ΗΠΑ: Βομβαρδισμοί σε Ιράκ – Συρία – Προειδοποιήσεις για «καταστροφικές συνέπειες» στη Μέση Ανατολή

ΗΠΑ: Βομβαρδισμοί σε Ιράκ – Συρία – Προειδοποιήσεις για «καταστροφικές συνέπειες» στη Μέση Ανατολή

Η Κεντρική Διοίκηση του αμερικανικού στρατού έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα ενός βομβαρδιστικού B-1 που απογειώθηκε από έναν διάδρομο καθώς εξαπολύονταν πλήγματα εναντίον στόχων που ανήκουν σε πολιτοφυλακές που συνδέονται με το Ιράν και στους Φρουρούς της Επανάστασης της Τεχεράνης.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, είπε ότι τα πλήγματα ξεκίνησαν ως αντίποινα για την επίθεση με drone που σκότωσε τρεις αμερικανούς στρατιώτες στην Ιορδανία, προσθέτοντας: «Η απάντησή μας ξεκίνησε σήμερα. Θα συνεχιστεί σε ώρες και μέρη της επιλογής μας».

Υπάρχουν διαφορετικές αναφορές για τον αριθμό των ανθρώπων που τραυματίστηκαν από τις αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ σε στόχους που συνδέονται με το Ιράν στο Ιράκ και τη Συρία. Ενώ το Reuters αναφέρει ότι 25 άνθρωποι τραυματίστηκαν, το τελευταίο από το Γαλλικό Πρακτορείο αναφέρει ότι πρόκειται για 23 άτομα. Ο αριθμός του AFP αποδίδεται σε δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου του Ιράκ Bassem al-Awadi το Σάββατο. Ο απολογισμός των 16 νεκρών παραμένει ο ίδιος και στις δύο αναφορές.

Στη δήλωσή του, ο Αουάντι είπε ότι οι αμερικανικές επιδρομές έπληξαν «τοποθεσίες στις περιοχές Ακασάτ και Αλ-Κάιμ, συμπεριλαμβανομένων περιοχών όπου σταθμεύουν οι δυνάμεις ασφαλείας μας».

Το Ιράκ προειδοποιεί για «καταστροφικές συνέπειες» για την περιοχή

Το Ιράκ χαρακτήρισε τις αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ στο Ιράκ και τη Συρία εναντίον στόχων που συνδέονται με το Ιράν «παραβίαση της ιρακινής κυριαρχίας» που θα μπορούσε να έχει «καταστροφικές συνέπειες» για την περιοχή, αναφέρει το Reuters.

Ο Yahya Rasool, εκπρόσωπος του πρωθυπουργού του Ιράκ, δήλωσε:

Αυτές οι αεροπορικές επιδρομές συνιστούν παραβίαση της ιρακινής κυριαρχίας, υπονομεύουν τις προσπάθειες της ιρακινής κυβέρνησης και αποτελούν απειλή που θα μπορούσε να οδηγήσει το Ιράκ και την περιοχή σε καταστροφικές συνέπειες.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter