Κύριε Πιτσιλή, απαντήστε για την εφεύρεση της Ειδικής Αιτιολογίας

Κύριε Πιτσιλή, απαντήστε για την εφεύρεση της Ειδικής Αιτιολογίας

Απάντηση στο δημοσίευμα του Documento ότι η επικεφαλής της ΔΟΥ Χαλκίδας, η οποία συνελήφθη ως μέλος του κυκλώματος εφοριακών που εκβίαζαν πολίτες, είχε τοποθετηθεί στη συγκεκριμένη θέση με έγγραφο του διοικητή της ΑΑΔΕ που την τεκμηρίωνε χρησιμοποιώντας το τέχνασμα της «Ειδικής Αιτιολογίας», εξέδωσε η Αρχή.

Συγκεκριμένα, το Documento έφερε στο φως απόφαση του Γ. Πιτσιλή με ημερομηνία 7/3/2023 που ανέφερε:

«Επιλέγουμε και τοποθετούμε την υπάλληλο Ευανθία Τύλη του Δημητρίου, ΠΕ/Α/Εφοριακών, ως Προϊσταμένη Διεύθυνσης της Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικών Λειτουργιών (Γ.Δ.Φ.Λ.) της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ)»

Στην απάντησή της, η ΑΑΔΕ αποφεύγει να απαντήσει στην ουσία των δημοσιογραφικών αποκαλύψεων και αρκείται στο να πει πως η Ειδική Αιτιολογία δεν αφορούσε τη συγκεκριμένη υπάλληλο, αλλά άλλα πρόσωπα.

Συγκεκριμένα, η απάντηση της ΑΑΔΕ στο Documento αναφέρει:

«Αναφορικά με το χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας σας για την τοποθέτηση της Προϊσταμένης Διεύθυνσης της Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας, σας ενημερώνουμε ότι η Προϊσταμένη Διεύθυνσης της Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικών Λειτουργιών της ΑΑΔΕ τοποθετήθηκε με τη συνήθη διαδικασία, χωρίς Ειδική Αιτιολογία από τον Διοικητή, όπως λανθασμένα αναφέρετε σε αυτό. Η ειδική αιτιολογία αφορά τοποθέτηση άλλου προϊσταμένου, που τοποθετήθηκε με την ίδια απόφαση.

Παρακαλούμε για την άμεση αποκατάσταση της αλήθειας.»

Η ΑΑΔΕ ωστόσο, οφείλει να φέρει στο φως της δημοσιότητας το έγγραφο της Ειδικής Αιτιολογίας, ώστε να πληροφορηθούν οι πολίτες ποιους αφορά. Ποιος δηλαδή, είναι αυτός ο οποίος προήχθη με Ειδική Αιτιολογία του Διοικητή, παρακάμπτοντας τα αντικειμενικά κριτήρια.

Επίσης, ο ίδιος ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής οφείλει να δώσει εξηγήσεις για το γιατί έχει παρακάμψει μέσω του τεχνάσματος της Ειδικής Αιτιολογίας, τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα και τα αντικειμενικά κριτήρια. Γιατί εφηύρε τη λεγόμενη Ειδική Αιτιολογία, προκειμένου να παρακάμπτονται αριστούχοι υποψήφιοι, πρόσωπα με διδακτορικά και άλλους επιστημονικούς τίτλους, ώστε να αναλαμβάνουν θέσεις στην ΑΑΔΕ κάποιοι εκλεκτοί.

Καταγγελίες κατά Πιτσιλή σε ανύποπτο χρόνο

Για τραγική ειρωνεία, πριν από μόλις δύο εβδομάδες το Documento είχε αναφερθεί στο προκλητικό αυτό τέχνασμα που χρησιμοποιείται στην ΑΑΔΕ. Στο δημοσίευμά του το Documento έφερε στο φως καταγγελίες κατά του Γ. Πιτσιλή για ευνοιοκρατία στους διορισμούς και αυθαιρεσίες με την προβολή μιας αόριστης «ειδικής αιτιολογίας».

Συγκεκριμένα, αναφερόταν σε αδιαφανείς προσλήψεις υψηλόβαθμου προσωπικού που παραβλέπουν τα τυπικά προσόντα άλλων υποψηφίων και τους υποβαθμίζουν κατά τις προφορικές συνεντεύξεις για να επιλεχθούν τελικά από τον ίδιο τον διοικητή της ΑΑΔΕ οι αρεστοί με το πρόσχημα της «ειδικής αιτιολογίας».

Η καταγγελία προερχόταν θεσμικά από την Ενωση Αποφοίτων Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΝΑΠ ΕΣΔΔΑ), η οποία σε υπόμνημά της προς τον ίδιο τον Διοικητή και το Συμβούλιο Διοίκησης της ΑΑΔΕ, ανέφερε ότι δεν υπάρχει διαφάνεια κατά την επιλογή και τοποθέτηση υποψηφίων σε υψηλόβαθμες θέσεις (προϊστάμενοι οργανικών μονάδων), καθώς ο διοικητής της ΑΑΔΕ έχει τη δυνατότητα να παρακάμπτει τη βαθμολογική κατάταξη και να μην επιλέγει τους υποψηφίους βάσει σειράς κατάταξης αλλά βάσει κάποιας ειδικής αιτιολογίας, την οποία επικαλείται σε μεγάλο ποσοστό των αποφάσεών του.

Μάλιστα, από μια γρήγορη ματιά σε σχετικές διακηρύξεις στη Διαύγεια γίνεται αντιληπτό πως το 30,56% των συγκεκριμένων θέσεων έχει πληρωθεί με ειδική αιτιολογία του διοικητή Γ. Πιτσιλή και με απευθείας ανάθεση.

Εκβίαζαν επιχειρήσεις

Tο κύκλωμα των εφοριακών είχε καταφέρει να αποσπάσει 95.600 ευρώ από επιχειρηματίες της περιοχής. Δεν είναι απλά ένα περιστατικό αλλά η συνήθης λειτουργία της μαφίας που λειτουργεί εντός της ΑΑΔΕ.

Όλα αυτά μετά από έρευνα της Ελληνικής Αστυνομίας για (άλλο) ένα κύκλωμα που δρα στους κόλπους της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Η υπόθεση της Χαλκίδας ερευνήθηκε μυστικά από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ και έτσι έγιναν παρακολουθήσεις τηλεφώνων και κανονική έρευνα που οδήγησαν σε συλλήψεις.

Εδώ και καιρό, το Documento έχει αναδείξει «μαύρες» πρακτικές που εφαρμόζονται από κυκλώματα εφοριακών στην ΑΑΔΕ επί των ημερών Γιώργου Πιτσιλή, ενώ είχε στείλει και στην Ευρωπαία εισαγγελέα την καραμπινάτη υπόθεση για το παράνομο και εξοντωτικό πρόστιμο 270.000 ευρώ(!) σε βάρος της εφημερίδας μετά από τον στημένο έλεγχο.

Διαβάστε επίσης:

Πιτσιλιές, βρομιές και Μαφία

Χαλκίδα: Η «εκλεκτή» του Πιτσιλή, η «αλβανική» γραμμή, και ο ρόλος της «Λίνας» – Έτσι δρούσε το κύκλωμα εκβιαστών εφοριακών

«Εκλεκτή» του Πιτσιλή η επίορκη προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκίδας – Τοποθετήθηκε «με ειδική αιτιολογία του Διοικητή της ΑΑΔΕ» (Έγγραφο)

Χαλκίδα: Ο υφυπουργός Σπανάκης είχε βραβεύσει την προϊσταμένη ΔΟΥ, του κυκλώματος εκβιαστών εφοριακών

Χαλκίδα: Η ιεραρχία της μαφίας των εφοριακών – Τα σημειωματάρια με τα ποσά και τα ονόματα (Video)

Χαλκίδα: Εκβιασμοί επιχειρηματιών και «λεία» 95.600 ευρώ – Έτσι δρούσε το κύκλωμα εφοριακών

Μαφία εφοριακών εκβιάζει επιχειρηµατίες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter