Συνταγματική αναθεώρηση: Η ψηφοφορία στη Βουλή – Live

Συνταγματική αναθεώρηση: Η ψηφοφορία στη Βουλή – Live

Πρώτη ψηφοφορία για τη συνταγματική αναθεώρηση και σύμφωνα με το διαδικαστικό στο οποίο κατέληξαν τα κόμματα, το ψηφοδέλτιο θα είναι ενιαίο και θα καταγράφονται οι προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, καθώς και εκείνες βουλευτών που έχουν εξασφαλίσει 50 υπογραφές

Η παρούσα Βουλή δεσμεύει και την επόμενη Βουλή ως προς την κατεύθυνση της αναθεώρησης του Συντάγματος όπως αποφάσισε η Ολομέλεια κατά πλειοψηφία.

Διαβάστε ακόμη: «Μέχρι σήμερα Σαμαράς και Γεωργιάδης σας απαγόρευαν να ονομάζετε τη γείτονα Β. Μακεδονία, τώρα δεν σας αφήνουν να πείτε και το ονοματεπώνυμο του ΠτΔ»

Στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ θα καταγράφονται στο ψηφοδέλτιο, τα υπό αναθεώρηση άρθρα, ενώ δίπλα σε κάθε διάταξη θα περιγράφεται η κατεύθυνση της αναθεώρησης ώστε να τεκμηριώνεται η δεσμευτικότητα του περιεχομένου.

Στην πρόταση της ΝΔ, που διαφωνεί ως προς την δεσμευτικότητα του περιεχομένου των υπό αναθεώρηση άρθρων, θα καταγράφονται μόνο, άρθρο, παράγραφος και εδάφιο, δηλαδή τι αφορά.

Ο κάθε βουλευτής έχει τη δυνατότητα να επιλέξει και να ψηφίσει όσα άρθρα επιθυμεί και από όλες τις προτάσεις ενώ το άθροισμα του αποτελέσματος θα υπολογίζεται για τη κάθε μία πρόταση ξεχωριστά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter