ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ: Ανασυγκρότηση του κομματικού δυναμικού – Την ερχόμενη εβδομάδα η εισήγηση για το Συνέδριο

ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ: Ανασυγκρότηση του κομματικού δυναμικού – Την ερχόμενη εβδομάδα η εισήγηση για το Συνέδριο

Σε έναν αγώνα  δρόμου έχει αποδυθεί η ηγεσία της Κουμουνδούρου για να κινητοποιήσει τις κομματικές δυνάμεις ώστε να δράσουν οργανωμένα και να γίνουν η φωνή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  στις τοπικές κοινωνίες.   Ουσιαστικά, μετά την έξοδο από την Κουμουνδούρου ενός σημαντικού τμήματος του δυναμικού της,  επιχειρείται με κάθε τρόπο να ξαναζωντανέψει ο κομματικός μηχανισμός για να καλύψει το κενό που άφησε η αποχώρηση μελών και στελεχών  της λεγόμενης αριστερής εσωκομματικής αντιπολίτευσης (Ομπρέλα και “6+6”).  Παραμένει ως σημαντική παράμετρος η θέση που εκφράστηκε και στην προηγούμενη Κεντρική Επιτροπή ότι η  οικοδόμηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «οφείλει να γίνει με το βλέμμα στραμμένο στην κοινωνία».  Προτάσσεται η ανάγκη να υπάρξει επαναπροσέγγιση του κόσμου που ψήφισε κάποτε τον ΣΥΡΙΖΑ και παρότι στη συνέχεια απομακρύνθηκε εκλογικά δεν έπαψε  να έχει προσδοκίες από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Διαβάστε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ: «Το συνέδριο πρέπει να γίνει στην ώρα του» – Το μήνυμα Κασσελάκη στην Πολιτική Γραμματεία

Σε αυτό το πλαίσιο, η ανασυγκρότηση του κόμματος τίθεται σε προτεραιότητα. Μέσω του ερωτηματολογίου που έστειλε στα μέλη του κόμματος (isyriza) το ηγετικό επιτελείο του κόμματος , με απόφαση του προέδρου του Στέφανου Κασσελάκη, γίνεται η επανεκκίνηση ώστε τα μέλη να μετέχουν σε δράσεις που οργανώνονται για την προώθηση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ενόψει και των ευρωεκλογών του 2024. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επιδιώκει με κάθε τρόπο να ενεργοποιήσει ταχέως και άμεσα το κομματικό δυναμικό που έχει μείνει (και παράλληλα να προσελκύσει και άλλες δυνάμεις) , δίνοντας το σήμα ότι η συμμετοχή των μελών είναι ο κρίσιμος κρίκος στην προσπάθεια επαναδιεκδίκησης κυβερνητικού ρόλου από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, τέθηκε στο επίκεντρο της τελευταίας συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ (Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023) το ζήτημα του συνεδρίου για τη χάραξη του πολιτικού σχεδίου και της στρατηγικής του Κόμματος. Ο Στέφανος Κασσελάκης έδωσε το σήμα ότι το συνέδριο θα γίνει στην ώρα του. Με βάση τις ειλημμένες αποφάσεις το χρονοδιάγραμμα για το συνέδριο έχει προσδιορισθεί για το τριήμερο 23-24-25 Φεβρουαρίου 2023. Ομως,  δεν ξεκαθαρίστηκε στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας με ποιους όρους θα διεξαχθεί το συνέδριο, αν και από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχαν διατυπωθεί προτάσεις μεταξύ άλλων για διαφορετική μορφή (αντί για έκτακτο Συνέδριο, να γίνει διαρκές Συνέδριο κ.ά.). Δεν έχει ληφθεί απόφαση για αυτά τα θέματα.
Σχετικά με τους όρους της διεξαγωγής του Συνεδρίου του κόμματος θα υπάρξει εισήγηση προς την Κεντρική Επιτροπή, που έχει προγραμματισθεί για τις 9 και 10 Δεκεμβρίου 2023 . Η εισήγηση αυτή θα έρθει την ερχόμενη εβδομάδα προς συζήτηση σε νέα συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας , όπου παράλληλα θα καθορισθούν και οι χρεώσεις στελεχών ανά τομείς πολιτικής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συνεδριάσεις του κορυφαίου οργάνου γίνονται εβδομαδιαίως πλέον. Η Πολιτική Γραμματεία που είχε 42 λειτουργεί με 24 μέλη, μετά την αποχώρηση 18 μελών της Ομπρέλας (ομάδα Τσακαλώτου) και των 6+6 (ομάδα στην οποία μετέχουν μετέχουν μεταξύ άλλων η Εφη Αχτσιόγλου, ο Αλέξης Χαρίτσης ο οποίος θα είναι επικεφαλής της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας των πρώην βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νάσος Ηλιόπουλος κ.ά.).
Τα 24 μέλη που απαρτίζουν την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ είναι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης , η γραμματέας και ο αν.γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Ράνια Σβίγκου και Γιώργος Βασιλειάδης αντίστοιχα, οι Παναγιώτα Αράπη-Μπελώνη, Ολγα Γεροβασίλη, Ρένα Δούρου , Μάγκυ Δούση, Κώστας Ζαχαριάδης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Ζωή Καρκούλια, Μαρία Κουβέλη, Κατερίνα Νοτοπούλου, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Νίκος Παππάς, Παύλος Πολάκης, Γιάννης Ραγκούσης, Πάνος Ρήγας, Νίκος Σκορίνης, Ελένη Συμεωνίδου, Ολυμπία Τελιγιορίδου, Διονύσης Τεμπονέρας, Θεοδώρα Τζάκρη, Αλέκος Φλαμπουράρης, καθώς και ο νέος Γραμματέας του ΚΣ της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κωνσταντίνος Παναγιωτόπουλος .
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter