ΣΥΡΙΖΑ: Εντονες διεργασίες για το αναπτυξιακό συνέδριο στην Κοζάνη – «Να γίνουμε όλοι συμμέτοχοι στις λύσεις» λέει η Έφη Μιχελάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Εντονες διεργασίες για το αναπτυξιακό συνέδριο στην Κοζάνη – «Να γίνουμε όλοι συμμέτοχοι στις λύσεις» λέει η Έφη Μιχελάκη
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης ο οποίος θα παρευρεθεί στο αναπτυξιακό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ στην Κοζάνη

Τρέχουν στον ΣΥΡΙΖΑ τις προετοιμασίες για τα δύο πρώτα αναπτυξιακά Συνέδρια, στα οποία το κόμμα θα παρουσιάσει τις θέσεις του για την περιφέρεια, τόσο σε οικονομικό, όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.

Το πρώτο είναι προγραμματισμένο να γίνει στην Κοζάνη στις 4 Φεβρουαρίου και το δεύτερο στην πολύπαθη Θεσσαλία στις 10 του ίδιου μήνα. Και στην Κοζάνη και στη Λάρισα, εκτός των άλλων κορυφαίων στελεχών, θα παρευρεθεί και θα μιλήσει ο Στέφανος Κασσελάκης.

Σκοπός του ΣΥΡΙΖΑ είναι να επισκεφθεί μέσα στους επόμενους 3-4 μήνες και τις 13 περιφέρειες της χώρας. Σε κάθε περιφέρεια αναμένεται να παρουσιάσει εξειδικευμένες προτάσεις, ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε περιοχής, ενώ θα γίνουν οι αναγκαίες συναντήσεις με τους κατά τόπους φορείς, αλλά και με τα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης.

Όπως είναι φυσικό, στην Κοζάνη θα τεθεί επί τάπητος το, πολύ σημαντικό για την περιοχή, θέμα της απολιγνιτοποίησης. «Σήμερα η Δυτική Μακεδονία σημειώνει πρωτιά στην ανεργία, η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού έχασε τον δημόσιο χαρακτήρα της, η αγροτική παραγωγή στενάζει ενώ τουριστικά προϊόντα που θα έπρεπε να αναδειχθούν παρακμάζουν. Καλούμε όλους τους φορείς και τους πολίτες να εμπλουτίσουν τον διάλογο με την εμπειρία, τις γνώσεις και το συναίσθημα τους. Να γίνουμε όλοι συμμέτοχοι στις λύσεις που θα βελτιώσουν την ζωή όλων μας» αναφέρει σε άρθρο της στο documentonews.gr το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ από την Κοζάνη, Έφη Μιχελάκη.

Αναλυτικά το άρθρο

«Η Περιφέρεια στο επίκεντρο

Τα τελευταία χρόνια η χώρα μας μαστίζεται από αλλεπάλληλες κρίσεις. Με ευθύνη της κυβέρνησης βλέπουμε να καταδυναστεύεται καθετί δημόσιο ενώ ταυτόχρονα το κράτος δικαίου καταρρέει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, η Αξιωματική Αντιπολίτευση της χώρας αποτελεί τον κορμό της προόδου που τόσο έχει ανάγκη η χώρα. Παρά τις συνεχόμενες δυσκολίες οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων δίνοντας την λύση στο σημερινό τέλμα που βρισκόμαστε.

Με επίκεντρο την επανασύσταση του κοινωνικού κράτους οφείλουμε να συγχρονιστούμε με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η ελληνική κοινωνία με στόχο να βρούμε τις λύσεις που θα ωφελούν τους πολίτες ενώ η Ελλάδα θα αποτελεί παράγοντα ανάπτυξης με ίσες ευκαιρίες για όλους.

Τα προβλήματα είναι πολυποίκιλα και διαχωρίζονται και χωρικά, δηλαδή διαφέρουν από τόπο σε τόπο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία έμπρακτα θα ανταποκριθεί σε αυτόν τον στόχο υλοποιώντας το επόμενο διάστημα τα περιφερειακά συνέδρια που είχε προαναγγέλλει ο πρόεδρος μας, Στέφανος Κασσελάκης ενώ πρώτος σταθμός θα είναι η Δυτική Μακεδονία.

Πρόκειται για μια περιοχή η οποία όλα τα προηγούμενα χρόνια συνέβαλλε καθοριστικά στο ΑΕΠ της χώρας ενώ αποτελούσε την καρδιά της ενέργειας η οποία χτυπούσε έντονα στην Πτολεμαΐδα. Σήμερα η Δυτική Μακεδονία σημειώνει πρωτιά στην ανεργία, η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού έχασε τον δημόσιο χαρακτήρα της, η αγροτική παραγωγή στενάζει ενώ τουριστικά προϊόντα που θα έπρεπε να αναδειχθούν παρακμάζουν.

Για τους λόγους αυτούς και χωρίς ίχνος υποτίμησης των δυσκολιών σε άλλες περιοχές της χώρας ξεκινάμε από την Δυτική Μακεδονία μια πλούσια συζήτηση την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου με το περιφερειακό μας Συνέδριο. Καλούμε όλους τους φορείς και τους πολίτες να εμπλουτίσουν τον διάλογο με την εμπειρία, τις γνώσεις και το συναίσθημα τους. Να γίνουμε όλοι συμμέτοχοι στις λύσεις που θα βελτιώσουν την ζωή όλων μας. Είναι στο χέρι μας να συνθέσουμε τη κοινωνία. Το χρωστάμε και στις γενιές που έρχονται. Δεν θα χαρίσουμε σε κανέναν το μέλλον των παιδιών και της χώρας μας.

Μιχελάκη Έφη

Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ»

Διαβάστε επίσης

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ να γίνει η φωνή όσων… δεν βλέπει η κυβέρνηση

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ στην Εξεταστική για τα Τέμπη: «Με εντολή Πρωθυπουργού η συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών»

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: «Ο εμπαιγμός της κυβέρνησης στον αγροτικό κόσμο δεν μπορεί να συνεχιστεί»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter