρνήθηκε ότι επιθυμεί…

Με απλά λόγια, η κυβέρνηση μέσα στον πανικό της από την πλήρη αποτυχία όχι μόνον της οικονομικής της πολιτικής αλλά κυρίως στην αντιμετώπιση της πανδημίας, αφού έπεσε παντελώς έξω στο πρόγραμμα εμβολιασμού προτιμά αντί της πειθούς να εκφοβίσει και να απειλήσει.

Έτσι ο Μάκης Βορίδης εμφανίστηκε στον ΣΚΑΪ – στην προσφιλή φιλοκυβερνητική συχνότητα -, για να προτείνει «κομψά» ένα νόμο με τον οποίο θα απομακρύνονται – μετά από κάποιο χρονικό διάστημα – όσοι εργαζόμενοι δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν αλλά η κυβέρνηση τους έχει εντάξει στις κατηγορίες υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Έτσι ο Μάκης Βορίδης δήλωσε ότι θα πρέπει να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να αποσυνδεθεί η άρνηση να εμβολιαστούν με όποιες κυρώσεις, ενώ για το μέτρο της αναστολής εργασίας, εξέφρασε την άποψη ότι η διάρκεια ισχύος της θα πρέπει να έχει χρονικό ορίζοντα και εν συνεχεία οι εργασιακές σχέσεις θα πρέπει να διευθετηθούν.

«Θα επιστρέψει στη δουλειά του ο εμβολιασμένος ή θα επιλέξει ότι δεν θέλει να κάνει αυτή τη δουλειά», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «εάν δεν υπάρχει χρονικός ορίζοντας της αντικαταστάσεως δεν βρίσκεις εύκολα άνθρωπο να θέλει να δουλέψει χωρίς να ξέρει πόσο θα δουλέψει».

Με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, η μη τήρηση υγειονομικών πρωτοκόλλων αποτελεί παραβίαση της σύμβασης εργασίας. ‘Αρα στον ιδιωτικό τομέα δίνει δικαίωμα καταγγελίας, στον δημόσιο τομέα ισχύουν τα των πειθαρχικών διαδικασιών εκτός κι αν υπάρξει ειδική ρύθμιση που δεν δίνει δικαίωμα καταγγελίας, επανέλαβε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, σχετικά με τις συνέπειες όσων εργαζομένων, σε κλάδους όπου είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, αρνηθούν να εμβολιαστούν.

Σημειώνει μάλιστα ο υπουργός Εσωτερικών ότι δεν γνωρίζει αν αναστολή μισθού σημαίνει και αναστολή (ασφαλιστικών) εισφορών, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως δεν θα παίρνει καθόλου μισθό.

Προς τι τόσοι βυζαντινισμοί και φιοριτούρες;

Μα για να μην πουν την λέξη «απόλυση» και να τις περάσουν από την πίσω πόρτα, αφού ο ίδιος ο Άδωνης Γεωργιάδης το είχε πει: Θα γίνουν απολύσεις.

Όλα αυτά δεν θα ήταν αναγκαία αν η κυβέρνηση φρόντιζε από την πρώτη στιγμή δια της πειθούς, χωρίς να καπελώνει τους ειδικούς και χωρίς να φλερτάρει με τις σκοταδιστικές απόψεις της Εκκλησίας να ενημέρωνε σωστά τους πολίτες…

Διαβάστε επίσης:

Ο Βορίδης ανακαλεί «στην τάξη» τη Δόμνα Μιχαηλίδου: Αναστολές σημαίνει απολύσεις… (Ηχητικό)

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter