ΣΥΡΙΖΑ: Άνεμος αισιοδοξίας μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας – Όλο το παρασκήνιο

ΣΥΡΙΖΑ: Άνεμος αισιοδοξίας μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας – Όλο το παρασκήνιο

Την αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ του προέδρου και των μελών της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαίωσε η 4ωρη συνεδρίαση του Οργάνου το βράδυ της Τρίτης.

Το πολιτικό συμπέρασμα είναι πως και οι δύο πλευρές έθεσαν τις απόψεις τους, έριξαν -θαρραλέα- νερό στο κρασί τους και πλέον στόχος είναι η διεξαγωγή ενός ομαλού Συνεδρίου και το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές.

Ο Στέφανος Κασσελάκης ανακάλεσε την επιστολή που έστειλε τη Δευτέρα στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας. «Δεν έγινε συνεδρίαση για τα σημαντικά προβλήματα της κοινωνίας και γίνεται για το ερωτηματολόγιο;» ανέφερε λίγο πολύ σε αυτή, και παρότρυνε τα στελέχη να μην «κυνηγούν χίμαιρες», και να «μην τροφοδοτούν σενάρια συνωμοσιολογίας» πως επιθυμεί να φτιάξει κόμμα Ι.Χ.

Η επιστολή αυτή είχε προκαλέσει δυσαρέσκεια στα μέλη του Οργάνου, η οποία εκφράστηκε χθές, με αποτέλεσμα στο τέλος να γεφυρωθούν οι διάφορες και να λυθούν οι παρεξηγήσεις…

Διαβάστε επίσης: Επιστολή Κασσελάκη στην ΠΓ με αιχμές: «Δεν έγινε συνεδρίαση για τα σημαντικά προβλήματα και γίνεται για το ερωτηματολόγιο;»

Ζήτησε εμπιστοσύνη

«Δεν είναι ζήτημα προσωπικό αυτό που θα σας πω. Ωστόσο, αν δεν μπορείτε να πείτε ότι με εμπιστεύεστε, τότε πείτε ποιον θέλετε. Αν όντως δεν με εμπιστεύεστε, ζήτω αναβάπτιση της βούλησης και της εντολής των μελών» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης στην αρχική του τοποθέτηση και πρόσθεσε πως πρέπει το κόμμα να πάει στις εθνικές εκλογές «χωρίς τη μόνιμη αμφισβήτηση» του προέδρου.

Τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας θεώρησαν αρχικά πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τους ζήτησε στήριξη άνευ όρων μέχρι το 2027, αλλιώς θα προχωρούσε σε νέες εσωκομματικές εκλογές από τη βάση άμεσα.

Η πλειονότητα των μελών εξέφρασε την άποψη πως δεν γίνεται να έχει «λευκή επιταγή» μέχρι τις εθνικές εκλογές και πως «όλοι κρίνονται στις ευρωεκλογές».

«Όλοι κρίνονται ως πολιτικά πρόσωπα. Έχει την εμπιστοσύνη μας. Και εμείς τη δική του… Του είπαμε πως αν πάρει ένα μεγάλο ποσοστό στις ευρωεκλογές θα κριθεί θετικά. Αντίστοιχα, θα έχει ευθύνη αν πάρουμε μικρό ποσοστό. Το δέχθηκε και ξεκαθάρισε πως δεν θα προσφύγει στη βάση» μας είπε μέλος της Πολιτικής Γραμματείας λίγο μετά τα μεσάνυχτα…

Επιθυμεί ριζικές αλλαγές

«Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχουν λειτουργικά και δομικά προβλήματα και αυτό δεν είναι μόνο δίκη μου διαπίστωση, είναι κάτι που λαμβάνω από τα ίδια τα μέλη μας. Οι κομματικές αυτές δομές ανήκουν σε μια άλλη συγκυρία» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης στην πρωτολογία του και δεσμεύθηκε για καταστατικό Συνέδριο, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει το Φθινόπωρο:

«Θα κάνω τις προτάσεις μου για καταστατικές αλλαγές όταν γίνει το καταστατικό Συνέδριο, το οποίο θα είναι Συνέδριο επανίδρυσης» είπε κατά λέξη.

«Αυτό δεν είναι κάτι στο οποίο διαφωνούμε» μας είπε στο τέλος της συνεδρίασης, κορυφαίο στέλεχος της Κουμουνδούρου…

Η επόμενη μέρα

Το αποτέλεσμα είναι πως όλες οι πλευρές μετά το τέλος της συνεδρίασης φάνηκαν ικανοποιημένες.

Από τη μία, ο Στέφανος Κασσελάκης έλαβε την εμπιστοσύνη που ήθελε από το κόμμα και απέδειξε πως -για την ώρα τουλάχιστον- δεν υπάρχει κάποιος που να θέλει και να μπορεί να τον αμφισβητήσει.

Οπότε καταλαβαίνουμε πως σταματάει κάθε φημολογία για πρόταση μομφής και για …επίδοξους δελφίνους που στήνουν μηχανισμούς και μαζεύουν υπογραφές από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.

Διαβάστε επίσης: Κασσελάκης: «Αν κάποιος με αμφισβητεί να το πει τώρα» – Δεσμεύθηκε για καταστατικό Συνέδριο

Από την άλλη, τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας πήραν όσα ήθελαν. Η επίμαχη επιστολή ανακλήθηκε, πήραν τη δέσμευση πως δεν θα υπάρξουν… άλλες εκπλήξεις και επαναβεβαιώθηκε η λειτουργία του Οργάνου ως «πολιτικό κέντρο».

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί από την Πέμπτη μέχρι και την Κυριακή, βάσει των θέσεων που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια του προσυνεδριακού διαλόγου. Με απλά λόγια, αποφασίστηκε να μείνει εκτός ατζέντας το ερωτηματολόγιο.

Στόχος από εδώ και στο εξής είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να πάει ενωμένος στο Συνέδριο και στην προεκλογική περίοδο με τον Στέφανο Κασσελάκη στην ηγεσία του κόμματος. Και με βάση όλα τα παραπάνω, στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αισθάνονται αισιόδοξοι πως μπαίνει ένα τέλος στην εσωστρέφεια των τελευταίων ημερών…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter