Η στιγμή της συντριβής του ρωσικού αεροσκάφους – Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ζητά η Ρωσία (Video)

Η στιγμή της συντριβής του ρωσικού αεροσκάφους – Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ζητά η Ρωσία (Video)
Φωτογραφία από «Χ»

Η Ρωσία ζήτησε την Τετάρτη την κατεπείγουσα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ μετά τη συντριβή ρωσικού αεροσκάφους που μετέφερε αιχμάλωτους Ουκρανούς στρατιώτες, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο Λαβρόφ τόνισε σε συνέντευξη Τύπου στα Ηνωμένα Έθνη ότι η ρωσική αντιπροσωπεία ζήτησε η συνεδρίαση να διεξαχθεί στις 15:00 τοπική ώρα (22:00 ώρα Ελλάδας).

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας τόνισε ότι η κατάρριψη του ρωσικού αεροπλάνου ήταν μια ουκρανική εγκληματική ενέργεια.

Δείτε επίσης: Μόσχα: Το Κίεβο κατέρριψε το αεροσκάφος με τους Ουκρανούς αιχμαλώτους -76 νεκροί (Video)

Η Μόσχα έκανε λόγο για βάρβαρη τρομοκρατική ενέργεια, κατηγορώντας το Κίεβο ότι κατέρριψε το ρωσικό μεταγωγικό αεροσκάφος στο οποίο — σύμφωνα με τη ρωσική πλευρά — επέβαιναν 65 Ουκρανοί στρατιώτες, αιχμάλωτοι πολέμου που θα ανταλλάσονταν κατόπιν σχετικής συμφωνίας με Ρώσους αιχμαλώτους.

Το Κίεβο κατέρριψε το αεροσκάφος με τους Ουκρανούς αιχμαλώτους, λέει η Μόσχα

Την πλήρη ευθύνη στην Ουκρανία για την συντριβή του αεροσκάφους στο Μπέλγκοροντ, από την οποία έχασαν την ζωή τους 76 άνθρωποι συμπεριλαμβανομένων και 65 Ουκρανών αιχμαλώτων πολέμου, ρίχνει η Μόσχα.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, το μεταγωγικό αεροσκάφος τύπου IL-76 «κατερρίφθη από τις ουκρανικές δυνάμεις» κοντά στο Μπέλγκοροντ, «σε μία βάρβαρη επίθεση».

Νωρίτερα, ο Αντρέι Καρταπόλοφ, βουλευτής στη Δούμα και στρατηγός εν αποστρατεία, δήλωσε πως το μεταγωγικό καταρρίφθηκε από τρεις πυραύλους που η Δύση έχει προμηθεύσει στην Ουκρανία. Όπως είπε, η έρευνα θα αποκαλύψει αν οι πύραυλοι ήταν Patriots ή IRIS-T που εκτοξεύθηκε από το Χάρκοβο.

Επίσης ο πρόεδρος της ρωσικής Δούμας κατηγόρησε νωρίτερα την Ουκρανία ότι κατέρριψε το ρωσικό μεταγωγικό αεροσκάφος. «Σκότωσαν στον αέρα τους δικούς τους στρατιώτες, τις μητέρες τους, τα παιδιά τους που τους περίμεναν», κατήγγειλε ο Βιάτσεσλαβ Βολόντιν. «Σκότωσαν με αμερικανικούς και γερμανικούς πυραύλους τους πιλότους μας που πραγματοποιούσαν ανθρωπιστική αποστολή», πρόσθεσε απευθυνόμενος στους Ρώσους βουλευτές.

Στις κατηγορίες περί «βάρβαρης» επίθεσης που διατύπωσε η Μόσχα η ουκρανική πλευρά απάντησε πως δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ακόμα ότι το αεροσκάφος χτυπήθηκε από ουκρανικούς πυραύλους. Τα ουκρανικά μέσα διακινούσαν νωρίτερα ένα εναλλακτικό σενάριο σύμφωνα με το οποίο το αεροσκάφος μετέφερε επίσης και πυραύλους S-300 και αναγκάστηκαν αργότερα να αναδιπλωθούν καθώς προσπαθούσαν να δημιουργήσουν εντύπωση για σημαντικό πλήγμα κατά των ρωσικών δυνάμεων.

Η στιγμή της συντριβής του αεροσκάφους

Φωτογραφίες από το σημείο καταδεικνύουν ότι υπήρχαν και «σημάδια» χρήσης πυραύλων

Διαβάστε επίσης:  Αποκάλυψη – Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ χάλκευσαν στοιχεία εναντίον του Documento για να βάλουν πρόστιμο

Εξεταστική για το έγκλημα των Τεμπών: Επιστολή «καίει» Μητσοτάκη – Καραμανλή για την «τραγική κατάσταση στον ΟΣΕ»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter