Χαλκίδα: Το Οικονομικό Επιμελητήριο απαντά για τη βράβευση της «προϊσταμένης» του κυκλώματος από τον Β. Σπανάκη

Χαλκίδα: Το Οικονομικό Επιμελητήριο απαντά για τη βράβευση της «προϊσταμένης» του κυκλώματος από τον Β. Σπανάκη
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Απάντηση για την αποκάλυψη ότι η προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκίδας που συνελήφθη ως μέλος του κυκλώματος εκβιαστών εφοριακών, είχε βραβευτεί από τον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Βασίλη Σπανάκη, δίνει με ανακοίνωσή του το Τμήμα Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε το Documento, επικαλούμενο τοπική ιστοσελίδα, η προϊσταμένη της ΔΟΥ Εύη Τύλη, είχε βραβευθεί τον περασμένο Φεβρουάριο από τον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Βασίλη Σπανάκη στο πλαίσιο εκδήλωσης του Τμήματος Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας του Οικονομικού Επιμελητηρίου.

Μάλιστα σύμφωνα με ανακοίνωση του Επιμελητηρίου στο facebook, η προϊσταμένη της Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας κα Εύη Τίλη βραβεύτηκε «για το σημαντικό έργο που επιτελείται στην εν λόγω Υπηρεσία».

Στην αναλυτική του απάντηση προς την εφημερίδα, το Οικονομικό Επιμελητήριο τονίζει ότι ο υπουργός δεν γνώριζε τα πρόσωπα που κλήθηκε να βραβεύσει και ότι η επιλογή των προσώπων ήταν καθαρά απόφαση του Επιμελητηρίου και όχι του υπουργού.

«Σήμερα αισθανόμαστε δυσάρεστα για την διαστρέβλωση της πραγματικότητας που προκλήθηκε, επειδή του ζητήσαμε στη διάρκεια της εκδήλωσης να είναι δίπλα μας και να φωτογραφίζεται με τους /τις βραβευόμενους. Επαναλαμβάνουμε κατηγορηματικά ότι η επιλογή των προσώπων που βραβεύτηκαν ήταν αυτονόητα ευθύνη του Επιμελητηρίου και όχι των υπόλοιπων παριστάμενων ατόμων που τιμήθηκαν», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος έχει ως εξής:

«Με αφορμή δημοσίευμά στην ιστοσελίδα σας, σχετικά με την βράβευση εφοριακού τον περασμένο Φεβρουάριο στην Χαλκίδα θα θέλαμε να διευκρινίσουμε:

Πρώτον, στην εκδήλωσή μας ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Βασίλης Σπανάκης παραβρέθηκε προσκεκλημένος ως τιμώμενο πρόσωπο .

Δεύτερον, την επιλογή των προσώπων, που βραβεύτηκαν, την έκανε το Οικονομικό Επιμελητήριο και όχι ασφαλώς ο Υφυπουργός.

Τρίτον, θα θέλαμε να τονίσουμε κατηγορηματικά ότι επιλέξαμε να βραβεύσουμε τον κ. Σπανάκη για την συνολική προσφορά του στον Επιμελητηριακό θεσμό. Σήμερα αισθανόμαστε δυσάρεστα για την διαστρέβλωση της πραγματικότητας που προκλήθηκε, επειδή του ζητήσαμε στη διάρκεια της εκδήλωσης να είναι δίπλα μας και να φωτογραφίζεται με τους /τις βραβευόμενους.

Επαναλαμβάνουμε κατηγορηματικά ότι η επιλογή των προσώπων που βραβεύτηκαν ήταν αυτονόητα ευθύνη του Επιμελητηρίου και όχι των υπόλοιπων παριστάμενων ατόμων που τιμήθηκαν.

Αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη άσκησης κριτικής και ελέγχου στους φορείς της πολιτικής εξουσίας, ειδικά σε μια προεκλογική περίοδο, αλλά υπάρχουν όρια και δεν μπορούμε να παρακολουθούμε απαθείς ως Επιμελητήριο την σπίλωση προσωπικοτήτων».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter