ΣΥΡΙΖΑ: «Είμαστε δεύτεροι στον πληθωρισμό τροφίμων και ο Μητσοτάκης… θαυμάζει τα έργα του»

ΣΥΡΙΖΑ: «Είμαστε δεύτεροι στον πληθωρισμό τροφίμων και ο Μητσοτάκης… θαυμάζει τα έργα του»

Αλλεπάλληλες επιθέσεις για την Οικονομία εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ, αλλά και στον πρωθυπουργό προσωπικά.

«Η κοινωνία και οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις πληρώνουν τις επιλογές του. Και ο ίδιος πήγε να θαυμάσει τα έργα του» σημειώνει ο τομεάρχης Οικονομικών, Νίκος Παππάς με αφορμή την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην κεντρική λαχαναγορά του Ρέντη.

Όπως τονίζει, «τον Μάρτιο η Ελλάδα βρέθηκε ξανά στη δεύτερη θέση μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης στον πληθωρισμό τροφίμων. Ο κ. Μητσοτάκης αρνείται να μειώσει τους έμμεσους φόρους, αρνείται να βάλει πλαφόν στα κέρδη των μεσαζόντων, αρνείται να φορολογήσει τα υπερκέρδη στον χώρο της ενέργειας»…

Διαβάστε σχετικά: Επικοινωνιακό σόου Μητσοτάκη στη λαχαναγορά του Ρέντη ενώ η ακρίβεια «καλπάζει»

«Ο λογαριασμός δεν βγαίνει…»

Από την Κουμουνδούρου εξέδωσαν ανακοίνωση με αφορμή την αρνητική δεύτερη θέση στην ΕΕ που κατέλαβε η χώρα μας στον πληθωρισμό τροφίμων. Αναλυτικά:

«Η Ελλάδα είναι 2η στην ΕΕ σε πληθωρισμό τροφίμων τον Μάρτιο με +5,4% όταν ο Ευρωπαϊκός ΜΟ είναι μόλις 1,2%.

Το κύμα ΑΡΝΗΤΙΚΟΥ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΥ τροφίμων απλώνεται σε 8 χώρες, ενώ η Ελλάδα -5 μήνες τώρα- είναι στην πρώτη 2άδα υψηλού πληθωρισμού.

Αυτοί που πήραν μέτρα βάσει της ευρωπαϊκής Οδηγίας που επέτρεπε τον μηδενισμό του ΦΠΑ ή τη μείωση του υπερκατώτατου συντελεστή για τα βασικά αγαθά πλέον παίρνουν σε αρνητικό πληθωρισμό τροφίμων, δηλαδή σε μείωση τιμών (η Πορτογαλία χαρακτηριστικά είναι -0,1%, η Φινλανδία στο – 1,3%). Αυτό σημαίνει ότι όσοι του κυβερνητικού μπλοκ υπνωτίζουν το κοινό των ΜΜΕ με ισχυρισμούς ότι οι τιμές δεν πρόκειται να επανέλθουν στα επίπεδα προηγούμενων ετών, εξαπατούν την κοινή γνώμη. Η αρχή έχει ήδη γίνει στο 30% των χωρών της ΕΕ.

Ο λογαριασμός δεν βγαίνει. Στη Eurostat το 68% των Ελλήνων το 2022 δηλώνει ότι βγάζει πέρα πολύ δύσκολα ή δύσκολα. Μόλις το 19% των Ευρωπαίων δηλώνουν κάτι τέτοιο. Μην κάνετε λάθος, καθοριστική συμβολή σε αυτό έχουν τα σημερινά ματωμένα υπερπλεονάσματα των 4,6 δις την τελευταία διετία, που είναι του ιδρώτα του λαού στην πάλη με την ακρίβεια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο μόνος πολιτικός φορέας που έχει καταθέσει σειρά ολοκληρωμένων μέτρων για την ακρίβεια (δραστικά μέτρα μείωσης του ΦΠΑ στα βασικά είδη, μείωσης του ΕΦΚ στα καύσιμα) και μια φορολογική κλίμακα φυσικών προσώπων, συνδυασμένη με μείωση εισφορών, που επιστρέφει έναν/μια – και παραπάνω- μισθούς και συντάξεις σε όλους τους πολίτες αναλογικά και ελαφρύνει το 98% των ΜΜΕ επιχειρήσεων με μείωση του συντελεστή κατά 5%».

Διαβάστε επίσης:

Ευρωεκλογές: Ο Μητσοτάκης χρέωσε Περιφέρειες σε υπουργούς – «Επιστράτευση» Δένδια και Γεωργιάδη στη Μακεδονία

Γαβρήλος: Η ΝΔ θέλει εξαφάνιση των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων και αποδυνάμωση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας

Ασύλληπτες διατυπώσεις από βουλευτή της «Νίκης» μετά το χαστούκι στην Καβάλα: Οι πιστοί χριστιανοί άρχισαν να μοιράζουν σφαλιάρες

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter