ΣΥΡΙΖΑ: Αστυνομική βία η απάντηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στους ανθρώπους της ελληνικής φιλοξενίας

ΣΥΡΙΖΑ: Αστυνομική βία η απάντηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στους ανθρώπους της ελληνικής φιλοξενίας

Για «απρόκλητη και αναίτια αστυνομική βία στην πορεία των εργαζομένων στον επισιτισμό τουρισμό» έκανε λόγο με δήλωσή της η τομεάρχης Τουρισμού της Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Α’ Θεσσαλονικης Κατερίνα Νοτοπούλου, στον απόηχο της τραμπούκικη επίθεση από τα ΜΑΤ κατά διαδηλωτών από το σωματείο του Επισιτισμού – Τουρισμού το μεσημέρι της Τετάρτης.

«Απρόκλητη, αναίτια αστυνομική βία στην πορεία των εργαζόμενων στον τουρισμό-επισιτισμό. Αυτή είναι η συμπεριφορά της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι στους ανθρώπους της ελληνικής φιλοξενίας» αναφέρει στο μύνημά της η Κατερίνα Νοτοπούλου.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη στο πλαίσιο διαμαρτυρίας εργαζόμενων στον τουρισμό-επισιτισμό, δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών ενάντια σε εργαζόμενους που διαδήλωναν στην είσοδο του υπουργείου Εργασίας και στη συνέχεια εξαπέλυσαν επίθεση με γκλοπ και κλωτσιές, προκαλώντας τον τραυματισμό ενός ατόμου.

Οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό και τον Επισιτισμό πραγματοποίησαν συγκέντρωση διεκδικώντας Συλλογικές Συμβάσεις με υποχρεωτική εφαρμογή και επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους του κλάδου. Την κινητοποίηση οργάνωσε το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Αττικής, στο πλαίσιο της στάσης εργασίας (12 μ. έως 4 μ.μ.) που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία του κλάδου (ΠΟΕΕΤ).

Διαβάστε επίσης:

Τραμπούκικη επίθεση των ΜΑΤ σε διαδηλωτές έξω από το υπουργείο Εργασίας (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter