Συνεχίζεται η δίκη του καταδικασμένου για εκβιασμό συνομιλητή του Αυγενάκη

Συνεχίζεται η δίκη του καταδικασμένου για εκβιασμό συνομιλητή του Αυγενάκη

Συνεχίζεται έπειτα από διακοπή αύριο Παρασκευή στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη του καταδικασμένου σε πρώτο βαθμό για εκβιασμό Παναγιώτη Μπαμπάμτση καθώς επίσης και ακόμη τριών προσώπων για την εμπλοκή τους στην ίδια υπόθεση εκβιασμού το 2013 της εμπόρου χρυσού, Μάρας Αναστοπούλου.

Το δικαστήριο είχε διακόψει επειδή η πλευρά Μπαμπάτση είχε υποστηρίξει ότι ο καταδικασμένος σε πρώτο βαθμό είχε νοσήσει από κορονοϊό.

Ο Μπαμπάτσης όπως είχε αποκαλύψει το documentonews.gr εμφανιζόταν σε συνομιλίες που είχε καταγράψει ο κοριός της ΕΥΠ στο πλαίσιο εισαγγελικής έρευνας για λαθρεμπόριο χρυσού να έχει επαφές και να συνομιλεί με τον τότε γραμματέα και σημερινό υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Μάλιστα οι αποκαλύψεις του documentonews.gr είχαν προκαλέσει το 2017 πολιτικό σάλο, ενώ υπήρξε σύγκρουση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών στη Βουλή, με τον σημερινό πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να παρέχει στήριξη στον σημερινό υφυπουργό Αθλητισμού, παρά το γεγονός ότι όλα είχαν καταγραφεί σε νόμιμες συνακροάσεις της ΕΥΠ στο πλαίσιο εισαγγελικής παραγγελίας.

Συγκεκριμένα ο Μπαμπάτσης έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε οκτώ χρόνια κάθειρξη για συνέργεια σε απόπειρα κακουργηματικής εκβίασης, καθώς επίσης και ότι παρείχε συνδρομή σε παθητική δωροδοκία υπαλλήλου του υπουργείου Οικονομικών.

Μεταξύ των κατηγορουμένων που θα καθίσουν αύριο στο σκαμνί εκτός του Μπαμπάτση είναι οι δικηγόροι Ευστάθιος Καρυδομάτης και ο δικηγόρος Ιωάννης Αλετράς, όπως επίσης και το στέλεχος του ΣΔΟΕ, Νίκος Βασιλάκος.

Πιο αναλυτικά ο Καρυδομάτης έχει καταδικαστεί πρωτόδικα για το αδίκημα της απόπειρας κακουργηματικής εκβίασης καθώς επίσης και για άμεση συνέργεια σε παθητική δωροδοκία υπαλλήλου του ΥΠΟΙΚ. Ο Ιωάννης Αλετράς έχει καταδικαστεί πρωτόδικα για απλή συνέργεια σε παθητική δωροδοκία υπαλλήλου του ΥΠΟΙΚ σε βάρος του Δημοσίου και για απλή συνέργεια σε απόπειρα κακουργηματικής εκβίασης.

Σε ότι αφορά το στέλεχος του ΣΔΟΕ Λεωνίδα Βασιλάκο, οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει αφορούν σε παθητική δωροδοκία και ηθική αυτουργία σε απόπειρα κακουργηματικής εκβίασης.

Την υπόθεση εκβιασμού είχε αποκαλύψει το Hot Doc το Νοέμβριο του 2015 και φέρεται να έγινε το Νοέμβριο του 2013. Το πρωτόδικο δικαστήριο έγινε στο Β Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων το Σεπτέμβριο του 2016.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter