ΣΥΡΙΖΑ: «Έκανε νταραβέρι η Ν.Δ. με την υπερψήφιση της τροπολογίας και της ΠΝΠ του 2020;»

ΣΥΡΙΖΑ: «Έκανε νταραβέρι η Ν.Δ. με την υπερψήφιση της τροπολογίας και της ΠΝΠ του 2020;»

Μπούμερανγκ γυρίζουν στη ΝΔ οι κατηγορίες στον ΣΥΡΙΖΑ για «νταραβέρια» με φόντο τροπολογία που ψηφίστηκε το 2018 και σχετίζεται με τη Folli – Follie, αφού και η τότε αξιωματική αντιπολίτευση την είχε υπερψηφίσει. Μάλιστα, όπως επισημαίνεται στην σχετική ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, η κυβέρνηση με ΠΝΠ έδωσε παράταση έως τα τέλη του 2022 στο καθεστώς πώλησης αφορολογήτων ειδών που προέβλεπε η τροπολογία του 2018.

«Όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ απάντησαν για τους συκοφαντικούς ισχυρισμούς και προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου και προσθέτει:

«Αντί λοιπόν η Ν.Δ., το κόμμα εξυπηρέτησης επιχειρηματικών συμφερόντων, να συνεχίζει τη λάσπη στον ανεμιστήρα, ας απαντήσει: Έκανε κάποιο «νταραβέρι» όταν μαζί με όλα τα κόμματα υπερψήφιζε το 2018 την επίμαχη τροπολογία; Έκανε κάποιο «νταραβέρι» όταν το Μάιο του 2020 κύρωσε Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που προέβλεπαν νέα παράταση ως το τέλος του 2022 για το ακριβώς ίδιο καθεστώς πώλησης αφορολογήτων ειδών που προέβλεπε η τροπολογία του 2018;».

Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, για άλλη μια φορά η Ν.Δ. πάει για μαλλί και θα βγει κουρεμένη. «Ο ελληνικός λαός τους έχει πάρει χαμπάρι. Και αυτούς και τον πανικό τους για τα αδιέξοδα στην πανδημία και την οικονομία» καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης: Η ΝΔ «φωνάζει» για τροπολογία που υπερψήφισε το 2018 και επανέφερε στο προσκήνιο τον Μάιο!

Στη Βουλή η δικογραφία για το σκάνδαλο Folli Follie

O Φλαμπουράρης απαντά: Ουδεμία σχέση ούτε είχα ούτε έχω με την υπόθεση Folli-Follie

Αραχωβίτης: «Ουδέποτε παρενέβην με τον οποιονδήποτε τρόπο στην υπόθεση της Folli Follie»

Απάντηση και από Χαρίτση: «Ουδεμία σχέση είχα ή έχω με τη Folli Follie, τους διοικούντες ή τους εργαζόμενους»

Μπαλαούρας: «Οι υπόνοιες και οι έωλοι και συκοφαντικοί ισχυρισμοί θα τεθούν στην κρίση της Δικαιοσύνης»

Η ανακοίνωση – αυτογκόλ της ΝΔ

Στην ανακοίνωσή που εξέδωσε το απόγευμα της Δευτέρας η Πειραιώς, γινόταν εκτενής αναφορά στα δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας περί ευνοϊκής μεταχείρισης της Folli-Follie από πρώην υπουργούς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Επ΄ αυτού, η ΝΔ επισημαίνει ότι «ακριβώς εκείνη την περίοδο μάλιστα, που το σκάνδαλο της Folli-Follie είχε λάβει διεθνείς διαστάσεις διασύροντας τη χώρα, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στις 29 Μαϊου του 2018 κατέθεταν τροπολογία, η οποία τελικά έγινε δεκτή από τον αρμόδιο υπουργό κι ευνοούσε την εταιρεία». Μόνο που την επίμαχη τροπολογία ψήφισε και η τότε αξιωματική αντιπολίτευσης…

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Τη μέρα που ο κ. Τσίπρας ήρθε στη Βουλή για να κουνήσει το δάχτυλο στην κυβέρνηση σε θέματα διαφάνειας, οι υπό εξέλιξη δικαστικές έρευνες για το μεγάλο σκάνδαλο της Folli-Follie, σύμφωνα με δημοσιεύματα, εμπλέκουν στενούς συνεργάτες του και κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Αλέξης Χαρίτσης, ο Σταύρος Αραχωβίτης και ο Μάκης Μπαλαούρας, οι οποίοι φέρονται να λειτουργούν ως στελέχη της εταιρείας και συνεργάτες του προφυλακισμένου μεγαλομετόχου κι όχι ως υπερασπιστές του δημόσιου συμφέροντος.

Από τα ηλεκτρονικά μηνύματα προκύπτει ότι τα συγκεκριμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούσαν να ευνοήσουν την Folli-Follie τον Μάιο του 2018, την περίοδο δηλαδή που όλοι αναρωτιόντουσαν για ποιο λόγο καθυστέρησε η αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής της εταιρίας από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και ενώ ήδη είχε αποκαλυφθεί το μεγάλο σκάνδαλο.

Ακριβώς εκείνη την περίοδο μάλιστα, που το σκάνδαλο της Folli-Follie είχε λάβει διεθνείς διαστάσεις διασύροντας τη χώρα, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στις 29 Μαϊου του 2018 κατέθεταν τροπολογία, η οποία τελικά έγινε δεκτή από τον αρμόδιο υπουργό κι ευνοούσε την εταιρεία.

Φαίνεται ότι για κάποιους νταραβεριτζήδες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ προείχαν οι ανάγκες του «μαγαζιού» και των φίλων του. Περιμένουμε τις εξηγήσεις του κ. Τσίπρα και των συνεργατών του και φυσικά τα αποτελέσματα της δικαστικής έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter