ΣΥΡΙΖΑ για τον «υφυπουργό Ελληνικού»: Nα τον αποπέμψει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΣΥΡΙΖΑ για τον «υφυπουργό Ελληνικού»: Nα τον αποπέμψει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τον υφυπουργό… Ελληνικού, Δημήτρη Οικονόμου, ο οποίος –όπως αποκάλυψε το documentonews.gr- ήταν τεχνικός σύμβουλος της Lamda Development.

Στην ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου ζητά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποπέμψει τον εκπρόσωπο της Lamda κ. Οικονόμου από την κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Η τοποθέτηση του πρώην συμβούλου της Lamda Development κ. Οικονόμου στη θέση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας δημιουργεί μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα για τη νέα κυβέρνηση και προσωπικά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πως είναι δυνατόν ο μέχρι πρότινος σύμβουλος της εταιρίας Lamda, ο οποίος μετείχε και σε συσκέψεις ως εκπρόσωπος της εταιρίας, τώρα να εποπτεύει την υλοποίηση του έργου από τη θέση του υφυπουργού; Η διαπλοκή σε όλο της το μεγαλείο!

Επιβεβαιώνονται με αυτόν τον τρόπο οι παρασκηνιακές συνεννοήσεις της Lamda Development με τη ΝΔ και οι εσκεμμένες καθυστερήσεις από την πλευρά της εταιρίας για το έργο του Ελληνικού, με στόχο την τροποποίηση της σύμβασης σε βάρος των συμφερόντων του ελληνικού δημοσίου. Επιβεβαιώνεται, όμως, και η πρόθεση του κ. Μητσοτάκη να λειτουργήσει ως εκπρόσωπος συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων και όχι ως εκπρόσωπος των συμφερόντων του ελληνικού λαού.

Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του αναφορικά με τη σύμβαση για το Ελληνικό και να αποπέμψει τον εκπρόσωπο της Lamda κ. Οικονόμου από την κυβέρνηση. Σε οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ, ο κ. Οικονόμου, όχι μόνο δεν θα παρέμενε στην κυβέρνηση, αλλά ούτε καν θα είχε τοποθετηθεί στη θέση αυτή».

Διαβάστε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ για τον «υφυπουργό Ελληνικού»: Η διαπλοκή σε όλο της το μεγαλείο!

Μυστικά & Documento

18/07/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter