Συνεχίζεται ο θρύλος του «1000 Miglia» από FCA Heritage και η Alfa Romeo

Συνεχίζεται ο θρύλος του «1000 Miglia» από FCA Heritage και η Alfa Romeo

Από τις 15 έως τις 18 Μαΐου πραγματοποιείται η 37η έκδοση της αναβίωσης του διασημότερου αγώνα όλων των εποχών.

Το ενδιαφέρον έχει συγκεντρώσει η Alfa Romeo η οποία είναι ο χορηγός της διοργάνωσης, καθώς και ο κατασκευαστής με τις περισσότερες συμμετοχές στο φετινό αγώνα (44 αυτοκίνητα).

Το Alfa Romeo Historic Museum έστειλε τρία από τα πιο ξεχωριστά αυτοκίνητα του στον αγώνα, την 6C 1500SS του 1928, την 1900 SS του 1956 και την 1900 Sport Spider του 1954.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει επίσης τις νέες ειδικές εκδόσεις “Alfa Romeo Racing” των Giulia Quadrifoglio και Stelvio Quadrifoglio.

Τον αγώνα 1000 Miglia χαρακτήριζε ο Ezno Ferrari ως «τον πιο όμορφο αγώνα του κόσμου». H 37η έκδοση της αναβίωσης του κλασσικού αγώνα διεξάγεται και πάλι στην διαδρομή Μπρέσια – Ρώμη – Μπρέσια, με την Alfa Romeo να υποστηρίζει την διοργάνωση και αυτή τη χρονιά.

Η Ιταλική μάρκα έχει το ρεκόρ νικών στην κλασσική διοργάνωση με συνολικά 11 πρώτες θέσεις από το 1927 έως το 1957. Εκτός από τη χορηγική υποστήριξη, η Alfa Romeo εκπροσωπείται από 44 αυτοκίνητα, μερικά εκ των οποίων ανήκουν στη συλλογή της FCA Heritage, του οργανισμού που σαν αποστολή έχει την ανάδειξη της κληρονομιάς των ιταλικών μαρκών του ομίλου.

Τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα συνήθως βρίσκονται και συντηρούνται στο ξεχωριστό μουσείο της μάρκας Alfa Romeo Historic Museum – The time machine, στο Αρέζε, ενώ τα κλασσικά αυτοκίνητα σηνόδευσε ένας στόλος από 30 συνολικά Giulia και Stelvio. Μεταξύ τους υπάρχουν και οι συλλεκτικές εκδόσεις “Alfa Romeo Racing” των Giulia Quadrifoglio και Stelvio Quadrifoglio, ενώ στην αφετηρία του 1000 Miglia, ο Antonio Giovinazzi, οδηγός της ομάδας “Alfa Romeo Racing” οδηγεί μία Giulia βαμμένη σε ειδικά για την περίσταση χρώματα.

Από το παρελθόν στο μέλλον

Η παρουσία τριών εξαιρετικής ιστορικής αξίας αυτοκινήτων, 6C 1500SS του 1928, 1900 SS του 1956 και 1900 Sport Spider του 1954, αποτελεί μία ακόμα έκφραση του άρρηκτου δεσμού της μάρκας με το χώρο των αγώνων, η οποία σήμερα εκφράζεται με την παρουσία της Alfa Romeo στην Formula 1.

Οι φίλοι του αυτοκινήτου έχουν παράλληλα πολλές ευκαιρίες να έρθουν σε επαφή με τη μάρκα κατά τη διάρκεια του αγώνα. Από τις 14 Μαΐου και το χώρο όπου πραγματοποιήθηκε ο τεχνικός έλεγχος μέχρι και την ολοκλήρωση του αγώνα στις 18 Μαΐου, το κοινό έχει την ευκαιρία να γνωρίσει και να οδηγήσει τη γκάμα των μοντέλων της Alfa Romeo, ενώ συνεχής είναι και η ενημέρωση μέσω των www.alfaromeo.com και www.fcaheritage.com.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter