Συνεχίζονται τα κακόβουλα SMS με «ταυτότητα» ΕΛΤΑ – Πλήρης αδιαφορία από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Συνεχίζονται τα κακόβουλα SMS με «ταυτότητα» ΕΛΤΑ – Πλήρης αδιαφορία από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Δεν έχουν τέλος -όπως φαίνονται- οι προσπάθειες των επιτήδειων να παραπλανήσουν ανυποψίαστους πολίτες, αποστέλλοντας SMS και e-mails που προέρχονται δήθεν από τα ΕΛΤΑ.

Οι καταγγελίες σχετικά με τα SMS που δήθεν ενημερώνουν για αδυναμία παράδοσης προϊόντων συνεχίζουν να πέφτουν «βροχή», γεγονός που φανερώνει ότι δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την προστασία χιλιάδων πολιτών, που μπορούν να πέσουν θύματα «phising».

Υπενθυμίζεται ότι το documentonews.gr είχε επικοινωνήσει την περασμένη Πέμπτη με τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, που διαβεβαίωναν ότι έχουν δρομολογηθεί οι απαραίτητες διαδικασίες. Συγκεκριμένα, στο ερώτημα, εάν έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για την προστασία του κόσμου, σημείωναν πως έχουν γίνει όλες εκείνες οι ενέργειες που χρειάζονται και έχει ενημερωθεί και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενώ όπως αναφέρουν είναι σε «διαρκή συνεργασία ώστε να εξαλειφθούν παρόμοια συμβάντα».

Αποτέλεσμα; Σχεδόν μία εβδομάδα μετά, συνεχίζονται τα παραπλανητικά SMS από αγνώστους αποστολείς που επιχειρούν να «παγιδέψουν» τους πολίτες με τη μέθοδο του phising. Εύλογα προκύπτουν απορίες σχετικά με το γιατί φαίνεται να αδιαφορεί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, παρά το γεγονός πως έχει ενημερωθεί από τα ΕΛΤΑ, την ώρα που τα ευαίσθητα στοιχεία (τραπεζικοί λογαριασμοί, διευθύνσεις) κινδυνεύουν να πέσουν στα χέρια επιτήδειων.

Διαβάστε επίσης: Προσοχή: Μεγάλη απάτη με SMS δήθεν από τα ΕΛΤΑ – Τι να προσέξετε

Στο νέο SMS-δόλωμα που απέστειλε πολίτης στο documentonews.gr, ακολουθείται το γνωστό «μοτίβο». Αποστολέας εμφανίζεται μία διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου η οποία δεν παραπέμπει σε αντίστοιχες που χρησιμοποιούν οι υπηρεσίες των ΕΛΤΑ. Ακολουθεί μήνυμα που δήθεν ενημερώνει τον πολίτη για αδυναμία παράδοσης του δέματος. Στη συνέχεια, ο παραλήπτης καλείται να κάνει κλικ σε σύνδεσμο που παρατίθεται για να επιβεβαιώσει δήθεν τη διεύθυνσή του, ο οποίος χρησιμοποιείται για να εκτεθούν ευαίσθητες πληροφορίες στους επιτήδειους.

«Το δέμα των Ελληνικών Ταχυδρομείων έφτασε στην αποθήκη αλλά δεν μπορεί να παραδοθεί λόγω ελλιπών πληροφοριών διεύθυνσης. Επιβεβαιώστε τη διεύθυνση στον σύνδεσμο εντός 12 ωρών», σημειώνεται στο εξής μήνυμα που ολοκληρώνεται με… ευχές για καλή ημέρα από «την ομάδα των Ελληνικών Ταχυδρομείων».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter