ΣΥΡΙΖΑ – Εξεταστική: Ο Πιερρακάκης πρέπει να κληθεί για εξηγήσεις

ΣΥΡΙΖΑ – Εξεταστική: Ο Πιερρακάκης πρέπει να κληθεί για εξηγήσεις

«Σήμερα αποκαλύφθηκε γιατί το Μαξίμου Α. Ε. κρύβει εκτός από τον Στ. Πέτσα και τον ιδιοκτήτη της Opinion Poll Μιχ. Διαμαντή» τονίζουν σε ανακοίνωση τους τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, που συμμετέχουν στην εξεταστική επιτροπή για τις λίστες Πέτσα.

Όπως αναφέρουν, από τη σημερινή εξέταση του προέδρου της ΕΔΥΤΕ ΑΕ, Στ. Κόλλια προέκυψε ξεκάθαρα ότι « Την επιλογή της Reposition Strategy, ιδιοκτησίας Διαμαντή για τις απευθείας αναθέσεις των 270.000€, την έκανε ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Πιερρακάκης με εξωθεσμικό τρόπο. Μάλιστα το ΕΔΥΤΕ ( Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας) δεν γνώριζε την εταιρεία πριν μάθει γι’ αυτήν από το υπουργείο. Και το πρωτοφανές: Ο ΕΔΥΤΕ πρώτα έκανε την απευθείας ανάθεση και στην συνέχεια έλαβε την οικονομική προσφορά της εταιρίας! Αξίζει να σημειωθεί ότι ποτέ ο ΕΔΥΤΕ δεν ζήτησε προσφορές από άλλες εταιρείες πλην της Reposition Strategy.»

«Η απόφαση για outsource call CENTER προκειμένου να πληρωθεί η reposition , ήταν πολιτική, αφού υπήρχε η υποδομή να καλυφθεί από τον ΕΔΥΤΕ» σημειώνουν και τονίζουν ότι «Το παράδοξο είναι ότι το έργο την τηλεφωνικής υποστήριξης δόθηκε σε μια εταιρία, που στο παραδοτέο κομμάτι του έργου, δεν υπήρχε καν τηλεφωνικός αριθμός για να εξυπηρετηθούν οι πολίτες!» σημειώνουν.

«Το μοτίβο όπου ο κ. Διαμαντής, ιδιοκτήτης της Reposition Strategy και της Opinion Poll, παίρνει δημόσιο χρήμα με απευθείας αναθέσεις μέσω της πρώτης, και στη συνέχεια αποθεώνει με δημοσκοπήσεις την κυβέρνηση και γαλάζια στελέχη μέσω της δεύτερης, φαίνεται και στην περίπτωση του Δήμου Αμαρουσίου, την οποία επικαλέστηκε μάλιστα η ΕΔΥΤΕ ΣΕ για να δείξει την καταλληλόλητα της Reposition Strategy. Ο τότε Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης έδωσε τρεις απευθείας αναθέσεις σχεδόν 60.000€ στη συγκεκριμένη εταιρεία, κι από την άλλη η Opinion Poll τον έβγαζε πρώτο και με διαφορά για την Περιφέρεια Αττικής, χωρίς να είναι προεκλογική περίοδος και χωρίς να γνωρίζουμε ποιοι θα είναι υποψήφιοι για την Περιφέρεια» αναφέρουν στην δήλωση τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ.

«Η ΝΔ πάνω στον πανικό της βιάστηκε χθες να μιλήσει για κατάθεση τριών προσφορών για το εν λόγω έργο, ενώ σήμερα αποκαλύφθηκε πανηγυρικά ότι όχι μόνο δεν κατατέθηκαν επίσημα αυτές οι προσφορές, αλλά και ότι το ΔΣ της ΕΔΥΤΕ ΑΕ ενέκρινε την απευθείας ανάθεση στην εταιρεία στις 10 Ιουλίου του 2020.,ενώ η μόνη οικονομική προσφορά που ήταν σε γνώση του, ήταν αυτή που κατατέθηκε από την Reposition Strategy στις 28 Ιουλίου του 2020, 18 μέρες μετά δηλαδή από την έγκριση της απευθείας ανάθεσης!» καταλήγουν σημειώνοντας ότι είναι αυτονόητο ότι ο Κ. Πιερρακάκης πρέπει να κληθεί στην Εξεταστική για εξηγήσεις.

Διαβάστε επίσης: Εξεταστική: Μπαράζ απευθείας αναθέσεων Πατούλη σε Reposition και δημοσκόπηση… κουφέτο από OpinionPoll

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter