Κασσελάκης για τον ΣΥΡΙΖΑ της επόμενης μέρας: «Περισσότερη αμεσοδημοκρατία» χωρίς «παραγοντιλίκια» (Video)

Κασσελάκης για τον ΣΥΡΙΖΑ της επόμενης μέρας: «Περισσότερη αμεσοδημοκρατία» χωρίς «παραγοντιλίκια» (Video)

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ο ίδιος με το 2015 που κέρδισε… Πρέπει να πάμε μπροστά, να υπάρχει μια πιο ανθρωποκεντρική και ταπεινή πολιτική σχέση μεταξύ πολιτικών και πολιτών στην Ελλάδα» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ONE και μίλησε για το μέλλον του κόμματος.

«Για μένα τα πιο χρήσιμα όργανα είναι τα τμήματα, τα οποία παράγουν πολιτική» είπε και συμπλήρωσε:

«Τμήμα Αμυντικής Πολιτικής. Τμήμα Οικονομικών. Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής. Τα οποία, μαζί με τα think tanks τα οποία λειτουργούν αυτή τη στιγμή, όντως κάνουν μια εξαιρετική τεκμηρίωση. Τα όργανα λοιπόν πρέπει να εκσυγχρονιστούν ξεκάθαρα. Έχουμε πλέον ψηφιακά εργαλεία, τα οποία πρέπει να αξιοποιήσουμε. Θεωρώ ότι οι δομές των οργανώσεων μελών που έχουμε μπορούν να πάνε ακόμα πιο κοντά στον πολίτη και συγχρόνως οι ιδέες και οι λύσεις που απαιτούνται να έρχονται πιο γρήγορα και πιο ψηφιακά, μέσα από τα ενδιάμεσα όργανα στο γραφείο προέδρου».

Δύο προτεραιότητες

Ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε και για το καταστατικό Συνέδριο το οποίο είναι προγραμματισμένο για το Φθινόπωρο. Όπως είπε χαρακτηριστικά, οι δύο προτεραιότητες για τον ΣΥΡΙΖΑ της επόμενης μέρας είναι η «περισσότερη αμεσοδημοκρατία» και τα «όργανα να είναι στην υπηρεσία της βάσης» και «όχι να φιλτράρουν παραγοντιλίκι».

«Πρέπει οι άνθρωποι οι οποίοι συμμετέχουν στα όργανα, να μπορούν να εκφράζουν τη βούληση της βάσης και να ενημερώνουν και τη βάση από το γραφείο του προέδρου για τις συζητήσεις μας και τις αναλύσεις μας. Πρέπει να βοηθούν στη διάδραση. Άρα αυτό θα συνεχίσει να υπάρχει ως προτεραιότητα. Αλλά πέρα από αυτό, να εκσυγχρονιστούν… Και να είστε σίγουρος ότι στο τέλος της ημέρας, στο τέλος της διαδικασίας αυτής θα έχουμε μακράν το πιο σύγχρονο κόμμα στην Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά.

«Θα ανοίξει το κόμμα»

«Στο καταστατικό μας Συνέδριο, θα ανοίξουν οι δομές του κόμματος διάπλατα, θα μπορέσει να έρθει και νέος κόσμος ισότιμα. Δεν θα ανταμείψουμε την κομματική επετηρίδα, θα ανταμείψουμε αξιοκρατικά τη συμμετοχή και την προσφορά. Αυτό είναι αυτό το οποίο θα κάνουμε» είπε και ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά πως δεν πρόκειται να υπάρξει καμία συνεννόηση με καμία κομματική ηγεσία.

«Να αναγνωρίσουμε το Παλαιστινιακό κράτος»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως η Ελλάδα πρέπει να αναγνωρίσει το Παλαιστινιακό κράτος και απάντησε σε ερώτηση αν αυτή η πράξη πιθανώς να επηρεάσει τις σχέσεις μας με ΗΠΑ και Ισραήλ:

«Δεν μπορείς να βάζεις την ανθρώπινη ζωή και το ηθικά και ιστορικά δίκαιο σε μια εξίσωση βραχυπρόθεσμης οικονομικής προτεραιότητας» είπε και σημείωσε ότι «η σχέση μας με τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ πρέπει να είναι αμιγώς αμυντικές».

«Παιδιά και γυναίκες, επί το πλείστον, αυτή τη στιγμή δολοφονούνται κάθε μέρα και δεν υπάρχει καμία στρατηγική εξόδου από το Ισραήλ. Όχι ότι εάν υπήρχε, θα δικαιολογείτο μια τέτοια πράξη, αλλά τι θα γίνει στο τέλος; Θα είναι κατεχόμενη για πάντα η Γάζα; Αυτή είναι η στρατηγική του Ισραήλ;» αναρωτήθηκε για τα όσα συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή.

Επίθεση σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Ο Στέφανος Κασσελάκης αφού ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ, επιτέθηκε σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις δικές τους ονομασίες:

«Νέα Δημοκρατία. Δημοκρατία. Ένα κόμμα το οποίο συγκαλύπτει το έγκλημα των Τεμπών, που δεν αφήνει τον υπουργό που για δύο χρόνια δεν έβλεπε, δεν αντιδρούσε σε έγγραφες προειδοποιήσεις για τους κινδύνους στον σιδηρόδρομο. Αυτό είναι δημοκρατία; Ένα κόμμα το οποίο είχε μέσα στο Μαξίμου τις υποκλοπές και το παράνομο λογισμικό το οποίο, με υπογραφές των υπουργών του μάλιστα, έγινε εξαγωγικό προϊόν σε άλλες χώρες. Αυτό είναι δημοκρατία; Όταν συγχρόνως φιμώνουν τους θεσμούς με αλλαγές στα διοικητικά συμβούλια μαζί με τον κ. Βελόπουλο; Άρα λοιπόν το όνομα “Νέα Δημοκρατία” στο κομμάτι το δημοκρατικό υστερεί στους δημοκρατικούς θεσμούς, το οποίο παρεμπιπτόντως το λέει και η Ευρώπη αυτό με την καταδίκη του κράτους δικαίου»

Για το ΠΑΣΟΚ είπε χαρακτηριστικά: «Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα. Το εάν είναι κίνημα σοσιαλιστικό, τίθεται υπό αμφισβήτηση… Διότι στο τέλος της ημέρας έχει γίνει δεξαμενή ανθρώπινου δυναμικού για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος συγκυβερνά με μια ακροδεξιά».

«Σας λέω ότι η κινηματικότητα ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο έμπρακτος σοσιαλισμός, η σοσιαλδημοκρατία, η σύμπτυξή της με τη ριζοσπαστική Αριστερά ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που λέμε σύγχρονη Αριστερά» τόνισε σε άλλο σημείο.

«Ο γιος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη…»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υπάρξει ειλικρινής και έντιμος όσον αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών» είπε μετά από σχετική ερώτηση και επιτέθηκε στον πρωθυπουργό:

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι μέχρι και ο πατέρας του συμφωνούσε με τη μικτή ονομασία. Ο γιος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, του τότε Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος συμφωνούσε με μια τέτοια ονομασία, εργαλειοποίησε αυτό το θέμα, δίχασε τον κόσμο το 2019 για να εκλεγεί πρωθυπουργός. Δεν κύρωσε τα πρωτόκολλα τα οποία ήταν επ’ ωφελεία για τη χώρα μας και τώρα βρίσκεται σε αυτή τη θέση».

Επίσης, ο Στέφανος Κασσσελάκης είπε πως αν ήταν πρωθυπουργός δεν θα επέτρεπε στον Έντι Ράμα να κάνει κομματική εκδήλωση στην Αθήνα, «όπως έκανε η Γερμανία στον κ. Ερντογάν πριν από καιρό».

«Από την πλευρά μου ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι θα διεκδικώ την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου σε όλες μου τις επαφές και με το Κογκρέσο στην Αμερική, όπως επίσης θα διεκδικώ αποζημιώσεις από τη Γερμανία για τα ολοκαυτώματα και τα αντίποινα τα οποία έκανε στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο» είπε μεταξύ άλλων για την εξωτερική πολιτική.

Δείτε επίσης: Πιτσιλιές, βρομιές και Μαφία

Χαλκίδα: Η «εκλεκτή» του Πιτσιλή, η «αλβανική» γραμμή, και ο ρόλος της «Λίνας» – Έτσι δρούσε το κύκλωμα εκβιαστών εφοριακών

Η μαφία της ΑΑΔΕ και στη Χαλκίδα: Πώς η ΕΛΑΣ ξεσκέπασε το κύκλωμα που εκβίαζε επιχειρηματίες – Επιβεβαίωση των αποκαλύψεων του Documento

Μαφία εφοριακών εκβιάζει επιχειρηµατίες

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter