ΣΥΡΙΖΑ για Διεθνές Δικαστήριο: Σημαντικό γεγονός για την άσκηση πίεσης στην κυβέρνηση του Ισραήλ

ΣΥΡΙΖΑ για Διεθνές Δικαστήριο: Σημαντικό γεγονός για την άσκηση πίεσης στην κυβέρνηση του Ισραήλ
AP Photo/Tsafrir Abayov

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στηρίζει όλες τις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας για τον τερματισμό της επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας, για την κατάπαυση του πυρός, για την επιστροφή όλων των ομήρων, για την ανεμπόδιστη ροή της ανθρωπιστικής βοήθειας» γράφει σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή τη διαταγή του Διεθνούς Δικαστηρίου προς το Ισραήλ να σταματήσει αμέσως την επίθεση στη Ράφα.

Επίσης υπενθυμίζει ότι τάσσεται υπέρ της λύσης δύο κρατών με βάση τα σύνορα του 1967.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

«Η σημερινή διαταγή από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης προς το Ισραήλ “να σταματήσει αμέσως τη στρατιωτική επίθεση στη Ράφα”, αποτελεί το τρίτο κατά σειρά σημαντικό γεγονός, μετά από την απόφαση του ΔΠΔ για έκδοση ενταλμάτων σύλληψης των ηγεσιών του Ισραήλ και της Χαμάς και την αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης από την Ισπανία, την Ιρλανδία και την Νορβηγία. Τρεις εξελίξεις με στόχο την άσκηση πίεσης στην κυβέρνηση του Ισραήλ για να πάψει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του, βάζοντας τέλος στην ανθρωπιστική τραγωδία στη Λωρίδα της Γάζας.

Από την πρώτη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, εξέφρασε την αλληλεγγύη του προς τον δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης – θύμα, με πάνω από 30.000 νεκρούς, της επέμβασης του Ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας, που παραβιάζει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και που έχει καταγγείλει επανειλημμένα ο ΟΗΕ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στηρίζει όλες τις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας για τον τερματισμό της επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας, για την κατάπαυση του πυρός, για την επιστροφή όλων των ομήρων, για την ανεμπόδιστη ροή της ανθρωπιστικής βοήθειας. Και, τέλος, για την άμεση επανεκκίνηση αξιόπιστων διαπραγματεύσεων με βάση τα σύνορα του 1967, για λύση δύο κρατών που συνυπάρχουν ειρηνικά και με ασφάλεια, με πρωτεύουσα του Παλαιστινιακού κράτους την Ανατολική Ιερουσαλήμ».

Διαβάστε επίσης:

Ο υπουργός Φλωρίδης μαινόμενος σπρώχνει αστυνομικούς και εμποδίζει τη σύλληψη της γραμματέα του

Αποκάλυψη: «Κράτος εν κράτει» ο Πιτσιλής, κουρελιάζει το Σύνταγμα, καταργεί νόμους και νομοθετεί με την υπογραφή του

Για μυστική διπλωματία κατηγορεί τον Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ: «Τι θα περιλαμβάνει η συμφωνία Ελλάδας – Ουκρανίας;»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter