ΣΥΡΙΖΑ: Επιτακτική η ανάγκη για δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες της Μαρέβας, μετά τις νέες αποκαλύψεις του Documento

ΣΥΡΙΖΑ: Επιτακτική η ανάγκη για δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες της Μαρέβας, μετά τις νέες αποκαλύψεις του Documento

Οι αποκαλύψεις του Doumento για την ύπαρξη off shore που συνδέεται με την Μαρέβα Μητσοτάκη προκάλεσαν την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, που σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι η περιουσία του ζεύγους Μητσοτάκη δεν αποτελεί προσωπικό δεδομένο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή και τις νέες αποκαλύψεις που φέρνει στο φως το Documento, αναφέρει:

“Το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, το οποίο εμφανίζει τη σύζυγο του Κ. Μητσοτάκη, Μ. Γκραμπόφσκι, να κατέχει offshore εταιρεία συνιστά ένα επιπλέον στοιχείο που κάνει επιτακτική την ανάγκη να δημοσιοποιηθεί το πόθεν έσχες της συζύγου του κ. Μητσοτάκη.

Η περιουσία του κυρίου Μητσοτάκη και της οικογένειας του δεν αποτελεί προσωπικό δεδομένο. Ο επικεφαλής της ΝΔ οφείλει, για νομικούς και, κυρίως, για πολιτικούς λόγους να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατό στην δημοσιοποίηση του συνόλου των περιουσιακών στοιχείων τόσο των δικών του όσο και της συζύγου του. Η ύπαρξη σκιών για ένα τόσο σοβαρό θέμα βλάπτει εντέλει την ίδια τη δημοκρατία”.

Το σχόλιο της ΝΔ

“Αναμένουμε τον κ. Βαξεβάνη και το Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, στο Μοσχάτο, για να παραλάβουν το βραβείο Πούλιτζερ.

Το κέρδισαν επάξια καθώς … αποκάλυψαν στοιχεία που δημόσια δηλώνει στο βιογραφικό της η κυρία Μαρέβα Μητσοτάκη. Κατά τ’ άλλα, σε ό,τι αφορά τον κ. Βαξεβάνη, ραντεβού στις δικαστικές αίθουσες”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και προσθέτει:

“ΥΓ. Οι δηλώσεις πόθεν έσχες δεν έχουν ακόμα κατατεθεί, καθώς δίνονται παρατάσεις, για να μπορέσουν οι Υπουργοί της Κυβέρνησης να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους με τις παχυλές καταθέσεις εντός και εκτός Ελλάδας”.

Και η ανταπάντηση του ΣΥΡΙΖΑ:

“Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για άλλη καθυστέρηση στη δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες της συζύγου του κ. Μητσοτάκη. Από τη στιγμή που εκλέχτηκε πρόεδρος της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης είχε αυτοτελή νομική υποχρέωση για κατάθεση πόθεν έσχες που θα συμπεριλάμβανε και τα περιουσιακά στοιχεία της συζύγου του σε αποκλειστική προθεσμία 90 ημερών.

Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να σεβαστεί το νόμο, την πολιτική ηθική και πάνω από όλα την ελληνική κοινωνία και να προχωρήσει στη δημοσιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων τόσο των δικών του όσο και της συζύγου του”.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter