Συρία: 23 φιλοϊρανοί μαχητές σκοτώθηκαν από αμερικανικά πλήγματα

Συρία: 23 φιλοϊρανοί μαχητές σκοτώθηκαν από αμερικανικά πλήγματα

Τουλάχιστον 23 φιλοϊρανοί μαχητές σκοτώθηκαν χθες, Παρασκευή, από τα αμερικανικά αεροπορικά πλήγματα στην ανατολική Συρία, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με τον διευθυντή αυτής της μη κυβερνητικής οργάνωσης, του Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, δέκα φιλοϊρανοί μαχητές σκοτώθηκαν στην επαρχία Ντέιρ Έζορ και 13 στην επαρχία αλ Μαγιαντίν. Ο απολογισμός των νεκρών περιλαμβάνει επίσης εννέα Σύρους μαχητές και έξι Ιρακινούς, πρόσθεσε, διευκρινίζοντας πως κανείς άμαχος δεν έχασε τη ζωή του.

Δείτε επίσης – ΗΠΑ: Βομβαρδισμοί σε Ιράκ – Συρία – Προειδοποιήσεις για «καταστροφικές συνέπειες» στη Μέση Ανατολή

https://twitter.com/i/status/1753697908413870372

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε νωρίτερα ότι τα πλήγματα ξεκίνησαν ως αντίποινα για την επίθεση με drone που σκότωσε τρεις αμερικανούς στρατιώτες στην Ιορδανία, ενώ πρόσθεσε πως «η απάντησή μας ξεκίνησε σήμερα… θα συνεχιστεί σε ώρες και μέρη της επιλογής μας».

Να σημειωθεί πως υπάρχουν διαφορετικές αναφορές για τον αριθμό των ανθρώπων που τραυματίστηκαν από τις αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ. Ενώ το Reuters αναφέρει ότι 25 άνθρωποι τραυματίστηκαν, το τελευταίο από το Γαλλικό Πρακτορείο αναφέρει ότι πρόκειται για 23 άτομα. Ο αριθμός του AFP αποδίδεται σε δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου του Ιράκ Μπάσεμ αλ Αουάντι το Σάββατο. Ο απολογισμός των 16 νεκρών παραμένει ο ίδιος και στις δύο αναφορές.

Στη δήλωσή του, ο Αουάντι είπε ότι οι αμερικανικές επιδρομές έπληξαν «τοποθεσίες στις περιοχές Ακασάτ και Αλ-Κάιμ, συμπεριλαμβανομένων περιοχών όπου σταθμεύουν οι δυνάμεις ασφαλείας μας».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter