Συνομιλίες συνδικάτου πιλότων με Lufthansa για συμβιβασμό

Η Lufthansa και το συνδικάτο των πιλότων στη Γερμανία Vereinigung Cockpit συμφώνησαν να συνομιλήσουν προκειμένου να επιλύσουν τη διαμάχη σχετικά με τις συμβάσεις εργασίας που χρονολογείται από το 2012.

Συγκεκριμένα η Lufthansa βρίσκεται σε διαμάχη με τους πιλότους και το ιπτάμενο προσωπικό της αναφορικά με τις αποδοχές και τις συνθήκες εργασίας καθώς η διοίκηση προσπαθεί να μειώσει το κόστος και να ανταγωνιστεί εταιρίες χαμηλού κόστους και αερομεταφορείς που πραγματοποιούν πτήσεις μεγάλων αποστάσεων.

Η διαδικασία μεσολάβησης θα ολοκληρωθεί έως τα τέλη Ιανουαρίου, ενώ έως τότε οι πιλότοι δεν θα προκηρύξουν νέες απεργίες, ανέφεραν σε σημερινή τους ανακοίνωση η Lufthansa και η VC.

«Το τραπέζι των διαπραγματεύσεων είναι το μόνο σημείο όπου μπορούμε να βρούμε λύσεις που προσφέρουν προοπτικές για τους εργαζομένους και την εταιρία», ανέφερε η Μπετίνα Βόλκενς, στέλεχος της Lufthansa.

Οι πιλότοι της Lufthansa έχουν πραγματοποιήσει 15 απεργιακές κινητοποιήσεις από τις αρχές του 2014, με κόστος εκατοντάδων εκατομμύριων ευρώ για τον αερομεταφορέα.