Χαλκίδα: Στον ανακριτή οι επίορκοι εφοριακοί – Οι διάλογοι και τα στοιχεία που τους «καίνε» (Video)

Χαλκίδα: Στον ανακριτή οι επίορκοι εφοριακοί – Οι διάλογοι και τα στοιχεία που τους «καίνε» (Video)

Το κατώφλι του ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν πρόκειται να περάσουν τα μέλη του κυκλώματος των εφοριακών που εκβίαζαν επιχειρηματίες στη ΔΟΥ Χαλκίδας, με φερόμενη ως αρχηγό την προϊσταμένη της συγκεκριμένης Υπηρεσίας.

Καθημερινά έρχονται στο «φως» όλο και περισσότερα στοιχεία για τη δράση τους. Χαρακτηριστικοί διάλογοι, λεπτομέρειες για τις χλιδάτες ζωές τους, «τεφτέρια» και μαρτυρίες.

Στους διαλόγους που «κάινε», η προϊσταμένη της ΔΟΥ σε συνομιλία της, με μέλος της οργάνωσης αναφέρει ότι ένας επιχειρηματίας εμφανίζεται να έχει στην τράπεζα 75.000 ευρώ και θα του «πάρουν» 30.000 ευρώ, ενώ σε άλλη συνομιλία αποκαλύπτεται ότι η 50χρονη και υποδιευθυντής της υπηρεσίας ζούσαν στην χλιδή, με τα ποσά που υφάρπαζαν.

Σύμφωνα με το OPEN, μόνο το τελευταίο τρίμηνο, δεκαεπτά άτομα κι επιχειρήσεις υπέκυψαν σε πιέσεις, εκβιασμούς κι «εξυπηρετήσεις». Μόνο σε αυτό το τρίμηνο, η οργάνωση φέρεται να καρπώθηκε πάνω από 95.000 ευρώ, ενώ από τις έρευνες εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν πάνω από 88.000 ευρώ σε μετρητά.

Ο διάλογος:

  • Προϊσταμένη ΔΟΥ Χαλκίδας: Τα έχει και τα 75. Μια χαρά είναι τα 75. 30 θα του πάρουμε.
  • Μέλος: Τι να σου πω. Σου είπα να τηλεφωνήσεις και να… Δεν μπορώ να πάρω τη δουλειά χωρίς να έχω δει τον άνθρωπο.
  • Προϊσταμένη ΔΟΥ Χαλκίδας: Αλλά θα τέτοιο. Μίλησες μαζί του;
  • Μέλος: Όχι, δεν έχω τηλέφωνο. Μου είπε η… θα μου φέρει το τηλέφωνο. Θα μιλήσω αύριο.
  • Προϊσταμένη ΔΟΥ Χαλκίδας: Μίλα αύριο και άσε να τον φοβίσουμε…

Σε άλλο διάλογο για το ίδιο θύμα η Προϊσταμένη ΔΟΥ Χαλκίδας μιλά και πάλι με το ίδιο μέλος της οργάνωσης. Ο διάλογός τους έχει ως εξής:

  • Προϊσταμένη ΔΟΥ Χαλκίδας: Ο … έχει στην τράπεζα τώρα 75.000 ευρώ. Ανοίξαμε τους λογαριασμούς.
  • Μέλος: Πόσα έχει;
  • Προϊσταμένη ΔΟΥ Χαλκίδας: 75.
  • Μέλος: Α, έχει λεφτουδάκια.
  • Προϊσταμένη ΔΟΥ Χαλκίδας: Έχει λεφτουδάκια.
  • Μέλος: Και 600 που θα πάρει;
  • Προϊσταμένη ΔΟΥ Χαλκίδας: Ναι, έχει.
  • Μέλος: Μήπως πρέπει να την πάρουμε την υπόθεση;
  • Προϊσταμένη ΔΟΥ Χαλκίδας: Δεν ξέρω, γι’ αυτό σου κρατάω ακόμα.
  • Μέλος: Το ξανασκέφτομαι τώρα.

Σε άλλη συνομιλία η προϊσταμένη της ΔΟΥ μιλά με γυναίκα-μέλος της οργάνωσης για τον υποδιευθυντή της Υπηρεσίας, που επίσης συνελήφθη, και τα ακριβά του ταξίδια.

  • Προϊσταμένη ΔΟΥ Χαλκίδας: Τι ευχάριστο; Δεν μου λες ο … τι δουλειά έχει στο Σικάγο;
  • Μέλος: Σικάγο πήγε;
  • Προϊσταμένη ΔΟΥ Χαλκίδας: Ναι.
  • Μέλος: Εσύ να τα δεις και εγώ.
  • Προϊσταμένη ΔΟΥ Χαλκίδας: Ναι
  • Μέλος: Εσύ να τα δεις και εγώ.
  • Προϊσταμένη ΔΟΥ Χαλκίδας: Έχει πάει σε ένα ξενοδοχείο που κάνει 500 ευρώ την ημέρα.
  • Μέλος: Πω, και θέλεις να του δώσεις και πολλά, ε; 1.000 δώστου και βάστα το χίλιαλο. Θα σε πνίξω άμα του δώσεις περισσότερα.

Παγώνουν τα περιουσιακά τους στοιχεία

Την ώρα που το Εσωτερικών Υποθέσεων τους περνούσε «βραχιολάκια» τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης της ΔΟΥ Χαλκίδας και οι συνεργοί τους είχαν το νου τους στα χρηματικά ποσά από τους εκβιασμούς σε βάρος επιχειρηματιών που βρίσκονταν σε τραπεζικούς λογαριασμούς. Οι ίδιοι φέρεται να επιχείρησαν να κλείσουν τραπεζικούς λογαριασμούς με επίμαχα ποσά, που ελέγχονται πλέον για το εάν προέρχονται από εγκληματική δραστηριότητα. Δυστυχώς για αυτούς τους είχε προλάβει η Αρχή για το ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος. Συγκεκριμένα, μπλόκαραν όλους τους λογαριασμούς, τις θυρίδες και δέσμευσε όλη την ακίνητη περιουσία των 8 φυσικών και νομικών προσώπων, που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση διαφθοράς.

Οι μαρτυρίες

«Είμαι γνωστός επιχειρηματίας στη Χαλκίδα και φορολογικά άψογος. Με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν πως θα ξανακάνουν έλεγχο, επειδή υπάρχει ασυμφωνία 20.000 ευρώ. Ρώτησα τον λογιστή και μου είπε πως δεν υπάρχει. Πήγα στο γραφείο τους και μου είπαν: “Δώσε μας 20.000 και θα σε ξεχάσουμε”. Κατάλαβα πως αλλιώς θα με ταλαιπωρούσαν. Ήταν η πρώτη φορά που ένιωσα τέτοιο εκβιασμό. Τα έδωσα, για να μην έχω προβλήματα», φέρεται να είπε ο επιχειρηματίας.

«Είχα επιστροφή φόρου 90.000€ και με πήραν τηλέφωνο, να πάω στο γραφείο τους. Πήρα τη λογίστριά μου, για να πάμε μαζί στην εφορία, και αυτή, πριν πάμε, πήρε την εφορία και ρώτησε τι είναι το ραντεβού. Δεν πρόλαβε να το κλείσει και η εφορία με πήρε και μου είπε να πάω μόνος. Όταν πήγα, μία υπάλληλος ευθέως μου είπε να δώσω 5.000€. Εγώ σοκαρίστηκα. Πρώτη φορά μου συνέβη κάτι τέτοιο. Αφήστε που μου είπαν και να μη μιλήσω πουθενά!», κατήγγειλε.

Το τεφτέρι

Το σημειωματάριο που βρέθηκε στο γραφείο της διευθύντριας της ΔΟΥ Χαλκίδας, φερόμενης αρχηγού του κυκλώματος εφοριακών που εκβίαζε επιχειρηματίες, εξετάζεται εξονυχιστικά από τις Αρχές.

Στις σελίδες του αναγράφονται χρηματικά ποσά, τα οποία κυμαίνονται από 250 έως 11.000 ευρώ. Οι ημερομηνίες που καταγράφονται στο «τεφτέρι» καλύπτουν διάστημα από το 2020 έως τον Μάιο του 2024.

Παράλληλα, στο σημειωματάριο φαίνεται να αναγράφονται τα ονόματα, όπως αυτά της «Λίνας», του λογιστή από το Επιμελητήριο, ενός 50χρονου υπαλλήλου της ΔΟΥ και ενός ακόμη ατόμου.

Διαβάστε επίσης:

Πιτσιλιές, βρομιές και Μαφία

Μαφία εφοριακών εκβιάζει επιχειρηµατίες

Κύριε Πιτσιλή, απαντήστε για την εφεύρεση της Ειδικής Αιτιολογίας

Πώς το επίσημο twitter της ΑΑΔΕ «μαρτυρά» τις ανησυχίες Πιτσιλή για το… Documento

Κύκλωμα ΔΟΥ Χαλκίδας: Επιχείρησαν να σηκώσουν τα λεφτά από τους λογαριασμούς τους – Δεσμεύτηκαν τα πάντα από την Αρχή για το Ξέπλυμα

Χαλκίδα: Η «εκλεκτή» του Πιτσιλή, η «αλβανική» γραμμή, και ο ρόλος της «Λίνας» – Έτσι δρούσε το κύκλωμα εκβιαστών εφοριακών

Χαλκίδα: Ο υφυπουργός Σπανάκης είχε βραβεύσει την προϊσταμένη ΔΟΥ, του κυκλώματος εκβιαστών εφοριακών

Η μαφία της ΑΑΔΕ και στη Χαλκίδα: Πώς η ΕΛΑΣ ξεσκέπασε το κύκλωμα που εκβίαζε επιχειρηματίες – Επιβεβαίωση των αποκαλύψεων του Documento

Χαλκίδα: Το Οικονομικό Επιμελητήριο απαντά για τη βράβευση της «προϊσταμένης» του κυκλώματος από τον Β. Σπανάκη

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter