Για μυστική διπλωματία κατηγορεί τον Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ: «Τι θα περιλαμβάνει η συμφωνία Ελλάδας – Ουκρανίας;»

Για μυστική διπλωματία κατηγορεί τον Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ: «Τι θα περιλαμβάνει η συμφωνία Ελλάδας – Ουκρανίας;»

Με μια ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση για μυστική διπλωματία για το Ουκρανικό και την καλεί να ενημερώσει άμεσα τη Βουλή για τις ενέργειες και τις αποφάσεις που έχει λάβει.

«Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει την άσκηση επικίνδυνης ΙΧ εξωτερικής πολιτικής, τηρώντας το δόγμα του δεδομένου και προβλέψιμου συμμάχου. Ένα δόγμα που πλήττει τα εθνικά συμφέροντα» λένε από την Κουμουνδούρου με αφορμή την ανακοίνωση από το γραφείο του Βολοντιμίρ Ζελένσκι πως η Ουκρανία και η Ελλάδα θα υπογράψουν «συμφωνία ασφαλείας» στο εγγύς μέλλον.

Δείτε επίσης: Η Ουκρανία αποκαλύπτει ξανά συμφωνίες Μητσοτάκη – Ζελένσκι για τις οποίες η ελληνική κυβέρνηση σιωπά

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Η στήριξη της Ουκρανίας στον πόλεμο με τη Ρωσία, δεν μπορεί να περνά από την αποδυνάμωση της αμυντικής ικανότητας της Ελλάδας στο Αιγαίο, ειδικά στη σημερινή συνθήκη κατά την οποία η Τουρκία έχει επαναφέρει το προκλητικό αφήγημα περί “Γαλάζιας Πατρίδας” και συνεχίζει την αμφισβήτηση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, παραβιάζοντας κατάφωρα το διεθνές δίκαιο.

Ο κ. Μητσοτάκης είναι υπότροπος σε ό,τι αφορά τη μυστική διπλωματία και την αδιαφανή άσκηση εξωτερικής πολιτικής. Δεν είναι η πρώτη φορά που οι πολίτες ενημερώνονται για την επικείμενη υπογραφή διμερούς συμφωνίας ασφαλείας Ελλάδος – Ουκρανίας από… ουκρανικές ανακοινώσεις. Είχαν προηγηθεί τον Απρίλιο οι δηλώσεις του Ουκρανού Προέδρου Ζελένσκι για την συνάντηση του με τον Έλληνα Πρωθυπουργό στο Βίλνιους σχετικά με “την εφαρμογή των συμφωνιών κατά την πρόσφατη επίσκεψή του κ. Μητσοτάκη στην Οδησσό”.

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει την άσκηση επικίνδυνης ΙΧ εξωτερικής πολιτικής, τηρώντας το δόγμα του δεδομένου και προβλέψιμου συμμάχου. Ένα δόγμα που πλήττει τα εθνικά συμφέροντα.

Η τελευταία εξέλιξη και η συνάντηση του Ειδικού Απεσταλμένου του ΥΠΕΞ με τον εκπρόσωπο του τον αναπληρωτή επικεφαλής του γραφείου του Ουκρανού Προέδρου για το ίδιο θέμα, δεν εκθέτουν απλά την ελληνική κυβέρνηση: εκθέτουν σε σοβαρότατο κίνδυνο τα εθνικά συμφέροντα της πατρίδας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ καλεί άμεσα την κυβέρνηση να ενημερώσει τη Βουλή σχετικά με το:

1. σε τι συνίσταται η “σημαντική ολοκληρωμένη βοήθεια” της Ελλάδας προς την Ουκρανία, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Ουκρανικής προεδρίας;

2. τι συνεπάγεται η έκκληση του Κιέβου για “περαιτέρω ενίσχυση αυτής της βοήθειας με βάση τις τρέχουσες ανάγκες των Ουκρανών πολεμιστών”;

3. τι θα περιλαμβάνει η επερχόμενη “συμφωνία ασφαλείας” Ελλάδας – Ουκρανίας; Αφορά στην ενίσχυση της ουκρανικής αεράμυνας; Ποιο θα είναι το κόστος της;

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, με αίσθηση ευθύνης απέναντι στους πολίτες, κρούει ξανά τον κώδωνα του κινδύνου για το γεγονός ότι η κυβέρνηση, με την πολιτική του προκεχωρημένου φυλακίου της Δύσης σε ένα επικίνδυνα ρευστό διεθνές σκηνικό, θέτει εν κινδύνω τα συμφέροντα του τόπου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ καταδικάζει τη μυστική διπλωματία της κυβέρνησης που αδιαφορεί για την επιβεβλημένη θεσμική ενημέρωση της Βουλής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ καλεί την κυβέρνηση να σεβαστεί επιτέλους τους θεσμούς και να ενημερώσει άμεσα την Εθνική Αντιπροσωπεία.»

 

Δείτε επίσης:

Χαλκίδα: Η στιγμή που επιχειρηματίας φτάνει στη ΔΟΥ κρατώντας φάκελο με 10.000 ευρώ – Βίντεο ντοκουμέντο (Video)

Χαλκίδα: «Δρούσαν σαν μαφία, μου είπαν εδώ δεν είμαστε καλά παιδιά» λέει επιχειρηματίας για τους εφοριακούς (Video)

Χαλκίδα: Στον ανακριτή οι επίορκοι εφοριακοί – Οι διάλογοι και τα στοιχεία που τους «καίνε» (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter