ΣΥΡΙΖΑ: Φθηνό τέχνασμα και κοινοβουλευτική εκτροπή η τροπολογία Κεραμέως

ΣΥΡΙΖΑ: Φθηνό τέχνασμα και κοινοβουλευτική εκτροπή η τροπολογία Κεραμέως

Για «φθηνό τέχνασμα» κάνει λόγο η τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώτα Πούλου για την τροπολογία της Νίκης Κεραμέως, με την οποία καθιερώνεται η επιστολική ψήφος για τους απόδημους και στις εθνικές εκλογές.

Η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει λόγο για «μία απαράδεκτη για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα εκτροπή» και τονίζει πως χρειάζονται 200 ψήφοι για να εγκριθεί η τροπολογία…

Όπως αποκάλυψε το docomentonews.gr ήταν εδώ και καιρό προαποφασισμένος ο αιφνιδιασμός της αντιπολίτευσης αλλά και της γαλάζιας Κ.Ο.

Δείτε επίσης: Επιστολική ψήφος: Προαποφασισμένος ο αιφνιδιασμός αντιπολίτευσης και «γαλάζιας» Κ.Ο. από Κεραμέως

Υπενθυμίζεται πως σήμερα αναμένεται η τοποθέτηση των πολιτικών αρχηγών για την Επιστολική Ψήφο, ενώ την Τετάρτη θα διεξαχθεί η σχετική ψηφοφορία στην Ολομέλεια.

Αναλυτικά η δήλωση της Γιώτας Πούλου:

«Η τροπολογία της υπουργού κ. Κεραμέως, για ένα κορυφαίο θέμα που αφορά σε μείζονα αλλαγή του πλαισίου των βουλευτικών εκλογών, είναι ένα φθηνό τέχνασμα που αποδεικνύει, μεταξύ άλλων, το πώς αντιλαμβάνεται η ΝΔ τη συναίνεση στο πολιτικό σύστημα.

Η καθολική και έντονη αντίδραση των κομμάτων στην απόπειρα παγίδευσης και χειραγώγησής τους ήταν αναμενόμενη, γιατί οποιαδήποτε αλλαγή αυτού του πλαισίου, απαιτεί μία διαφορετική επεξεργασία, με ευρύτατη συναίνεση (αυξημένη πλειοψηφία 200 ψήφων), αφού αναφέρεται σε άλλη εκλογική διαδικασία, με πολλές εκλογικές περιφέρειες και πολλούς υποψηφίους.

Με την υπεύθυνη στάση μας στη λεπτομερή επεξεργασία του νομοσχεδίου της επιστολικής ψήφου, που εκφράστηκε με προτάσεις και Τροπολογίες, αποδομήσαμε τη δήθεν κυριαρχία και «αποκλειστικότητα» της Νέας Δημοκρατίας στην εκπροσώπηση των δικαιωμάτων των ομογενών. Έτσι, κατέφυγε σε μία απαράδεκτη για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα εκτροπή, για να διεκδικήσει εκ νέου το προβάδισμα. Όμως, η προπαγάνδα της δεν θα περάσει!».

Δείτε επίσης: Ιστορική απόφαση του ΕΔΔΑ: Καταδίκη της Ελλάδας για την υπόθεση των οροθετικών γυναικών του 2012

Διάλυση του ΕΣΥ: Χαριστική βολή στα νοσοκομεία από γρίπη, λοιμώξεις, κορονοϊό και Αδωνη

Ντόμινο κατάρρευσης στο ΕΣΥ: Εξαφανίζουν κλινικές στον νέο υγειονομικό χάρτη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter