Η Ουκρανία αποκαλύπτει ξανά συμφωνίες Μητσοτάκη – Ζελένσκι για τις οποίες η ελληνική κυβέρνηση σιωπά

Η Ουκρανία αποκαλύπτει ξανά συμφωνίες Μητσοτάκη – Ζελένσκι για τις οποίες η ελληνική κυβέρνηση σιωπά
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Μια εντελώς τυπική, χωρίς τίποτα ουσιαστικό, ήταν η ενημέρωση που έδωσε νωρίτερα την Πέμπτη το Μαξίμου για την τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι και αναπαράχθηκε από τα ΜΜΕ ως είχε.

Ομως οι Ουκρανοί αποκαλύπτουν άλλα και εκθέτουν την ελληνική κυβέρνηση. Συγκεκριμένα λένε ότι οι δύο κυβερνήσεις συζητούν διμερή συμφωνία ασφαλείας, για την οποία δεν έχει ενημερωθεί η Βουλή, ούτε στην αρμόδια Επιτροπή, ούτε την έχει αναφέρει κάποιο μέλος της ελληνικής κυβέρνησης.

Γράφει η επίσημη σελίδα της ουκρανικής προεδρίας:

«Συνάντηση με τον Ειδικό Απεσταλμένο του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας για την Ουκρανία, Σπυρίδωνα Λαμπρίδη, είχε ο αναπληρωτής επικεφαλής του γραφείου του Προέδρου Ζελένσκι, Ihor Zhovkva.

Ο Ihor Zhovkva ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη συνεπή υποστήριξή της και τη σημαντική ολοκληρωμένη βοήθειά της προς τη χώρα μας, συμπεριλαμβανομένης της αμυντικής βοήθειας, από την αρχή της πλήρους κλίμακας ρωσικής εισβολής. Τόνισε επίσης τη σημασία της περαιτέρω ενίσχυσης αυτής της βοήθειας με βάση τις τρέχουσες ανάγκες των Ουκρανών πολεμιστών.

Ο Αναπληρωτής Επικεφαλής του Προεδρικού Γραφείου αναγνώρισε την υποστήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανική Φόρμουλα Ειρήνης και την ενεργό συμμετοχή της στην υλοποίηση των συγκεκριμένων σημείων της. Τα μέρη συζήτησαν επίσης τις προετοιμασίες για την εναρκτήρια Σύνοδο Ειρήνης στην Ελβετία, ιδίως τις κοινές προσπάθειες για τη συμμετοχή των χωρών του Παγκόσμιου Νότου στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής.

Κατά τη συνάντηση, οι συνομιλητές συμφώνησαν να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για μια διμερή συμφωνία ασφαλείας, ώστε η Ουκρανία και η Ελλάδα να την υπογράψουν στο εγγύς μέλλον.

Ο Ihor Zhovkva σημείωσε επίσης τη σημασία της υποστήριξης της Ελλάδας στην έναρξη των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της χώρας μας στην ΕΕ και την προσέγγισή της για ένταξη στο ΝΑΤΟ».

Το μήνυμα Ζελένσκι

Επίσης, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολόντιμιρ Ζελένσκι σε μήνυμά του στο Χ αναφέρει:

«Μίλησα με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη σχετικά με την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής Ειρήνης και τον ευχαρίστησα για την επιβεβαίωση της συμμετοχής του.

Συζητήσαμε επίσης τις προσπάθειες να ενθαρρύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες να συμμετάσχουν.

Η Ουκρανία έχει την πλήρη υποστήριξη της Ελλάδας για την έναρξη των ενταξιακών συνομιλιών στην ΕΕ τον Ιούνιο. Συνεχίζουμε επίσης να εργαζόμαστε για μια διμερή συμφωνία ασφάλειας που βασίζεται στη Διακήρυξη του Βίλνιους της G7».

Η ελληνική ανακοίνωση

H επίσημη ελληνική ανακοίνωση από το γραφείο του πρωθυπουργού δεν αναφέρει τίποτα από τα παραπάνω. Για του λόγου το αληθές το screenshot από την επίσημη ιστοσελίδα:

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνει προσωπική διπλωματία για την οποία δεν ενημερώνει κανέναν. Ακόμη δεν γνωρίζουμε πόσα ελληνικά όπλα πήγαν στην Ουκρανία και μάλλον δεν θα μάθουμε ποτέ με αυτή την κυβέρνηση.

Διαβάστε επίσης:

Κασσελάκης για τον ΣΥΡΙΖΑ της επόμενης μέρας: «Περισσότερη αμεσοδημοκρατία» χωρίς «παραγοντιλίκια» (Video)

«Βολική» διαβίβαση της δικογραφίας για το μπάζωμα των Τεμπών μία μέρα πριν «κλείσει» η Βουλή

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter