ΣΥΡΙΖΑ για Μιχαηλίδου: «Δεν σκέφτεται ότι οι συνταξιούχοι μπορεί να ψάχνουν δουλειά επειδή είναι μικρές οι συντάξεις τους»

ΣΥΡΙΖΑ για Μιχαηλίδου: «Δεν σκέφτεται ότι οι συνταξιούχοι μπορεί να ψάχνουν δουλειά επειδή είναι μικρές οι συντάξεις τους»

Μιλώντας στην εκπομπή του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Αυτιά, η υπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου μας αποκάλυψε πως η 72χρονη μητέρα της «είναι μέσα στην ενέργεια και μέσα στη δύναμη» και πως «θα θέλει η ίδια να δουλέψει αφού θα ξέρει πως η σύνταξή της δεν θα κοπεί», σε μια προσπάθεια -μάλλον- να παροτρύνει και άλλους συνταξιούχους να δουλεύουν…

Διαβάστε επίσης: Η Δόμνα Μιχαηλίδου ψάχνει δουλειά για την 72χρονη μητέρα της… (Video)

«Για την κ. Μιχαηλίδου η ευεξία των ηλικιωμένων είναι ένας καλός λόγος για να θέλουν να εργαστούν, αντί να τη διοχετεύσουν, για παράδειγμα, στην οικογένειά τους και στη διαμόρφωση μιας ευχάριστης καθημερινότητας με πολλές δραστηριότητες» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και επιτίθεται στην υπουργό λέγοντας πως «δεν “πάει” το μυαλό της ότι μπορεί να χρειάζονται επιπρόσθετο εισόδημα επειδή είναι μικρές οι συντάξεις τους…».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα όσα είπε η Δόμνα Μιχαηλίδου:

«Η διαβεβαίωση της υπουργού Εργασίας κ. Δ. Μιχαηλίδου, στην εκπομπή του Γ. Αυτιά στον ΣΚΑΪ, ότι η 72χρονη μητέρα της είναι μέσα στην ενέργεια και στη δύναμη και ότι θα θέλει να δουλέψει εάν ξέρει ότι θα διατηρηθεί η σύνταξή της, δεν είναι μόνο ένας ύμνος στην εργασία των υπερηλίκων. 

Είναι και μια άμεση αναφορά στον «θρίαμβο» της πολιτικής της ΝΔ, η οποία έχει αναγκάσει κάποιους απόμαχους της δουλειάς, οι οποίοι εργάζονταν μια ζωή για να εξασφαλίσουν τη σύνταξή τους, να αναζητούν πρόσθετο εισόδημα. 

Για την κ. Μιχαηλίδου η ευεξία των ηλικιωμένων είναι ένας καλός λόγος για να θέλουν να εργαστούν, αντί να τη διοχετεύσουν, για παράδειγμα, στην οικογένειά τους και στη διαμόρφωση μιας ευχάριστης καθημερινότητας με πολλές δραστηριότητες.

Δεν «πάει» το μυαλό της ότι μπορεί να χρειάζονται επιπρόσθετο εισόδημα επειδή είναι μικρές οι συντάξεις τους, άρα ότι θα πρέπει να υπάρξει σε αυτό το πεδίο παρέμβαση, προκειμένου να αυξηθούν οι συντάξιμες αποδοχές. Αλλά πώς να το κάνει αυτό μια κυβέρνηση που έκοψε το δώρο στους συνταξιούχους;    

Δεν σκέφτεται η υπουργός ότι πολλοί συνταξιούχοι δεν μπορούν να εργαστούν, ακόμη κι αν θέλουν.

Δεν εξετάζει το, σοβαρό, ενδεχόμενο να μη μπορεί να βρει δουλειά ένας συνταξιούχος και μάλιστα άνω των 70 ετών, όσο ενέργεια κι αν έχει. 

Και με 11% ανεργία, ένα ποσοστό που έρχεται σε σύγκρουση με τις κυβερνητικές τυμπανοκρουσίες για ανάπτυξη και κορυφαίες οικονομικές επιδόσεις, δεν περνά από το μυαλό της υπουργού Εργασίας ότι υπάρχουν άλλες προτεραιότητες ως προς την απασχόληση.

Εκτός κι αν σκοπός είναι να εξοικειωθεί η κοινωνία με την έννοια της συνταξιοδότησης μετά τα 70. Ας ελπίσουμε όχι, παρότι είχε υπάρξει μια τέτοια συζήτηση από την πλευρά κυβερνητικών στελεχών».

Διαβάστε επίσης: Κύρτσος: «Μητσοτακική μπλόφα» η αγωγή Μαρέβας κατά της Ακρίτα

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter