ΣΥΡΙΖΑ: Αν στη ΝΔ πιστεύουν πως θα επιβάλουν την ιδιωτικοποίηση των Πανεπιστημίων με καταστολή είναι βαθιά γελασμένοι

ΣΥΡΙΖΑ: Αν στη ΝΔ πιστεύουν πως θα επιβάλουν την ιδιωτικοποίηση των Πανεπιστημίων με καταστολή είναι βαθιά γελασμένοι

«Αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν σήμερα στην Πολυτεχνειούπολη στην περιοχή Ζωγράφου, ασκώντας απροκάλυπτη βία σε φοιτητές και φοιτήτριες που υπερασπίζονται τον Δημόσιο Χαρακτήρα των Πανεπιστημίων με αποφάσεις και των Γενικών Συνελεύσεων των Σχολών τους», τονίζουν σε κοινή τους δήλωση ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύσης Καλατιανός, και ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, Κώστα Μπάρκα, μετά την έφοδο των ΜΑΤ του Χρυσοχοΐδη στο Πολυτεχνείο.

«Αυτός φαίνεται πως θα είναι από εδώ και πέρα ο τρόπος της κυβέρνησης προκειμένου να «πείσει» για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια που προτίθεται να φέρει στη Χώρα. Βία και συλλήψεις, ακόμα και μέσα στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο. Όταν δεν υπάρχουν επιχειρήματα, τότε αυτά που περισσεύουν είναι οι έφοδοι σε χώρους της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, τα χημικά και οι προσαγωγές», σημειώνουν.

«Αν πιστεύουν ο κ. Χρυσοχοίδης και ο κ. Πιερρακάκης πως θα επιβάλουν την ιδιωτικοποίηση των Πανεπιστημίων και την κατάργηση του άρθρου 16 με καταστολή, είναι βαθιά γελασμένοι», τονίζουν.

«Η Κυβέρνηση της ΝΔ για άλλη μια φορά κλείνει τα αυτιά στα δίκαια αιτήματα της νεολαίας που ζητά αναβάθμιση και στήριξη της Παιδείας, απαντώντας με βίαιες επιθέσεις που σοκάρουν, θυμίζοντας άλλες, σκοτεινές εποχές. Προφανώς, για αυτή, “όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος”», αναφέρουν.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ υπερασπίζεται το Δημόσιο Πανεπιστήμιο, την τήρηση του Συντάγματος και ζητά την αναβάθμιση της Παιδείας. Στεκόμαστε δίπλα στους αγώνες και τα δίκαια αιτήματα της νεολαίας, των μαθητών και των φοιτητών και καλούμε σε μαζική συμμετοχή στις εκπαιδευτικές κινητοποιήσεις», καταλήγουν.

Έφοδος από τα ΜΑΤ του Χρυσοχοΐδη

Έφοδο πραγματοποίησε η αστυνομία το πρωί της Δευτέρας στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, του οποίου τα τμήματα τελούν υπό κατάληψη έπειτα από σχετικές αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης.

Ισχυρές δυνάμεις ΜΑΤ εισέβαλαν με μηχανές στο ΕΜΠ και κυνηγούσαν άτομα μέσα σε χώρους τους ιδρύματος και συγκεκριμένα στη σχολή Ηλεκτρολόγων, ενώ επιτέθηκαν σε πλήθος φοιτητών με αποτέλεσμα να τραυματιστούν φοιτητές που βρίσκονταν στον χώρο.

 

Η επέμβαση της αστυνομίας έγινε στη σχολή των ηλεκτρολόγων, με τους φοιτητές να αντιδρούν και τελικά να διώχνουν τις αστυνομικές δυνάμεις.

Νωρίτερα, οι φοιτητές προχώρησαν άμεσα σε κινητοποιήσεις, ενώ στο σημείο υπήρχαν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ.

Δείτε επίσης: Έφοδος των ΜΑΤ στο ΕΜΠ – Τραυμάτισαν φοιτητές (Photos – Video)

Ιδιωτικά πανεπιστήμια: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι φοιτητές – Νέο συλλαλητήριο την Πέμπτη

Γκρεμίζουν τις βάσεις των περιφερειακών πανεπιστημίων

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter